Reklama

Reklama

The ABCs of Death

  • Slovensko Abeceda smrti (festivalový název)
Trailer
Povídkový / Horor / Thriller / Animovaný / Komedie
USA / Nový Zéland, 2012, 129 min
(další profese)

Obsahy(1)

The ABC's of Death je ambiciozním dílem, které bylo natočeno na části, na kterých se podílelo v režii přes dvě desítky světových talentů filmového žánru. Inspirován dětskými vzdělávacími knížkami ABC, je film složený z 26 jednotlivých kapitol, kde ke každému režisérovi je přiděleno jedno písmeno abecedy. Režiséři potom dostali volnou ruku jak vytvořit příběh, kde nesmí chybět téma smrt. (Nivenx)

(více)

Recenze (134)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kvalitatívne veľmi nevyrovnaná zbierka poviedok, ktorá vás v jednom okamihu zdvihne z kresla, aby vás v tom nasledujúcom pokojne uspala. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Námet sa mi pozdával a to že jeden režisér má 1 písmeno abecedy a že sa na tom podieľalo 26 režisérov je tiež sila.Hovoriť tu o každej poviedke zvlášť by bolo nekonečné.Ale už ten začiatok ukázal že film sa bude sustredovať hlavne na krvavé scény ale hlavná podstata filmu mu unikla a to zaujať niečim výnimočným.Ale časť psie zápasy bola dokonalá,lebo v tých pár minutách bolo všetko čo očakávam v horore.A tá pointa bola tiež dobrá len škoda že takýchto dobrých poviedok je len naozaj máličko.Lebo ostatné sú mizerné a tupé a niektoré boli totálne jeblé.Ta stým Japonským prdom bola hrozná,veľa poviedok bola komediálnych a to aj trápnych.Jeden z najhorších poviedkových filmov aké som kedy videl. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hodně těžké na hodnocení..Většina je slabá, několik jich je zajímavých a pár skoro až úžasných... Ve výsledku ale člověk na ty špatné velmi lehce zapomene a v hlavě mu zůstanou jen ty provokativní(někdy provokativní možná až moc okatě) a ty velmi povedené(originální, hravé, vtipné, technicky zvládnuté..).....Za mě nakonec takový ušmudlaný nadprůměr-i když je na pováženou kolik písmenek se točilo okolo záchodu. někde mezi 3 a 4 ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Pytel plný hovien. Čakal som hociaku sračku, ale už len kvoli menám režiserom, zaujímavom traileri, zaujimavom nápade-anotologii som dúfal že to bude aspon to bude pozeratelné, veľmi som sa mýlil. I keď niektoré príbehy (D is for Dogfight, X is for XXL, V is for Vagitus, U is for Unearthed,Q is for Quack a ešte možno R is for Removed) boli zaujimavé inač ostatné všetky na holy ko... to hovorím najmä o (F is for Fart!!!!! G is for Gravity!! a sklamanie ako hrom od Ti Westa M is for Miscarriage!). Keď chcete žiť v tom že je to dobre (na 3*) tak iba tie ktoré som vymenoval hore...(35%)EDIT:(26.7.14): beriem späť niektoré názory, aj keď celok posobí skôr priemerne, niektoré časti sú fakt geniálne! ()

