Reklama

Reklama

84. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 84th Annual Academy Awards
Trailer
Publicistický
USA, 2012, 180 min

Účinkují:

Billy Crystal, Meryl Streep, Rooney Mara, Michelle Williams, Glenn Close, George Clooney, Brad Pitt, Gary Oldman, Jean Dujardin, Demián Bichir (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Při výročním udílení prestižních cen Americké filmové akademie se již po čtyřiaosmdesáté rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a hlavně napjatým očekáváním. Diváci HBO mají možnost zažít tuto neopakovatelnou atmosféru v přímém přenosu a být u toho, když se začnou předávat zlaté sošky zvané Oscar® za rok 2011. Tím okamžikem bude pondělí 27. února v půl druhé ráno. Filmoví fanoušci, kteří nebudou moci sledovat přímý přenos, mají ten samý den ve 21 hodin možnost shlédnout devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (88)

viperblade 

všechny recenze uživatele

I po týdnu stále nelituji, že jsem (už počtvrté v řadě) nešel spát a sledoval jsem tuto událost živě. Poprvé jsem zažil legendárního moderátora Billyho, jehož fórky byly skvělé (tradičně parádní úvodní montáž, jeho pěvecký výstup o nominovaných filmech, nebo co si dotyční nominovaní právě myslí) stejně jako moderování. Byl jsem spokojený s výsledky (největší radost jsem měl z výhry The Artist jako nejlepšího filmu a z výhry Meryl). Show prakticky neměla slabší moment, bavil jsem se pořád a celé to korunovalo vystoupení "Cirque De Soleil". Parádní show a oslava filmu v jednom. A navíc nožka Angeliny Jolie… :-) 100 %. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Billy Crystal jede od začátku do konce s nadhledem, komediální vstupy zůstávají překvapivě naprosto vyrovnané a tributes i letos spolehlivě dojímají. Čtyřiaosmdesátý ročník byl z těch, co jsem viděl, určitě nejlepší a díky optimistické náladě v publiku i na jevišti jsem přál úspěch i nadšeným tvůrcům The Artist, přestože k mým jednoznačným favoritům nepatřili. Nejvyšší hodnocení tak utíká nakonec hlavně kvůli absenci nějakého dechberoucího čísla typu tančícího Hugha Jackmana, na které už se nějakou chvíli čeká. Jinak ale mezi nejrůznějšími předáváními jednoznačná špička. ()

Reklama

villon17 

všechny recenze uživatele

Jako show parádní, ale výsledky nic než ostuda. Jinak podívaná to byla jak jinak než velkolepá, Billy je zkrátka profík, kterej umí vybruslit ze všeho a ještě vtipně. Viděla jsem spoustu nádhernejch šatů (nejvíc jsem slintala u Penelope Cruz a Natálky Portman) a chlapů v oblecích:), dál kapitolu samu o sobě s názvem Jennifer Lopez a Cameron Diaz, smrtku Angelinu Jolie, navátou Emmu Stone, dokonalý vystoupení Cirque du Soleil a spoustu spoustu dalšího. Překladatelé z HBO nám poslali pozdrav do Světozoru (zážitek jak prase:D) a až na ty puberťáky, co seděli před náma, jsem si to nesmírně užila. Díky a zase za rok!! ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Počtvrté v řadě jsem probděl oscarovou noc, počtvrté v řadě jsem si vychutnal to neopakovatelné kouzlo nedělní noci zasvěcené oslavě filmu. Ta atmosféra, to strhující kouzlo přímého přenosu na HBO mě asi nikdy neomrzí. A nyní k samotnému ceremoniálu. Billy Crystal byl příjemně decentním moderátorem, který na sebe nechtěl za každou cenu strhávat pozornost a tak to má u ceremoniálu být. Jednotliví předávající byli taktéž příjemní a zajímaví, obzvláště Chris Rock zaujal bezvadnou glosou na téma animáky. Potěšila také tradiční vzpomínka na zesnulé umělce a udělení čestného Oscara Jamesovi Earlu Jonesovi. Co se týče výsledků, tak jsem žádné favority neměl, prognózy jsem ignoroval a do ceremoniálu jsem šel tzv. naslepo, takže jsem se skvěle pobavil, občas jsem byl překvapený více, občas méně, a občas jsem byl vyloženě zklamaný (to když Harry Potter vyšel naprázdno). A co se mi vůbec nelíbilo, to byl český komentář, kdy pánové komentátoři divákům vnucovali vlastní názory, nebo dokonce zesměšňovali oceněné umělce (kafrat do řeči oceněného Jeana Dujardina něco o tom, aby se naučil anglicky, to byl opravdu vrchol buranství). A trapná vsuvka, kdy pokojně a v poklidu sleduji po páté hodině ráno televizi a najednou se z televize ozve hlasitý výkřik "zdravíme Světozor", díky kterému mi úplně poskočilo srdce leknutím, byla opravdu tou definitivně poslední kapkou. To by se opravdu nenašli nějací normální komentátoři? Mně by se například líbila dvojice Dana Hábová a Libor Bouček, což jsou mí dva oblíbení televizní překladatelé přímých přenosů, ale toho se asi nedočkám. No nic, to byla jen malá odbočka. Celkově jsem s ceremoniálem spokojen, ale z těch čtyř Oscarů, které jsem dosud viděl, nebyl tento ceremoniál nejkvalitnější, a tak uděluji čtyři hvězdy. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Můj první živáč a hned převládá bohužel zklamání. První dvě výtky ani nevím, zda mám započítat do celkovýho hodnocení. Mnoho reklamních pauz na které jsem jako sledovač pondělích sestřihů na HBO nebyl připraven a neskutečně mě srali. Druhou neutrální výtku ve vztahu k hodnocení mám k českému triu komentátorů, opravdu je zapotřebí dělat i z takovéhle události Hoří má panenko a ukazovat české buranství v plné nahotě. Chápu, že pro některé chlapce je spatření ženské bradavky maximum čeho ve svým životě, krom milionu filmových recenzí mohou dosáhnout, ale já si při opakovaném kecání o tom zda J.Lo ukázala bradavku připadal jak když čtu ten nejtrapnější bulvár. No hlavně že se chlapci nezapomněli asi 150x pochlubit jak je letošní Oscar předvídatelný a jak vítěze čekali. To, že neznaj ani obsah nominovaných filmů je fakt luxusní konfrontace s jejich kecama o tom že všechno čekali a věděli. Ostatně obsah nominovaných filmů pánové popletli i při Zlatých globech, ale tak neva v Čechách rozhodují jména a ne připravenost a kvalitní práce a ty jména pánové Baldýnský a Fuka maj, proč, ví asi jen bůh. Příště prosím přibrat ještě Tetsua a režisérsky předpojatou "super nestrannou“ redakci moviezone a z hvězdný záře která jde z Kodak Theatre (už teda bez Kodak ) přijde do mého pokoje potemnělé sucharství. Nestrannost pánové taky příliš nepobrali, nepokryté fandění HP a nevtipné otírání se o Michaela Baye budiž důkazem. Ptám se kolik lidí, co se dívá na přenos Oscarů asi zajímá komu přeje panáka trio českých komentujících figurek ? A výkřik, zdravíme Světozor, vstávejte, mě připomnělo blížící se Český lvy, kde Vachler huláká na celej sál ať žije český film a do toho se vrávorá přiožralej moderátor. Českým Homolkům za mikrofonem to však nestačilo a tak při děkovačce herce Jeana Dujardina "miluju tuhle zem" mu skočili do řeči a dodali "tak se nauč anglicky", to fakt sedí od někoho, kdo neumí ani vyslovit jméno Zach Galifianakis. Vím, že je to technicky nemožné, ale žádám šéfy HBO ČR, zda by nešlo vysílat i v amerčtině (dual vysílání )a do sestřihu potažmo zařadit titulky. Nebo třeba jen obyčejný simultální překlad, protože když někdo z takové události dělá buranskou zábavu, tak mě to spíš sere než těší a nebo tam dejte Čtvrtníčka, ten je alespoň vtipnej. Další výtky se už do mého hodnocení promítaj v plné síle. Mrzelo mě, že vše bylo tak strohé, s ohledem na profesionalitu lidí, kteří Oscary připravujou bych uvítal víc mezičísel, to artistický bylo nádherný. Rovněž "in memory" bylo povedený, šla z toho úcta k zemřelým umělcům. Mě osobně udělalo neskutečnou radost, že se tam objevila i Annie Girardot. Musím ještě pochválit hééérečky, to jsou v těch šatech takový kočeny až to není hezký, Natálka a nebo Penelopička, no to byla ňamka. Tak zase za rok, s nadějí že to špatný zmizí a to dobrý se rozšíří nashledanou, plešounku. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Bylo to již potřetí, co byly Meryl Streep a Glenn Close společně nominované v kategorii nejlepší herečka v hlavní roli. Předtím to bylo v roce 1988 a 1989. (jezurka42)
  • Meryl Streep získala svého třetího Oscara po 29 letech. (jezurka42)
  • Meryl Streep získala rekordní 17. nominaci na Oscara, zatímco John Williams se stal se svou 46. a 47. nominací nejvíce nominovaným skladatelem. (jezurka42)

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Reklama

Reklama