Reklama

Reklama

Phar Lap: Národní hrdina

  • Austrálie Phar Lap (více)

Obsahy(1)

Phar Lap byl závodní kůň, kterému nikdo nevěřil. Naději a víru v něj měli jen zkušený trenér Telfort a malý chlapec Tommy, který se o něj staral. Snili o tom, že se kůň stane šampionem bez ohledu na jeho pět prvních porážek na začátku jeho závodní kariéry. Byla to právě dětská láska a emotivní sepětí mezi chlapcem a zvířetem, která udělala z Phar Lapa neporazitelného závodního koně. Jeho výsledky však byly mnoha lidem trnem v oku... (Mercury Praha)

(více)

Recenze (114)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Wincerov úžasný cit pre spomalené zábery je neskutočne pôsobivý. A pozerať sa na koňa zdolávajúceho piesočný kopec alebo preteky dvoch najlepších kamošov v takejto spomalenej forme za zvuku pôsobivej hudby je zážitok, na ktorý sa skrátka nedá zabudnúť. Po príbehovej stránke však Phar Lap taký geniálny nie je. Čo je vcelku škoda. No i tak sa jedná o veľmi príjemný film z dostihového prostredia podporený niekoľkými emocionálne ladenými scénami. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

„Líní koně jsou jako líní lidé. Na ty platí jen karabáč,“ pronese jedna z ženských postav a dá se na modlení. Ke koňským filmům neodmyslitelně patří zásoba hloupých i přehnaně ambiciózních lidských postav, aby lépe vyniklo ušlechtilé zvíře v hlavní roli a hrdina, který mu (někdy jako jediný) rozumí. Phar Lap je nejen koňský film, ale skoro detektivka. A při finálním závodu jsem jako vždycky trnula strachy víc, než když čekám, jestli princ dostane půl království, princeznu, anebo výlet do dračího traktu. Škoda, že to tím neskončilo. :( ()

Reklama

PALINO 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekne, dobre a pútavo natočený film, ktorý robí pamiatke Phar Lapa dobré meno. Samotný film vyniká predovšetkým dobrými hereckými výkonmi, peknou hudbou a veľmi dobre sú spracované i dostihové preteky, ktoré nenechávajú diváka chladným. A určite aj samotný Phar Lap by spokojne erdžal pri pohľade na tento kvalitný film. ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Život legendy! Koně, kterému až na pár vyvolených, nikdo nevěřil, dokonce ani trenér. Ale přesto Phar 'Bobby' Lap to dokázal, a stal se opravdovým šampionem dostihového sportu. Bohužel, "dobrý kůň nevadí, ale moc dobrý...". Film nám ukáže také zákulisí tohoto sportu, ve kterém se točí obrovské peníze, a kde není pro nepřemožitelného závodníka místo. Každého milovníka koní jistě chytne za srdce! ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Drámy zo športového prostredia ma nikdy neprestanú baviť. Rok výroby nehrá úlohu, dokonca v tomto prípade sa s ním spájajú krásne nostalgické spomienky na detské časy, kedy ma takéto filmy doslova uchvátili a aj keď si už poriadne nespomínam na dej (musím si to pozrieť ešte raz), pocit vo mne ostáva navždy... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Phar Lapa si ve filmu zahrál ryzák jménem Towering Inferno. (Zellie)
  • Phar Lap vyhral 37 závodov z celkového počtu 51. Jeho rekord zahŕňa série 9, 14 a 8 víťazstiev v rade. (Scevola)
  • Phar Lap je do současnosti považován za nejznámějšího dostihového koně. (Ajinka126)

Reklama

Reklama