wikked 

všechny recenze uživatele

Jako celek bohužel žádná sláva, dolů to stahuje množství skutečně podprůměrných segmentů. Za vidění určitě stojí zmiňovaný Dogfight, který je pěkně natočený, ale mám zde trochu problém s nelogickou pointou a faktem, že je obtížné točit se zvířetem, obzvlášť ve slow-mo, což je pak hodně vidět. Mým favoritem je tak Youngbuck, který je nejen výborně natočený, s pěknou pointou, ale má i nejlepší hudební doprovod v podobě úžasné retro písně Power Glove - Vengeance. Za zmínku dále stojí pěkná clay animace Toilet, úchylné Libido a syrové XXL. V další řadě stojí Removed, Unearthed, Pressure a Jidai-Geki. Suverénní dno pak vytírá WTF, Fart, Miscarriage a Zetsumetsu. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Relativně nevyrovnaná hororová kompilace, která přes všechnu snahu doplácí na dvě věci. Za prvé na kvalitativní rozkolísanost - několik opravdu brilantních kousků ztracených v záplavě průměrnosti, autorské bezradnosti, přes nepochopitelné whatthefucky až k naprostému řemeslnému dnu pod úrovní studentského cvičení. Na druhou stranu to dobře demonstruje, jak těch několik "špatných" věcí dokáže shodit a znehodnotit práce ostatních autorů. A druhá věc, která ve filmu trošku neladí... je krkolomný koncept, že v každém segmentu musí mermomocí někdo natáhnout brka. Víc než několikrát jsem se nemohl zbavit pocitu, že ten závěrečný exitus byl do příběhu narván tak nějak z povinnosti, aby se producent nažral a režisér zůstal celej. Abych ale jenom nedštil síru ze svých pověstně kritických nozder, dodávám, že film se díky momentu překvapení dá dokoukat. Kvůli "Unearthed" jsem byl rád, že jsem vydržel až do konce. Za vrchol sbírky považuju lyrické "O for Orgasm", které svou onanistickou artovou formou perfektně naplňuje obsah výrazu "petit mort". ()

lestyna 

všechny recenze uživatele

Je velmi těžké hodnotit film jako celek. Jelikož část příběhů se mi líbila a potěšila mě, druhá naopak zklamala, či dokonce znechutila. Ale, jelikož musím udělit hodnocení všech dohromady, dávám 2*. Bohužel víc si to nezaslouží. Už z důvodu, že těch horších bylo podstatně víc. Ovšem byly tam příběhy, které stály zato např.: X Is for XXL- Velmi povedené dílo i když pěkně nechutné. B Is for Big foot- Ani nebylo potřeba přílišné brutality, přesto děsivé a poutavé. K Is for Klutz- Ani ne tak horor, jako vtipná animace. T Is for Toilet - Další velmi zábavná, dobře udělaná, krvavá animace. To jsou příběhy, které si u mě získala plus. Ovšem nemůžu a ani nechci opomenou toto dílo: F Is for Fart- Nechápu, že něco takového do filmu vůbec dali. Stupidní, hloupé a totálně nesmyslné !!! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The ABCs of the Dead“ je zajímavou mozaikou, kde je ale jeden pořádný problém. Není tu moc snímků, které by skutečně vynikali. Nemyslím si, že je to proto, že by byla krátká forma nedostačující, ale spíš je to proto, že autoři si chtěli hrát a vznikli z toho nápadité, ale nezajímavé kousky. Brutalita je zde častá, nudná a přehnaná, dobrá pointa se najde jen velmi málo. Jako ukázka různých stylů a přístupů zajímavé, jako konzistentní dílo ale neskutečně slabé. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Jako celek je tenhle guláš celkem tragédie, ale trocha libovýho se z něj vyzobat dá. Největší chuťovka je určitě D is for Dogfight, to je prostě paráda. Velice působivý je i U is for Unearthed, tenhle hon z pohledu loveného, má sakra drajv. T is for Toilet, to už je internetová klasika, ta pobaví vždycky. Potěšil i futuristickej flák V is for Vagitus, takovýhle nářezový akční inferno, to já můžu. Stylová pedofilní Y Is for Youngbuck taky pěkně odsýpá. To byly segmenty, ke kterým nemám prakticky žádný výtky. Z těch povedenějších ještě musím zmínit prasárnu L is for Libido, od tvůrců mého velice oblíbeného Darah/ Macabre. Zmínku si zaslouží X Is for XXL, to je prostě klasickej, zlej humusák Gens. Tvůrci Ameru se nezapřeli v O is for Orgasm, úplně vidím, jak panjosef chrochtá blahem. A Spasojevičovo R is for Removed, to je dost osobní artovka. Zbytek je buď slabší průměr, nebo nechutná sračka (ty bohužel převládají). A ty japonský kokotiny ani nebudu komentovat... Těch negativ je bohužel víc, jak pozitiv. Jo a doufám, že Ti West vrátí ty love co na natáčení dostal, tohle bych natočil na foťák i zadarmo. ()

