Reklama

Reklama

Případy 1. oddělení - Série 3

(série)
Česko, 2022, 13 h 14 min (Minutáž: 53–70 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Juraj Loj, Filip Blažek, Petr Stach, Barbora Bočková, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Ondřej Malý, Sabina Remundová, Lucie Štěpánková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Základní tým 1. oddělení se znovu pouští do práce. Všichni jsou o šest let starší. A v jejich oboru se mnohé proměnilo. Pachatelé jsou sebevědomější, odolnější. Moderní technologie proměňují chování společnosti. Facebook, WhatsApp, Instagram, YouTube, nástup internetové kriminality… Policie je teď spíše jako firma. Manažerský titul MBA je víc než kriminalistická praxe. Porady po Skypu, elektronické knihy jízd, excelové tabulky na vše. Staré se potkává s novým. I ke známým vyšetřovatelům se připojují nové postavy, jejich charaktery se vyvíjejí, vznikají nové vztahy a animozity. (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

HorrFi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě nakonec luxusní a doufám, že ne poslední řada.. Polívka tu hodně chyběl, ale kolektiv zas rozněžnila roztomilá tvářička Barbory Bočkový, ta jejich ředitelka mě brutálně vytáčela, na Juraje Loje jsem si nakonec zvyknul, nicméně samotný případy a vyšetřování mi přišlo při nejmenším stejně zajímavý jako v minulých řadách a to je u kriminálky alfa a omega.. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na třetí sérii jsem se moc těšila. Na rozdíl od té druhé byl velký posun ve vývoji jednotlivých figur. Začal mě bavit "napravený" Korejs, začal mi být nepříjemný Pražák, chybě mi Plíšek a víc ze soukromí jednotlivých postav. Přesun do moderních technologií mě nebavil, víc mi seděly předchozí dvě série. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedná se o jeden z nejlepších krimi seriálů, které jsem v českých televizích zatím viděl. Atraktivní případy, věrohodné vyšetřování a chování postav, perfektní casting, atraktivní nakouknoutí do zákulisí Policie ČR. Jestliže porno občas v bouřlivém mladí uspokojuje naše sexuální potřeby, tak seriál Případy z prvního oddělení uspokojuje po trdvých pracovních dnech naše seriálové potřeby. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí řadu seriálu považuji za nejslabší, což ale neznamená, že by byla špatná. Vždyť i tentokrát jsem neměl žádný problém s tím, abych sérii ohodnotil silným čtyřhvězdím. Nepopírám, že pro mě bylo poměrně zábavné (napsal bych i znepokojující, ale faktem je, že jsem si už na podobné tupce, bohužel, zvykl) sledovat hnízdění nové ředitelky SKPV plukovníka JUDr. Radky Drápové, MBA a zavádění nových, převratných postupů do práce mordparty. Pokud by byly dovolené a knihy jízd už dříve vedeny v elektronické podobě, nejednoho pachatele by jistě přešla chuť na to, aby vůbec páchal. Nemluvě o tom, jak zajímavé a barvité by mohly být večerní zprávy, kdyby zkostnatělí kriminalisté nebránili vybraným influencerům v osvětovém natáčení na místě činu. Mě ale trochu štvalo, že podobné tahanice v průběhu této řady poněkud upozaďovaly samotné vyšetřování případů a samotné finále pro mě vyznělo víceméně alibisticky a tedy zvláštně. / Poučení: Nejdůležitějším předpokladem pro jakoukoliv vedoucí funkci je kvalitně vedený instagramový účet. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalita celé třetí série zůstává stejně vysoká jako kvalita předchozích dvou sérií. Případy opět řešeny precizně a přitom zajímavě, děj kolem hlavních postav minimální (a to je dobře), vývoj situace na prvním oddělení zajímavý, ale ne zásadní. Tohle se prostě opět neskutečně povedlo. Maximální hodnocení nedávám jen proto, že už to prostě není originální. Ale to je jen matná výtka. ()

Galerie (282)

Zajímavosti (72)

  • Kozák (Ondřej Vetchý) si stěžuje, že jim jeden člověk odešel k ÚOOZ. Jedná se o Útvar pro odhalování organizovaného zločinu. (sator)
  • Skutečný případ se stal na Měcholupském sídlišti na konci dubna 2015. Za vražedný projev žárlivosti si muž vysloužil osm a po odvolání žalobce dvanáct let vězení. Nepomohlo ani to, že se ho zastala jeho o 15 let mladší manželka. (sator)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama