Reklama

Reklama

84. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 84th Annual Academy Awards
Trailer
Publicistický
USA, 2012, 180 min

Účinkují:

Billy Crystal, Meryl Streep, Rooney Mara, Michelle Williams, Glenn Close, George Clooney, Brad Pitt, Gary Oldman, Jean Dujardin, Demián Bichir (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Při výročním udílení prestižních cen Americké filmové akademie se již po čtyřiaosmdesáté rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a hlavně napjatým očekáváním. Diváci HBO mají možnost zažít tuto neopakovatelnou atmosféru v přímém přenosu a být u toho, když se začnou předávat zlaté sošky zvané Oscar® za rok 2011. Tím okamžikem bude pondělí 27. února v půl druhé ráno. Filmoví fanoušci, kteří nebudou moci sledovat přímý přenos, mají ten samý den ve 21 hodin možnost shlédnout devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (88)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Co vám na to mám říct? Já se s triem moderujících bambulů nesetkal poprvé, čímž mi odpadá desetiřádkový průjem zaměřený na kritiku toho, že večer zasvětili přesýpacím hodinám nebo bradavce Jennifer Lopez. Je zajímavé, že v přenosu to údajně nikoho z vás nezajímalo, ale tady to asi naopak zajímá všechny nebo co... No nic, věnujme se Oscarové noci. Billy Crystal ji po dvou slabších ročnících navrátil důstojnost, eleganci a šmrnc, navíc všechno zvládl sám a bez trapných scének ve stylu Svěceného s Bernatským. Díky loňským výsledkům se jako předávající na pódiu střídalo jedno eso za druhým, a z vítězů se většině podařilo ustát proslov bez toho, aniž bych usnul. Je pravda, že hlavně zpočátku to všechno letělo tak, jak po divadle létali cirkusáci ze Soleil, především když specialista na rozlepování obálek už cestou ze zákulisí (tedy Tom Hanks) vyhlásil během prvních dvou minut dvě důležité kategorie. Na druhou stranu - i tak přenos trval čtyři hodiny. K dobru budiž tomuto ročníku i samotné výsledky. Ocenění The Artist prý není progresivní cesta, ale akademie tu přeci není proto, aby určovala budoucnost (to je práce režisérů), nýbrž aby hodnotila přítomnost. A vzhledem k umělecky uvadající době, ve kterém žijeme, se mi zatraceně líbí, že téměř všechny hlavní kategorie vyhrál klasický černobílý němý film. Plešouna si navíc odnesly veličiny jako Plummer a Streep, a tak jedinou kontroverzi u mě vyvolávají Mupeti a Děti moje. Vybrat za celý rok jen dvě usmrkané písničky z animáků je výsměch, a scénář Děckám v takové konkurenci? Ale jděte... To jsou však jen dvě malé kaňky, které hravě stírá celkový slavnostní dojem. A celkový dojem naštěstí rozmáznul i ty dvě slepice sedící za mnou, co za celý večer nezavřely zobák. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

O něco málo lepší než loni. A to hlavně díky Billymu Crystalovi, kterému se občas povedl nějaký ten vtípek. Nicméně jinak opět klasická sterilní nuda včetně jedné z nejnudnějších úvodních scén a sestřihu zesnulých. Z předávajících stojí za zmínku snad jen dvojice Ferrel s Galifianakisem a Robert Downey Jr. Nejlepší scénka se paradoxně odehrála už na červeném koberci, kdy Sacha Baron Cohen v kostýmu Diktátora posypal Ryana Seacresta popelem Kim Čong-Ila. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Kvůli jednomu nepovedenému vtipu přišel o uvádění Eddie Murphy ( pan Ratner je hold idiot ) a dostalo se mi příšerného a nudného tlachání od vyčpělýho komika.Udělené sošky jsou opět výsměchem celému filmovému žánru a vůbec filmu všobecně.Sošky rozházené lidem a filmům,že i ten největší filmový analfabet se musí čurákem pleskat do čela.Jednu hvězdičku za to,že si Spielbergův patetický bastard neodnesl ani jednu a že animovaný film vyhrál Rango.Tyhle ceny dávno nemají svůj lesk a 84 ročník jest toho jasným důkazem. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Letošní nominace se nesly v duchu tradice, vzpomínání a určité usedlosti. A stejně tak působil i ceremoniál. Billy Crystal tentokrát příliš neperlil a spokojil se se střídmým a konzervativně laděným uváděním. Vody tak rozvířil především Chris Rock se svou hláškou o černoších a oslech nebo promluva Colina Firtha směrem k Železné lady Meryl Streepové. Vítězové byli právě až na Streepovou nebo střih (palec nahoru pro ocěnění Mužů, kteří nenávidí ženy) celkem očekávatelní, takže v tomhle směru k mnoha překvapením nedošlo. Oproti rozpačitě uváděnému loňskému předávání pokrok, příště ale tu kultivovanou mrtvolnost stranou a pozvěte na pódium člověka s energií a vyhraněnějším smyslem pro humor, jinak se z toho stane přehlídka pro sedmdesátníky. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale nejpovedenější "Oscary" za uplynulých 5 let uváděl Hugh Jackman. Měli spád, měli vtip a "diamantové" jeviště (v kombinaci s pěveckým vystoupením pana Jackmana) hladilo po duši. Jediné, co pohladilo po duši letos, bylo vystoupení Cirque de Soleil, které bylo opět famózní. Billy Crystalovi se to nepodařilo. Jako moderátor je sice fajn (navíc ostřílený), ale poslední dobou začíná být lehce monotónní, takže není divu, že ho hvězdy jako Robert Downey Jr. a Gwyneth Paltrow, popřípadě Chris Rock, Will Farrel nebo Ben Stiller lehce převálcovali... Spokojená jsem letos nebyla ani s vítězi, neboť reklamou nafouknutý "Hugo" a (pro mě) průměrný "The Artist" bodovali de facto ve všech hlavních i vedlejších kategoriích, zatímco skvělé kousky jako "Černobílý svět" nebo "Jeden musí z kola ven" zůstaly zapomenuty.:-( ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Bylo tomu poprvé v historii Oscara, kdy bylo v kategorii nejlepší film nominováno 9 filmů. (jezurka42)
  • Meryl Streep získala svého třetího Oscara po 29 letech. (jezurka42)
  • Meryl Streep získala rekordní 17. nominaci na Oscara, zatímco John Williams se stal se svou 46. a 47. nominací nejvíce nominovaným skladatelem. (jezurka42)

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Reklama

Reklama