Reklama

Reklama

Já a robot

(seriál)
  • USA Almost Human
Trailer 4
USA, (2013–2014), 9 h 20 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

J.H. Wyman

Hrají:

Karl Urban, Michael Ealy, Minka Kelly, Mackenzie Crook, Michael Irby, Lili Taylor, Anthony Konechny, Darren E. Scott, Garfield Wilson, Hiro Kanagawa (více)
(další profese)

Epizody(13)

V roce 2048 se kvůli vývoji technologií zvýšila kriminalita o 400 procent. V rámci nové strategie dostane každý policista přiděleného androida bojového typu. Detektiv Kennex se svého androida MX zbaví, a tak je mu přidělen zastaralý typ schopný cítit emoce. To je při řešení zločinů výhoda i překážka zároveň... (TV Prima)

Recenze (194)

Allein4 

všechny recenze uživatele

Začátek mě tolik nezaujal. Ale z dlouhé chvíle jsem si o pár týdnů později pustil další díl a vlastně to tak špatné nebylo. Po pár dílech už jsem docela nadšen. Ve srovnání s Intelligence je toto výborné a vydařené. ()

Anatar 

všechny recenze uživatele

A me se to libi..velmi slusne zpracovani efektu, trocha humoru, dobra atmosfera. * SPOJLER! Doufam ze se rozbehne ta pribehova linie co ma byt za zdi, kam zmizel "otec" Doriana. ()

v0jt1s3k 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí série musím říct že velká spokojenost. Co se týká jednotlivých případů - trochu slabé. Co se týká centrální linie - ta se tam v podstatě neobjeví, jen když se jim to hodí. Ale hodně nostalgicky se zvlášť ke konci dere na povrch atmosféra starého Robocopa, možná trochu i Blade Runner (hodně si vypůjčují hudební motivy). Samozřejmě tak kvalitní to není a na dnešní dobu bych čekal asi lepší využití scifi potenciálu, ale vizuály mají pěkné, atmosféra a celkově uvěřitelnost na vysoké úrovni, takže spokojenost. ()

durdos 

všechny recenze uživatele

Aj keď o robotoch , prekvapivo ľudské. Výborná chémia medzi ústrednou dvojicou. Všetky odkazy na rôzne "kultovky" sú fajn. ...a vykrádačka? skôr pocta...:) ()

numan 

všechny recenze uživatele

Existuje detektivní sci-fi seriál, ve kterém je všechno nadprůměrné??? Tadýýýýýýýýýýýýýýýý! A když všechno, tak všechno - včetně soundtracku, který sice podobně jako většina současných serošů používá "pop-hity", ale na rozdíl od těch ostatních (největší děs z poslední doby je Reign - teeny-diskoška parodující středověk) velmi solidní! Ačkoliv kvalita jednotlivých epizod pochopitelně kolísá, příběhy jsou víc než jen dobré, často velmi nejednoznačné (oblíbený spravedlnostní paradox o tom, že prosazováním zákona často bráníme zlo) a emočně velmi působivé. Jsem celkem zvědavý, jaxe vyvine onen život "za zdí", o kterém se v první sérii jen občas decentně utrousí děsivé tajemné cosi - podobně jako o životě na sever od Zdi ve "Hře o trůny". Nemá smysl vypočítávat tu všechny inspirační prameny a lamentovat nad tím odkud se opisovalo. Důležité je, že všechno (space, casting, příběhy, postavy - prostě celý seriál) drží pohromadě jako monolit ze Space Odyssey. Mmch všimněte si toho, kolik generací filmařů i diváků ovlivnil http://www.csfd.cz/film/8268-blade-runner/ - od atmosféry přes magický vizuál až po typické hypnotické táhlé akordy Vangelisova mellotronu - zrovna nedávno jsem je slyšel v SGU. Ostatně Blade Runner je vlastně taky sci-fi detektivka s androidy, jen v ní není tolik švandy....Good job, boys! ()

Gyl 

všechny recenze uživatele

Dobrá sci-fi kriminálka, která si nehraje na to, že za 30 let budou auta lítat a lidi komunikovat telepatií. Robotický kamarád se drží při zdi a díky tomu nesráží seriál někam k robocopovi, žádné mega výbuchy, obří skoky, odražené řízené střely a podobně. Naopak je sympatické, že neustále analyzuje okolí, je pořád online, má spoustu aplikací běžících v pozadí a když se dostane do přestřelky, tak ji prostě koupí a pak z něj teče něco modrého. Díl, kdy mluví korejsky, je fakt vtipnej. Jinak škoda, že se seriál nedočkal více pokračování. Klidně bych oželel nějaké díly kriminálky Anděl nebo To je vražda napsala a dal bych si pár dalších sérií tohodle seriálu. ()