ben666 

všechny recenze uživatele

No teda nic moc. Až na ty japonský ujetiny a tlustou ženskou, která se chce stát modelkou mě to moc nezaujalo. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Amatérčina. Napriek tomu, tá forma mozaiky niekoľkominútových minipríbehov udrží pozornosť celé dve hodinky bez problémov, pretože aj keď sa na obrazovke aktuálne deje akákoľvek nepozerateľná trapná a ubohá zverina, tak si v duchu stále hovoríte, že tých pár minutiek pretrpíte a ďalšie písmeno to možno "vyžehlí". Na jedno podarené písmeno (D, L, Q, R, T, X) však naozaj pripadá tak 5 slabých až vyslovene hrozných. Ale po celej abecede mám jasno aspoň v jednom - japonci sú perverzní prasáci, pretože s výjnimkou dobre vypointovaného a krutého "L" je všetko, pod čím je podpísaný nejaký rákosník, s prepáčením neskutočná chujovina. :-) ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Nadbytek nepovedých pubertálních kousků, šíleností, vtipkování na téma "nevím, jak si poradit se zadáním" a jenom pár zajímavých krátkých segmentů, které zdaleka nevyváží otrávenost z celého projektu. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

U NĚKTERÝCH PŘÍBĚHU SPOILERUJI, PRO ZÁŽITEK Z FILMU DOPORUČUJI PŘESKOČIT MŮJ VÝPIS POVÍDEK No, tak jsem si chtěl ověřit, jestli má volba začít druhým dílem byla dobrá a musím říct, že byla. Sice se tu nachází zajímavé příběhy, ale pak tu jsou ty nechutné a hlavně pitomé... A těch je spousta. Asi bych to mohl víc rozebrat, povídku po povídce, jak to u povídkových filmů dělám: A IS FOR APOCALYPSE - První příběh o počátku konce, asi. Nijak mě to nedostalo, ale ani neštvalo... (2*). B IS FOR BIGFOOT - Příběh o Bigfootovi, ale o mexickém... Tady nemám moc co psát, celé to bylo takové nijaké. (1*) C IS FOR CYCLE - Možná moc dlouhé, ale pointa celkem dobrá a plně vystihuje svůj název. (3*). D IS FOR DOGFIGHT - Tak tohle mě dostalo, jelikož to v krátkém čase má všechno - atmosféru, napětí a dokonce i děj. Dobře se na to dívá a ten konec je super. Rozhodně nejlepší příběh nejen z této abecedy, ale strčí do kapsy i nejlepší písmena z druhé. (5*) E IS FOR EXTERMINATE - Blbý příběh o pavoukovi, který je natočený tak strašně amatérsky, že se mi tomu ani nechtělo věřit... (odpad!). F IS FOR FART - No proboha... Japonsko. Tohle fakt nemůže vymyslet nikdo jiný... Prostě koko*ina o plynech a prdech... Rozhodně nejhorší příběh z celé abecedy, kdo tohle vymýšlí, proboha? (odpad!) G IS FOR GRAVITY - Tak za prvé, nerozumím tomu, jak tu většina komentujících nemohla pochopit děj...Je to jednoduché, chlap vytahuje z auta surf, pak tašku, ve které má několik těžkých cihel, tašku si vezme i se surfem do moře, do kterého potom spadne a... Došlo vám to? Jestli ne, ozvěte se mi v poště... Ale co bych ke G ještě řekl - na rozdíl od ostatních jsem z toho cítil takový nepříjemný pocit, když už nic jiného... (2*) H IS FOR HYDRO-ELECTRIC DIFFUSION - Režisér je asi furry, jinak si nedokážu vysvětlit, proč svoji část udělal zrovna takhle... Ale aspoň to nebylo tak blbé a dalo se na to v klidu dívat. (2*). I IS FOR INGROWN - Chlap ve vaně vězní ženskou a protože už to je asi dlouho, tak ji zabije. To je všechno. Blbost o ničem (odpad!) J IS FOR JIDAI-GEKI - Další japonský příspěvek, tentokrát o provedení samurajského trestu. No, popravčí má ze své povinnosti výčitky... Nic extra to není, ale dalo se to (2*). K IS FOR KLUTZ - Příběh o h*vnu. Ne, fakt, tady je souboj na záchodě mezi ženou a jejím výkalem. A tohle už ani není japonské, no, naštěstí je to animované, ale jinak... Strčte si ty fekality někam... (odpad!) L IS FOR LIBIDO - Když pominu ten fakt, že je to vlastně jenom ujeté porno, mělo to cosi do sebe... Hodně úchylná hra pro znuděné bohaté