Reklama

Reklama

Star Wars: Síla se probouzí

  • Česko Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (více)
Trailer 1
USA, 2015, 136 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels (více)
(další profese)

Lucasfilm a vizionářský režisér J.J. Abrams spojili síly, aby vás znovu přenesli do předaleké galaxie. Star Wars se vracejí na plátna kin filmem Star Wars: Síla se probouzí. (Falcon)

Recenze (2 421)

D-bont 

všechny recenze uživatele

Prvá hviezda za Johna Williamsa. Druhá za Harrisona Forda. Tento film som už videl. Volal sa Star Wars Episode IV. - A New Hope ()

DexMASTER094 

všechny recenze uživatele

Od J.J. jsem čekal mnohem více. Bohužel jsem nastoupil na superobří hype train a nechal se vodit představou, která tvrdě narazila na realitu. Miloval jsem Ztraceni a tak jsem skoro automaticky očekával, že J.J. zasvítí. Řeknu to takto: neurazilo mě to, nenudilo mě to, ale skoro vůbec mě to nezaujalo. J.J. má podle mě na víc. A samotný konec, kdy Leia jde za Rey, místo toho, aby šla za Chewbaccou? Vím, že J.J. uznal svojí chybu, ale to je už trošku pozdě. Prostě průměr, 4*. EDIT: Po shlédnutí IX epizody měním hodnocení na 3*. ()

Tomcath odpad!

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem hodnotil dvěmi hvězdičkami. Po shlédnutí Rogue One, jsem ale přehodnotil. Vím, že Rogue One je pro většinu odpad, ale ve mě to zanechalo mnohem více wow emocí než toto béčkové rádobypokračování se značkou Star Wars s velice špatnými herci. Kylo Ren, kdo by čekal, že pod maskou se skrývá kříženec Klause mladšího, Gremlina a Cher. ()

Skylwalker42 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím,že je to takový remake Nové naděje, a mohlo to býti příběhově originálnější. Avšak do rukou to dostal Abrams, tudíž jsem se na první shlédnutí těšil jak malé děcko na Vánoce. Na takovou epizodu jsem čekal roky. Tohle definitivně hodilo Lucasovi preqely do hvězdné stoky (vyjma epizody III). Blažený pocit stoprocentní nostalgie mě přepadl ve chvíli, když kamera zabere Millenia Falcona při slavné Williamsovi fanfáry rebelů. A úplnou čistou extázi, když na scénu přichází Harrison Ford s Chewbaccou. A samotné finále filmu? Kdybych byl vážně úchyl, ještě teď bych masturboval - Luke Skylwalker v opětovném podání Marka Hamilla při osudovém hudebním tématu síly -neskutečný feeling. ()

pold 

všechny recenze uživatele

Ano, je to nekonečně lepší než původní trapárny ze sedmdesátých let, ale není to o nic víc než jakýkoli jiný průměrný sci-fi film pro desetileté děti. 50% ()

Danny Nolander 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale řekl bych, že to postrádá tu atmosféru, kterou se mohly předchozí Star Wars filmy jen pyšnit. Navíc mi chybí větší vysvětlení, kde a proč se zformoval První řád, kam zmizely zbytky impéria (přece vše neskončilo pouhým zničením hvězdy smrti), atd. Velmi na mě naopak zapůsobil samotný úvod, kde První řád útočí na vesnici. Líbila se mi také první scéna s Rey, kde brakovala pozůstatky imperiální lodi. Zbytek filmu na mě bohužel ale moc velký dojem neudělal, i když musím uznat, že nové (ale i ty staré) tváře jsou fajn. ()

Salvator 

všechny recenze uživatele

Asi by bylo naivní čekat více než v předešlých dílech. Na druhou stranu nutno říci, že SW jsou zpět a v plné parádě. ()