ELDoctorow 

všechny recenze uživatele

Televízna kriminálna priemernosť, ktorá ma viac nudila než bavila. Po prvej sérii ukončené celkom zaslúžene. Samotné kriminálne prípady sú vlastne len taký bežný CSI brak, ktorý by svojou inteligenciou a komplexnosťou nevyčnieval snáď ani vo Walker, Texas Rangerovi, a sci-fi pozlátko okolo nie je ani náhodou tak silné, aby to utiahlo. K tomu si pripočítajte logické diery snáď v každej jednej časti, nevierohodne vytvorený svet (najviac sa mi páčilo ako hlavný hrdina zničí vedome hneď niekoľko policajných robotov v hodnote miliónov bitcoinov čiste z dôvodu averzie a nik to nerieši), plytkosť v ňom vytvorených zákonov, nezmyselné konanie postáv a navyše to celé pôsobilo ešte aj tak nejak lacno. Pri dnešnej nadprodukcii naozaj kvalitných seriálov Almost Human proste nebol hoden ničoho iného než potratu po trinástom týždni. Jediný dôvod (vyjma vedomia, že to je už ukončené), prečo som neprestal seriál sledovať najneskôr po tretej časti, boli vtipné dialógy medzi hlavnými predstaviteľmi. ()

Tweetak 

všechny recenze uživatele

Občas je to sice tuctové, ale dobro nakonec zvítězí a já si přijdu na spoustu sci-fi novinek. Na druhou stranu o tom člověk nesmí moc přemýšlet, protože všechno by se podle mě dalo vyřešit jednou velkou rušičkou. ()

Damnsinead 

všechny recenze uživatele

Ocelové jeskyně potkaly seriál o policajtech a vzniklo tohle.  Hašteření mezi ústředním duem ujde, herecké výkony taky, vedlejší postavy jsou víceméně sympatické, jen jednotlivé případy by chtěly víc propracovat. Nic inovativního, prostě klasický krimi seriál. Sice to fungovalo, ale jen po omezenou dobu. Moudré rozhodnutí  bylo seriál ukončit po jedné sezóně, už by to nikam nevedlo. 60% ()

Zaja91 

všechny recenze uživatele

Po pátém dílu, musím konstatovat, že se něco pokazilo, zatím ne úplně, ale cítím tu průser. Po super prvním a i druhém díle, se nám to začíná zvrhávat ve špatné sci-fi CSI, nebýt Doriana a jeho vtípků...no nevím. PILOT: Hodnocení pilotu, rozhodně plný počet. Super nový sci-fi seriál a rozhodně pro mě překvapení roku. Na televizní seriál velmi dobře uděláno a Karl Urban v hlavní roli je super. Uvidíme, kam se bude seriál posouvat a co z něj nakonec bude, ale jako start je to špicové!!! ()

KOLMI 

všechny recenze uživatele

Vypadá nadějně...říkal jsem si po prvním dílu, vypadá docela dobře po druhém, vypadá normálně po třetím, docela nuda o čtvrtém a pátý byl poslední, který jsem byl ochoten si pustit. ()

liBOREC564 

všechny recenze uživatele

Po pilotu jsem natěšený jako na Štědrý večer (dobrá, už pár desítek let to tak neprožívám.. :). Připomíná mi to stylem Continuum ale zatím lepší. Snad se to nezvrhne do jednoho příběhu rozpadlého do X epizod, jak je dnes zvykem. ()

Druss11 

všechny recenze uživatele

První díl 100%, druhý 80% doufám že to nebude mít sestupnou tendenci, ale jinak zatím spokojenost, Urban a a Ealy jsou zatím zábavní a neokoukaní, vizuálně taky v pohodě, není to moc přeplácané tak jen aby to vydrželo a nespadlo to na úroveň nějakých průměrných kriminálek ve sci-fi kabátě. ()

HectorHagman 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po třech dílech.....Urban je pro takovíhle role jak delanej konecne akční krimnálka kde hlavnímu drsňákovi lze jeho roli uvěřit. ()

zmirix 

všechny recenze uživatele

Některé díly jsou na 4 hvězdy(ty více Sci-fi) ale jiné jsou tak na 2(spíš průměrné detektivky) proto dávám 3. ()

Reklama

Reklama