magory, jejíž obětí se stanou muži... Dokonce ta hra má nějaké stupňování a tím je to zajímavější, ale znovu už to vidět nemusím. (3*). M IS FOR MISCARRIAGE - Ti West je jediným režisérem z celé antologie, od kterého jsem něco viděl. A nechce se mi věřit tomu, co natočil. Tohle zhruba půlminutové, nehorázně amatérské nic fakt natočil on? To těch 5 000 dolarů musel někde prochlastat, jak to tady někdo už psal... Btw, další příběh se záchodem. Fekalisté tady vládnou... (odpad!) N IS FOR NUPTIALS - Další Asie, tentokrát Thajsko. Příběh o papouškovi, který kromě milých slovíček naučených za jednu noc vykecá tak trochu víc... Jediný příběh, co mě dokázal pobavit a celou antologie v mých očích zvedl o něco víš, po všech tě příbězích o záchodech... Po D nejlepší příběh. (4*) O IS FOR ORGASM - Artový horor(?). Spíš artové nic. No dobrá tedy, fajn, ale nějak mi uteklo, kde byla ta smrt, která by v Abecedě smrti být měla... Aspoň že ta kamera byla dobrá... (1*). P IS FOR PRESSURE - Příběh o tlusté děvce, která je najímaná těmi nejdivnějšími úchyláky. Možná bych tu vypsal, jak je to celé pitomé a blbé, ale nemám na to náladu... (odpad!) Q IS FOR QUACK - Celkem dobrý příběh o vytváření povídky na písmeno Q. Nic extra, ale celkem se mi to líbilo. (3*) R IS FOR REMOVED - V laboratoři je vězněno nějaké monstrum, co se jednou naštve, kompletně vyvraždí lidi v laboratoři, uteče, přejede se vlakem a jak umře, začne z nebe pršet krev. Ok... Tak jo, no... (1*) S IS FOR SPEED - Oceňuji, že někdo dokáže v tak krátkém čase vytvořit děj. Zpracování teda nic moc, ale příběh je celkem dobrý... (3*) T IS FOR TOILET - Jaj, zase ten záchod, tentokrát doslova. Modelínová animace o strachu ze záchodu, který se pak stane osudnym. Úplně špatné to není, ale moc jsem nepochopil ten zdejší obdiv. Pro tuhle abecedu naprosto průměrná povídka. (2*) U IS FOR UNEARTHED - Další z těch dobrých příběhů. Mohlo by se to o něco zkrátit, ale jinak se mi to líbilo a nápad to byl dost slušný - hon na monstrum z pohledu monstra. (4*). V IS FOR VAGITUS - Takový rodinný filmeček - pan režisér si do snímku obsadil svoje malé děcko, které tady má dost důležitou roli. Ale k příběhu: Jedná se o vyloženě sci-fi část, máme tady robota a všechny možné podivné existence, dokonce se to snaží o jakousi pointu. Bohužel, je tu provedená velmi slabě, ačkoli špatná úplně není... (1*). W IS FOR WTF - Tohle je prostě... WTF. Já si to říkal celý film a díky tomu je tak tahle část plně výstižná pro svůj název. Je sice strašně laciná, ale i tím je to prostě... WTF. (3*) X IS FOR XXL - Tak upřímně: Co chcete vymyslet na X? Mě osobně by napadl jenom xylofon, a ten byl v abecedě druhé. Jo, ještě ta zkratka Xmas, ale co k tom vymyslet? XXL je příběh o hodně radikální dietě, které zaručeně zabere, akorát ten výsledek vám hodně uškodí... X má však jeden velký problém - je strašně utahané. Než se to dostane k jedné části a k samotnému finále, prostě to trvá. Ale že je to to písmeno X, nadhodnotím. (3*) Y IS FOR YOUNGBUCK - Další nechutná povídka. Jo, po cestě k Y jsme jich tu několik měli (F, L, X), ale tahle je vyloženě jenom nechutná. Prostě pedofil pracuje ve škole jako uklízeč, sleduje jakýsi školní basketballový zápas... Pak už to nemá smysl rozebírat, je to hloupé, místy až nelogické a nic víc než to znechucení to v sobě nemá. (odpad!) Z IS FOR ZETSUMETSU - A Japonsko na závěr. A hodně šílené Japonsko, kde je možné všechno. ÚPLNĚ všechno. Nic pro mě, tohle je šílené až moc... (1*) Uff, tak, a je to. Slabší, než abeceda druhá, jelikož tady je víc odpadových příběhů. Na závěr sem dám moje seřezaní povídek od nejlepší po nejhorší: D, N, U, S, L, C, W, Q, X, J, T, H, A, G, V, B, R, O, Z, E, I, K, P, Y, M, F () (méně) (více)

Abes 

všechny recenze uživatele

Až na několik příběhů hraje forma abecedy čistě účelovou roli. Sedmadvacet tvůrců se předhání v tom, kdo si za extrémně krátký čas urve více divákovy pozornosti. Není divu, že někteří sahají po osvědčených splatter prvcích, jiní sází na tabuizovaná témata a zejména asijští tvůrci se příznačně topí v ultra-absurdních situacích. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Díky tomu, že jednotlivé povídky byly kratičké, dalo se to vydržet, vítězí jednoznačně XXL, Libido a pak Jidai Geki, pak už to byla značná slabota. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Soubor povídek, kdy 3/4 jsou tak hrozné, že jediným štěstím pro ně bylo, že stopáž nepřesáhla 3-4 minuty! Jinak bych nebyl schopen jako celkový film shlédnout 20 minut! A to je u tohoto druhu filmu důležité! Bohužel, takže... 10% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Toto byla celkově docela náročná zátěžová zkouška, jestli vydržím i ty nejdebilnější (z většiny asijské) debility, co kdy kdo natočil. Jen některé povídky se docela vyvedly. Uvedu zde jen ty, které i docela překvapily. Například D is for Dogfight, vcelku originálně natočené zpomalenými záběry a alespoň se snahou udělat nějakou pointu. Q is for Quack, chytře pojatý film o filmu oblíbeného režiséra Adama Wingarda. T is for Toilet, absolutní špička celého toho maglajsu, překrásně navržená, vtipná a vizuálně vypracovaná. U is for Unearthed, taky docela nevídaná prácička, stačí jen jedna malá vymoženost a hned se na to všem dívá lepším pohledem. Doslova. A nakonec X for XXL, velice gore záležitost, trošičku předvídatelná, i když asi jak u koho. Ale mám to ráda pěkně načerveno, takže palec nahoru. A naopak ty sračkomagorské guláše jako bylo F, O, H, W, Y a Z, které nestály ani za starou, smradlavou, prašivou belu. Některé povídky by možná měly naději, kdyby se nad nimi lépe a déle přemýšlelo, nebo kdyby dostaly lepšího režiséra. Musím se tu také přidat k názoru udivené většiny nad výkonem Ti Westa, který neměl absolutně žádný smysl, šmrnc, pointu, prostě vůbec nic. Z většiny jsem režiséry neznala, ale West mi dával pomyslnou jistotu, že aspoň jeho příběh by mohl za něco stát. Bohužel nic. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Zajímavej projekt, kde 26 režisérů dostalo 5K dolarů aby se činili s kreativitou v oblasti short filmů. Něco je dno, něco originální nápad, něco skvělý provedení, něco nedává smysl. Za mě jsou to B, D, J, L, S, T. 4* a.k.a 70% ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Úplně jiné, než jsem čekal a dost zklamání. Kvalitativně je to dost nevyrovnané. Od ultralevných kraťasů k celkem třeba nadupaného cgi. Někteří těch 5000 USD museli fakt prochlastat. Těch 5-6 relativně dobrých to moc nezachrání. A Japonci dostávají pověsti nějvětších úchyláku. Jejich segmenty s prdy, spermatem, obřími penisy a divných ksichtů prostě nutí člověka jen nechápavě kroutit hlavou. ()

Reklama

Reklama