Reklama

Reklama

Jedna noc

(seriál)
  • USA The Night Of (více)
Trailer 2
USA, 2016, 8 h 48 min (Minutáž: 57–96 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Riz Ahmed, John Turturro, Bill Camp, Michael Kenneth Williams, Jeannie Berlin, Payman Maadi, Amara Karan, Poorna Jagannathan, Paul Sparks, Afton Williamson (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osmidílná minisérie Jedna noc od tvůrců Stevena Zailliana a Richarda Price podrobně zkoumá složité okolnosti fiktivního případu jedné newyorské vraždy. Příběh sleduje studenta Naze Khana, roztomilého podivína, který dostane od basketbalového hráče, jemuž pomáhá s učením, pozvánku na večírek v newyorském Lower East Side. Když jeho odvoz na poslední chvíli krachne, Naz si bez dovolení vezme otcův taxík a vyrazí ze svého domova v queenském Jackson Heights na Manhattan. Když cestou do taxíku nastoupí nádherná mladá žena a požádá ho o svezení, Nazovy plány rázem vezmou za své a rozjíždí se osudová noc. Naz je později obviněn ze zločinu, který podle svých slov nespáchal, a na vlastní kůži zakouší dezorganizaci a manipulaci v právním systému. Tíživá situace, do které se dostal, je ještě umocněná jeho vzhledem a statusem potomka pákistánských přistěhovalců. (HBO Europe)

(více)

Recenze (290)

keoma26 

všechny recenze uživatele

Kdo byl zklamanej z výsledku letošního hype kolem Mělas to vědět, ať si spraví chuť touhle starší věcí: odehrává se na podobném půdorysu (vyšetřování vraždy ženy + podezřelý, který o sobě vytrvale tvrdí, že je nevinný), ale přitom stojí o několik pater jinde, ať už hereckými výkony, věrohodností (scény z pátrání, soudních přelíčení, vězení) anebo co do napětí i humoru. Ideální pro noční binge watching... ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Hodně silné drama, těžce návykové a protože HBO, tak i perfektní v každém detailu. Jedna z nejlepších věcí, jakou kdy tahle kabelovka vypustila do světa. S01 5/5. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

akční děj který postupně nabírá na obrátkách.Kdy vězení udělá ze slušňáka hrdlořeza.Zabij ,nebo budeš zabit.To je asi zákon kriminálu.Nadaný student ,do té doby bezproblémový,momentem ,kdy ukradl otci zdroj obživy- taxíka,začíná i jeho boj o holý život a sešup do spodiny.Všech osm epizod je nabitých eskalujícím dějem.Aby ho tvůrci nechali jakoby neuzavřený. ()

IvoB 

všechny recenze uživatele

Jen těžko můžu něco vytknout. The Night Of je prostě pecka. Výborné postavy, dialogy a pěkně hutná atmosféra. A ten vývoj některých charakterů je pak vyloženě dechberoucí. Všechno prostě klape na jedničku, i přes občas pomalejší tempo – 9/10. Podrobnější recenze na Věčnýkritik.cz ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem nejdřív viděla staršího britského sourozence Criminal justice. Ve jeho stínu je americká varianta dost nasírací, především překroucený konec. Celé je to zbytečně prodlužované o nedůležité postavy a peripetie, poslední díl se vleče jak umírající kůň nebo jak přestárlý milenec neschopný zakončit postelové lopocení. A ten sociální podton, který si tam amíci vtělili, byl opravdu nedůstujný. Nejlepší na celém seriálu je postava kočky a její tajemné DavidLynchovské objevení se na závěr. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál, výborný Turturro, výborný Ahmed. Výborně napsaný seriál, kde najdete jen málo much. Celkově to má spád nemá to moc dílů, netočí se to na jednom místě. Hodně zajímavý je přerod Naze, který jsem hůře snášel. SPOILER: přecejen byl dost inteligentní na to aby nezačal brát Crack. KONEC SPOILERU. Velmi dobrý první díl, který vše nastolil a náslodoval mix vězeňského trileru a soudního dramatu. Nicméně zaráží mě jedna věc SPOILER: nikoho nenapadlo zkoumat samotnou vražednou zbraň? Proč? Vždyť měla být použita k 22 smrtelným ranám a měla tak být kompletně od krve, přitom na samotném noži bylo pár kapek. I kdyby to otřel, tak si myslím že dnešními metodami by se dalo zjistit zda na noži jsou zbytky krve. KONEC SPOILERU ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

V zaveru tomu spadne retez a (neni to kvuli absenci poradneho rozuzleni nebo happynedu btw) a kdyz pripoctu hodne povrchni a zrychlenou premenu hlavniho hrdiny a absolutne nelogicke chovani pravnicky, tak z toho vic jak 3 hvezdy vylezt nemuzou. Slusne 3, ale je to skoda, melo to na vic. xxmartinxx to vidi docela podobne koukam ()

