Reklama

Reklama

Já a robot

(seriál)
  • USA Almost Human
Trailer 1
USA, (2013–2014), 9 h 20 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

J.H. Wyman

Hrají:

Karl Urban, Michael Ealy, Minka Kelly, Mackenzie Crook, Michael Irby, Lili Taylor, Anthony Konechny, Darren E. Scott, Garfield Wilson, Hiro Kanagawa (více)
(další profese)

Epizody(13)

V roce 2048 se kvůli vývoji technologií zvýšila kriminalita o 400 procent. V rámci nové strategie dostane každý policista přiděleného androida bojového typu. Detektiv Kennex se svého androida MX zbaví, a tak je mu přidělen zastaralý typ schopný cítit emoce. To je při řešení zločinů výhoda i překážka zároveň... (TV Prima)

Videa (81)

Trailer 1

Recenze (194)

Alementina 

všechny recenze uživatele

První, co každého musí napadnout při sledování pilotního dílu je "Já, robot", ze kterého někdo udělal seriál. Bohužel druhý díl naznačuje, že to spíše bude něco způsob "CSI Miami/NY apod." odehrávající se v budoucnosti. bohužel fanda těchto seriálů jsem nikdy moc nebyla, ale tady to zachraňují všechyn ty "sci-fi" věcičky, takže se na to pěkně kouká, ale pochybuju, že to bude mít větší přesah. Ale ráda se nechám překvapit :) ... dodatek, po 4 dilech me to prestalo bavit, snizuji na 3* ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: Mám veskrze pozitivní pocity. Pro hltače roboťáren od Asimova splněný sen. AH bere námět z Ocelových jeskyní a přežvýkává ho po svém. Tu přidá kousek z Blade Runnera, tu ze soudce Dredda, tu ze Smithova Já robot a máme tu pěkný koktejl pro televizi, který polechtá sci-fistovo srdéčko. Snad si po prvním díle udrží kvalitu a nebudou se bát jít dál než konkurence. Tým na to rozhodně mají. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Jeden ze seriálů, u kterých jsem měl letos největší očekávání a abych byl upřímný nedokážu úplně říct jestli je splnil. Ono je to těžké, když chcete nový Fringe. Přesto, že na mě seriál působil dobře a zajímavě určitě najdu pár výtek. Obsazení se mi zamlouvalo, Karl Urban je pro tuhle roli jako dělanej a i Michael Ealy se jako robot očividně cítí dobře. Funguje jim to společně dobře a samozřejmě taky musím připočíst k dobru i obsazení Minky Kelly. I jednotlivý případy jsou zajímavý, budoucnost je udělaná příjemně a tak vlastně ten hlavní problém co mám je, že mi chybí nějaká linka na pozadí, něco k čemu by celý děj směřoval. Zeď byla tedy sice zmíněna a opatrně nakousnuta, ale mě by sakra zajímalo, co je za ní. Doufám, že seriál prodlouží, protože bych se tam rád podíval. Nejvíc mě v tomhle namlsal právě pilot a pak pár dílů ke konci. Samotné finále mě nezklamalo, případ byl fajn, ale jsem čekal trošku zajímavější konec. Většinou cliffhangery moc nemusím, ale tady jsem ho chtěl... ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Já, robot (Minority Report, Blade Runner... doplňte libovolný žánrový film) potkává jakoukoli tuctovou kriminálku (doplňte opravdu jakoukoli). Je to taková míchanice všeho již viděného (či přečteného) a nic originálního v podstatě Almost Human nenabízí. Ti, co nemají moc nakoukáno, budou jistě u vytržení. Ale já si ani netroufám tipovat, jak dlouho u seriálu vydržím, pokud pojede pořád podle stejného provařeného schématu seriálových kriminálek. První dva díly - 60% --- Po průměrném úvodním dvoudílu šla kvalita dolů a jen se potvrdilo, že Almost Human není ničím jiným, než další předvídatelnou krimi, které ani kulisy světa budoucnosti nepřidávají nic na zajímavosti. Rádoby vtípky uspokojí teenagery a nenáročné diváky, stále stejný naštvaný výraz Karla Urbana, ať hraje kdekoli, už je prostě nuda, stejně jako tahle patetická podívaná, která sází jen a pouze na líbivost, zatímco na byť jen náznak promyšlenějšího příběhu zcela rezignuje. Ideální pro fanoušky tuctových seriálových kriminálek, kteří ani při tom nechutném množství nudných děl pořád nemají dost. Mozek při sledování rozhodně používat nemusíte. Po čtyřech dílech - 40% ()

kleopetra 

všechny recenze uživatele

Jako milovnici sci-fi mne pilotní díl uchvátil. Karel Urban se jako policista John Kennex, který nemá v lásce androidy, kteří v budoucnosti musí povinně sloužit v teamu s člověkem. Aby se vyhnul logicky myslícím MXům (novým verzím), vybere si za partnera Doriana (Minka Kelly), který již 4 roky ležel ve skladu. Staré modely měly prožívání podobné lidem a byly tak díky náchylnosti k emocionální nestabilitě vyřazeni. Těším se na to, jaké případy bude toto duo řešit. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (3)

  • V 15. minutě, když si jde John (Karl Urban) objednat nového androida, slyšíme v pozadí skladbu „Personal Jesus“ od britské hudební kapely Depeche Mode, která vyšla v roce 1989 jako první singl ze sedmého studiového alba „Violator“. (Trajektt)
  • Zbraň, kterou používá Kennex (Karl Urban), je pistole Taurus PT92AF pouze ''ověšená'' ve futuristické skořápce, pistole ostatních mužů zákona jsou Zoraki 925a pistole žen zákona jsou Beretta 8000 Cougar. Taurus PT92AF jsme mimochodem mohli spatřit ve filmu Timecop (1994), v němž ji jako služební zbraň používal Max Walker (Jean-Claude Van Damme). (HectorHagman)

Reklama

Reklama