Sherty 

všechny recenze uživatele

Prostě remake epizody IV a to mi nikdo nevymluví. Všechno je větší, efekty dechberoucí, hudba skvělá. Proč by ne - povedený restart. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Děj sice kopíruje čtvrtou (nejstarší) epizodu Star Wars do takové míry, že si toho povšimne snad každý, kdo starou trilogii viděl. Přesto a i přes Johna Boyegu jsem byl nakonec velmi spokojen. Může za to hlavně návrat veteránů Sola a Chewbaccy, zajímavě vypadající hlavní záporná postava Snoke a budování nového příběhu. Lepší 4 hvězdy. ()

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

Star Wars: Epizoda VII neměla nikdy vzniknout. Film je sice úžasný, ale Epizoda VI všechno ukončila a podle mě se v tom už neměli rejpat. Celkově Epizoda VII je taková kopírka Epizody IV zasazená do nového kabátku s lepšími efekty a jinými postavami, které jsou podle mě horší. Vadera nám zde pro změnu nahradil Kylo Ren, který sice není špatný, ale není ani lepší. Celkově je film úžasný, protože jde na jistotu. Jedině, co můžu vyzdvihnout je konec, který je vynikající. 7/10 ()

gpx 

všechny recenze uživatele

Když se něco táhne jak žvejka Hubba bubba, tak musí mít člověk sakra dlouhou chvíli, aby se mu chtělo čekat, jestli z toho někdo nakonec vyfoukne pěknou, voňavou bublinu. ()

Karbos 

všechny recenze uživatele

Hlavní záporák je vlastně pubertální kluk, možná bych  uvěřil že občas zatáhne školu ale zkoušet z něj udělat hlavního zlouna 'prvního řádu' je tragikomické. Hlavní hrdinka je sice roztomilá ale její náhle schopnosti jsou věrohodné asi jako předvolební průzkumy. Souboj dobra se zlem tu je na úrovni amerických druhoválečných filmů z éry let šedesátých, kdy vám Němců skoro bylo líto a říkali jste si jak taková sebranka imbecilů dokázala ráno vstát z postele natož někdy něco dobít.... ()

meda2016 

všechny recenze uživatele

Sedmý díl The Force Awakens působil chvílemi dojmem, že resuscitace probíhá pomocí lékařských nástrojů vylovených z dětské hračkové lékárničky. Přesto dostal celý štáb z výtvoru, co se dalo. Jen střílení ze stíhačky po prchajícím pěšákovi a nemožnost jeho likvidace je dětinskou akcí. Jenže - co kdyby se trefil? ...Nový scenař! (Kam jsem tuhle mini-recenzi vlastně už psal?) ()

Syndrom 

všechny recenze uživatele

Absurdně zkratkovitý (chemie Rey - Finn - Poe nulawtfdiddlydick) , nechutně do ksichtu narvanej fanservis a docela dobrej začátek. Kdyby se Abrams mohl soustředit na bod po bodu epizodický útěky z vězení, shánění součástek lodí a dialogový přechody pouští, ta jeho neumělecká nátura by fungovala (asi jako v Mandalorianovi) Je mi jasný, že jako pravej nerd chápe podstatu Star Whores a stejně jako u Star Treku je to vidět. Cheese as fuck. Bohužel asi SW nemá rád jako ST, takže to jen tak odpracuje. Dost boomer přístup vzhledem k látce. Fandu by měl nasrat___"Ztratili jsme našeho syna navždy." "Ne, to všechno Snuk." SNUK! Lucas by byl pyšnej. Nemůžu se dočkat až to Auralnauti zparodujou: https://www.youtube.com/watch?v=Uagr1ka0bbw ()

Související novinky

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

John Williams oznámil svůj poslední film

John Williams oznámil svůj poslední film

24.06.2022

Legendární hudební skladatel John Williams (Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, Mnichov, Zachraňte vojína Ryana) prozradil, že se pomalu ale jistě hodlá odebrat do skladatelského důchodu. Po více… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Reklama

Reklama