Dallas 

všechny recenze uživatele

Kruto reálny náhľad do americkej justície a celého systému okolo nej. Áno, na jednej strane ste nevinný pokiaľ vám nie je preukázaná vina a o všetkom rozhodne porota vybraná z bežných ľudí ako ste predsa vy. Na druhej strane však neľútostný mlynček na mäso v systéme, ktorý na vás "nemá čas". A pravda? "Pravda ti chlapče nič nepomôže a to buď pochopíš tu a teraz, alebo sa rozlúč so zbytkom svojho života". Všetky charaktery výborne vybrané a zahrané. Samozrejme vďaka najväčšiemu priestoru chalan, ktorý padá do rúk spravodlivosti a vrámci vlastnej sebazáchovy sa jej rýchle prispôsobuje a jeho obhajca, ktorý veľmi dobre vie ako to chodí. Príbeh je samozrejme fiktívny a možno na krátkom období až príliš krutý, ale vravím možno, pretože to vedia skutočne len tí, ktorí tým prešli. Tento seriál ozaj doporučujem. PS: Záverečná reč obhajcu by mňa ako porotcu silno odrovnala a nehladiac pri tom na dôkazi. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Další náramná minisérie z hračkářství HBO. Ohromilo mě, co všechno dokázal osmidílný seroš obsáhnout ze současného světa moderního velkoměsta. Zápletka v podobě nešťastné shody náhod a potkání osudové dívky, odvrácená strana amerických věznic, chtíč mamonu, rasová podmíněnost, složitá soudní líčení, lidské bolístky a touhy nevzdat se a bojovat do posledního kousku víry ve spravedlnost. 90% ()

Rada 

všechny recenze uživatele

Děkuji náhodě, že jsem narazila na tento skvost, miluji inteligentní děj, napětí, atmosféru, prostě pastvu pro oči i duši, a tento seriál mi to dal, proto tvůrcům DĚKUJI. ()

Oyer 

všechny recenze uživatele

Mé rozporuplné hodnocení se dá přirovnat k hodnocení poroty (vinen/nevinen) samotné. Cca 10ti hodinový seriál jsem sice zkoukl za 3 dny v určitém napětí, očekávání a jedním vrzem, ale že bych byl se snímku odvázán natolik, že bych musel ve svém hodnocení přidat, to né. Nevadí mi pomalé tempo, nevadí mi temná pošmourná atmosféra (oboje naopak musím ocenit), ale srovnám-li seriál s jinými soudobými, které momentálně sleduji, nebo jsem v nedávné době sledoval, cítím u Jedné noci jisté zaostávání za tempem jiných. A nemyslím si, že by to bylo mou přemlsaností. Předně mi tu chyběl hrdina / tahoun. V Nazim jsem si ho rozhodně nevytvořil.Váhavý arab směřující bůh ví kam, bůh ví proč, ve stylu "já nevím..." V právníkovi Johnovi, kolem kterého se to také dost motalo : také ne. Možná detektiv ? Ale i ten měl své mouchy. Situaci zachraňovali toliko oblíbené drobné zápletky z vězeňského prostředí, pár výměn názorů a toť možná vše. Neříkám, že je tento seriál slabý, ale přeci jenom s porovnáním s jinými zaostává. ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Není to úplně špatný seriál. Ale pro mě to v žádném případě není něco, na co bych se mohl podívat za jeden den, nebo snad týden. To bych asi umřel nudou. Navíc je to nudné a není to chytlavé. Dívám se na to jen proto, abych věděl, jak to dopadne. ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Další skvělej serial z produkce HBO. Co k tomu říct? Je to prostě uvěřitelný a ponoříte se do toho... ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Jedna noc je úchvatná a návyková série, která by se s trochou snahy i za jednu noc dala zvládnout. Naz plánoval vyrazit na večírek, cestou se to ale tak nějak zmrvilo a na tenhle flám jen tak nezapomene. Nazova postava je napsaná jednoduše dokonale a ještě lépe je zahraná, Riz perfektně zvládá naprosto všechny polohy, které role "pachatele?", podezřelého, vězně či na soud čekajícího vyžaduje. Věřila jsem mu každičkou vteřinu. Exémem prolezlý a nepěkně olezlý obhájce John Turtturo se mi zalíbil od první chvíle, chodidla jsem si nervózně škrábala, kdykoli se objevil na obrazovce s drbací tyčinkou. Zamilovala jsem si ho až tak, že i tu výměnu kočkolitu na kuchyňské lince jsem mu odpustila. Dějová linka s doktory, léčiteli a zejména lékárníkem se mi strašně líbila. Stejně tak další vedlejší postavy jsou jedním slovem skvostné. Kdyby mi někdo řekl, že mne bude tak třeskutě bavit skoro až výhradně soudní drama, smála bych se a nevěřila. Přesto je to tak. Tohle je téměř dokonalá Jedna noc! ()

Související novinky

Zemřel herec Michael K. Williams

Zemřel herec Michael K. Williams

07.09.2021

Ve věku 54 let tragicky zemřel známý charakterový herec Michael Kenneth Williams. Jeho nejslavnější rolí se jednoznačně stala postava Omara z chváleného seriálu The Wire – Špína Baltimoru. Objevil se… (více)

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

29.09.2013

Perníkový táta nadobro končí a Vince Gilligan (foto), kterému svět vděčí za tento brilantní seriál, už pracuje na novém námětu. Lépe řečeno, na staronovém. Původně totiž napsal zápletku pro Battle… (více)

Reklama

Reklama