Reklama

Reklama

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část

  • USA The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 (více)
Trailer 1

Katniss Everdeenová prožívá nejtěžší období svého života. Ačkoli z Her čtvrtstoletí jakžtakž vyvázla se zdravou kůží a máma se sestrou jsou v bezpečí, její starosti ještě neskončily. Capitol srovnal se zemí Dvanáctý obvod, zahynuly tisíce lidí a Katniss pronásleduje pocit viny. Navíc Peeta Mellark, její partner z Her, zůstal v rukou nepřátel. Na čelo odboje se postavil Třináctý obvod, i když jen donedávna se o jeho existenci téměř nic nevědělo. Válka přináší oběti na obou stranách, rozdíly mezi dobrem a zlem se stále více stírají. Vítězství se sice přiklání na stranu rebelů, ale konec je stále v nedohlednu. Krveprolití může zastavit pouze Katniss. Pokud chce zachránit Peetu, zabránit dalšímu maření životů, porazit Sídlo a nenáviděného prezidenta Snowa, musí se znovu chopit symbolu Reprodrozda. Opět zjišťuje, že o svém osudu nerozhoduje sama, ale do jisté míry se stává nástrojem v mocenském souboji. A stále nevyřešila dilema, kterému ze dvou nejbližších přátel patří její city ... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (1 008)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase nějak dostal chuť vidět culíkatou Jenn s lukem běhat po Capitolu a také mne zajímalo jak to celé nakonec dopadne. Konec této dvoudílné trojky si ihned domyslí i andulka vlkovaná a tak divákovi nezbývá než jen sledovat tu dlouuuuuuhou a pomaloooooou cestu k revoluci. Je tam pěkně ukázáno jak se to dělá. Potřebujetepěknou tvářičku, nějakou oběť za kterou lidé půjdou. Potřebujete ovlivnit veřejné mínění a tak musí někdo chytrý dělat promyšleně propagandu. Musíte mít někoho kdo ji umí dostat i tam, kde by se na ni nekoukalo a pak musíte formou růuných záškodnických akcí přitáhnout na sebe pozornost těch co jsou nerozhodnutí i těch proti kterým jdete a kteří vás doposud nebrali vážně. Jestli vám to připomíná něco z naší reálné současnosti (byť oběť byla gangster a ne vítězný hrdina her), pak věřte, že tenhle model funguje už nějaké to století. Na mně to bylo místy moc ukecané, moc filozofující, ale když došlo na akci bylo to fajn. Jenn je sice trochu oplácaná, ale pořád je to kus zatraceně hezký ženský. Tradičně byl super prezident Sutherland a super byla i Moorová. Pro Philipa Seymoura Hoffmana to byl poslední film před jeho neočekávanou smrtí a člověku je líto když ví, že tenhle skvělý herec je ve filmu naposledy... Dávám tedy za 3 odznáčky reprodrozdů. * * * ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Za mě uspokojivé, leč trochu rozvleklé. na druhou stranu kniha je taková a nerozdělit film by znamenalo zhustit to natolik, že by z toho vzniklo něco neuvěřitelně patetického. Trošku bych si přála, aby vydali nějakou spešl verzi složených filmů třeba na tři a půl hodiny. Jinak Coinová super, přežití Cetkie taky super (dává mi to naději, že přežijou v druhé části i jiní co mají zemřít...), ocenila jsem i určitý způsob brutality. Jinak maximálně jsem si užívala tu záchranou operaci Peety. Co v knize smrskli do jediné věty: zachránili jsme je, tady trvalo 20 min a já byla opravdu jak na jehlách. Už aby tu byl poslední díl ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

O třídu horší než dvojka. Upovídané, zoufale neakční a zbytečně moc politiky. A to kolem toho byl takový humbuk a dokonce i nová skladba Lorde se tak povedla - vše zbytečné. Je až nepochopitelné, jak Lawrence oproti skvěle koherentní a z hlediska tempa výborně rozvržené dvojce takhle kravsky zakolísal a natočil typicky velkohubě se tvářící uslzenou hollywoodskou limču, která postrádá všechny ingredience, které dělali dvojku o třídu lepším filmem. Skok zpět do průměru a jediná extrémně nápaditá momentka - ta s pádem komínu na budovu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhá světová válka pro děti už zase přestává být zajímavá. Druhý díl byl jakési zjevení, které hlavně v aréně ukázalo v čem mohla být skutečná síla této série. Třetí díl se už zaměřuje vlastně jen na revoluci. Jsou tady asi tak dvě dvouminutové akčnější scény a zbytek vlastně je bezemoční srágora, ve které se opět bude rozhodovat, který z chlapců to Katniss nakonec udělá. Samozřejmě že zlý Capitol padne. Nemám o tom nejmenších pochyb. Woody dostal všehovšudy dvě scény. Na poslední díl se podívám vlastně jen z povinnosti. Jinak tedy musím uznat, že série je tedy hodně slaboduchá. Tohle vědět na začátku, zřejmě si ušetřím 8,5 hodiny času. 45% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po perfektním druhém dílu další velké zklamání. V první polovině se toho moc neděje a vůbec se divím, že jsem se do druhé poloviny dostal. Na třetí pokus to vyšlo a potom teprve začíná to pravé ořechové. Začne se něco dít, vzroste akce a divák se konečně začne bavit. Najdeme i pár silných scén, jako například vybombardování nemocnice. Díky druhé polovině nejdu s hodnocením ještě níž .. 4/10 = 45% ()

Galerie (142)

Zajímavosti (30)

  • Ve scéně, kdy Peeta (Josh Hutcherson) při rozhovoru s Caesarem (Stanley Tucci) pláče, poprvé mu slzí obě oči, v dalším záběru jen pravé a oko a v dalším naopak jen levé. (Mafloy)
  • Jennifer Lawrence (Katniss Everdeen) během filmování dočasně ohluchla na jedno ucho. Stalo se tak při natáčení scény pod vodou. (Terva)

Související novinky

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama