Reklama

Reklama

Star Wars: Síla se probouzí

  • Česko Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (více)
Trailer 2
USA, 2015, 136 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels (více)
(další profese)

Lucasfilm a vizionářský režisér J.J. Abrams spojili síly, aby vás znovu přenesli do předaleké galaxie. Star Wars se vracejí na plátna kin filmem Star Wars: Síla se probouzí. (Falcon)

Diskuze

kamigava

kamigava (hodnocení, recenze)

---SPOILER--- Mě se ten otevřený konec s Lukem líbil. :-) Přišlo mi to velmi dojemné.

lamps

lamps (hodnocení, recenze)

Sorry že vám vstupuju do hádek, ale chtěl jsem se jenom zeptat - myslíte, že se vyplatí jít na 3D? :)

na příspěvěk reagoval CCCPrincess

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

M@rťas

Originalita? Vždyť ani původní SW nebyly originální v tom slova smyslu, v jakém jsi ono "originální" použil, ale přiznaně přejímaly konvence a postupy jiných uměleckých děl (mytologická literatura, asijská tvorba, angloamerické filmové a televizní seriály ad.). Navíc řadu těch styčných prvků najdeš nejenom mezi EVII, ale mezi původní a novou trilogií, a to proto, že ústřední inspirací byl Joseph Campbell a jeho Tisíc tváří hrdiny, které pak přejímaly ve, nemýlím-li se, Vogelem ztaxonomizované verzi i hollywoodská studia (zejména Disney).

 

A výtka vůči záporákovi je mimo, protože to není všemocný arcipadouch ala Darth Vader, ani učedník ala Darth Moul, ale pouze fanoušek snažící se jít ve stopách svého (SPOILER) dědečka (KONEC SPOILERU), přičemž mu to moc nejde. Jeho výcvik není dokončen, Flinn naopak prošel celým výcvikem a byl připravován od narození (a stejně spíše rány vykrýval, než aby je dával). Svět SW je obohacen minimálně o nové postavy, planety a osudy starých postav. 

CCCPrincess

CCCPrincess (hodnocení, recenze)

M@rťas

Mandaloriani zabíjely Jedi, byl to jejich nejrespektovanější nepřítel kterýho vyhledávaly a zabíjeli i v čestných soubojích a byli to vlastně jen vojáci, a právě kloni měli jejich výcvik. Takže člen republikovýho komanda nebo Alfa by si s Jedim mohla poradit protože ty měli nejintenzivnější výcvik a Mandaloriánské velitele při výcviku. A kdysi v nějaký knížce bylo i vysvětlený jak se dá vyhnout síle i když jí sám neovládáš, ale pamatuju si jen že jeden ze základu bylo nedat mu šanci se pořádně soustředit a furt utočit  aby soustředil sílu na předpovídání utoku a obranu.

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Tom Hardy

Tom Hardy: Epizoda VII má hodně vlastního, protože svou výstavbou vyprávění a častými změnami hledisek i v rámci jedné scény se odlišuje od všech předchozích dílů. Star Wars vždy v základu byly aplikací mytických narativů (přiznaně, viz Lucasovo kamarádství s jistým teoretikem mýtů), a tak je zcela logické, že nová epizoda se toho drží. Odklání se v tom, že zde není hrdina, ale hrdinka, antagonista je profilován jako z části komická, z části strašidelná, z části sympatická (politováníhodná) postava s vlastním vývojem. A taky v tom, že Síla se probouzí pracuje se shakespearovskými vyprávěními a s artušovskou legendou, což předchozí spaceoperní SW, pokud se nepletu, nedělaly. 

Tom Hardy

Tom Hardy (hodnocení, recenze)

ne, ale vždycky je zábavné dráždit fanboy, co se ohání fakty, ale vyjma "Ty nevíš?" žádné předložit neumí. Báječný a hodně platný přístup do diskuze, jen co je pravda.

 (hodnocení, recenze)

Tom Hardy

:)) to bylo tak originální až jako kdybych to četl už někd...ž jsi přebral kompletní koncept písmenek od magorů čsfd?

na příspěvěk reagoval Tom Hardy

MikeCool

MikeCool (hodnocení, recenze)

Asi trošku bláhová otázka, předem se omlouvám, ale, existuje nějaká stránka, kde by se dalo online sledovat aktuální tržby světové tržby nového dílu SW? Nebo nám to distributoři oznámí, až po víkendové, pravděpodobné rekordní tržbě?

na příspěvěk reagoval Tom Hardy

Henk123

Henk123 (hodnocení, recenze)

Ty nemáš rád když si jdeš ulevit, spadne z tebe to břímě, trošku ti ošplouchne zadek a v tu chvíli víš, že na ničem nezáleží, jenom ty, mísa a rolička třívrstvého toaleťáku se zvířátky ?

 (hodnocení, recenze)

No jasně máme tu epickej díl SW tak proč se nabvit o tom jak někdo jde srát ž jo----

na příspěvěk reagoval Henk123

Henk123

Henk123 (hodnocení, recenze)

Tom Hardy

Řekni to narovinu, je to píčovina prostě. Jen si tu každej musí pohoňkat, protože to je přeci Star Wars, to nemůže být špatný! Souboje se světelnými meči a .... ehm, ono jich tam vlastně moc nebylo a byly dost na piču. Jdu se z toho vykadit normálně.

na příspěvěk reagoval GigaPudding

 (hodnocení, recenze)

Tom Hardy

Tak si zajdi do kina ještě jednou. (nnutím tě a ani nechci) Ale když todle napíšeš asi ti hodně věcí uteklo potom.

na příspěvěk reagoval Tom Hardy

 (hodnocení, recenze)

Henk123

Spoiler: Tak novináři taky všechno zveličujou aby se mohlo o nečem psát jako součást propagace filmu :)

Henk123

Henk123 (hodnocení, recenze)

<b>SPOILER</b>: To jo, frajer zhubne pro to aby měl minutový štěk :D

Xspy

Xspy (hodnocení, recenze)

Mohou StarWars vykrást sebe sama ? Inu mohou a v podání J.J. Abramse dokonce musí . Po shlédnutí jsem z výsledku rozpačitý , na jednu stranu cameo všech hlavních hereckých postav původní trilogie , na stranu druhou už třetí hvězda smrti a třetí droid prchající s důležitým poselstvím , už třetí syrota nemající tušení o svém původu a schopnostech a ano první černý stormtrooper, který klišé o užití afroameričana v ději svým chováním jen utvrzuje. No a už ten nápad udělat dalším lordem Helmou mladíčka s hojným akné ...... No a pak jej znemožnit již v prvém dílu . Chtěl bych být scénáristou v Hollywoodu ,to myslím zcela vážně :)))))) Řemeslná práce odvedena na jedničku, ale přece jen ač předchozí trilogie nebyla nic zázračného , Lucas citelně absenuje ... PS: Také vám davové scény většinou připomínaly LARP několika se opakujících hráčů před kamerou ? Tenhle pocit u StarWars zažívám poprvé :(

Tom Hardy

Tom Hardy (hodnocení, recenze)

Bluntman

nechci se tu moc dětinsky hádat (páč to stejně nebude mít smysl), ale je rozdíl mezi opakováním schématu (viz třeba Smrtonosná past 1 a 2) a tím, když filmaři vyloženě opisují celý koncept. Epizoda VII nemá absolutně nic vlastního... teda, vyjma toho, že zde naprosto každý hned umí se světelným mečem, ale to zrovna pozitivum není.

na příspěvěk reagoval Henk123, Bluntman

Související novinky

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

John Williams oznámil svůj poslední film

John Williams oznámil svůj poslední film

24.06.2022

Legendární hudební skladatel John Williams (Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, Mnichov, Zachraňte vojína Ryana) prozradil, že se pomalu ale jistě hodlá odebrat do skladatelského důchodu. Po více… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Reklama

Reklama