Reklama

Reklama

Adonis Johnson nikdy nepoznal svého slavného otce, světového šampióna v těžké váze Apolla Creeda, který zemřel ještě před jeho narozením. Přesto však svůj původ nezapře a box má v krvi, takže ho to stále tahá do Philadelphie, města, kde se odehrál legendární souboj Apollo Creed vs. Rocky Balboa. Adonis Rockyho vyhledá a požádá ho, aby se stal jeho trenérem. Rocky zpočátku odmítá, protože ring je pro něho už jen minulost, ale postupně v Adonisovi objevuje sílu a odhodlání jeho otce Apolla, bývalého rivala a blízkého přítele. A tak nakonec souhlasí, že se mladého boxera ujme, i když sám bojuje s o mnoho nebezpečnějším soupeřem. Adonis je pod Rockyho vedením na nejlepší cestě získat svůj vlastní titul, ale má kromě talentu i srdce pravého bojovníka? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (828)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Musíš viac počúvať ako kecať..." Príbeh Rockyho Balboy pokračuje z čoho majú fanúškovia radosť, ale ešte väčšiu z toho, že kvalita filmov z touto postavou si udržuje svoju kvalitu a ešte nikdy nespadla do kategórie"sračka" alebo tam, kde by si tvorcovia povedali dosť. I v tomto príbehu ostali dvere pre ďalšie pokračovanie otvorené. Nápad so synom Apolla Creeda nebol zlý a celkom dobre sériu previazal a dodal jej celistvosť. Stallone zahral slušne, ale kto sleduje Stalloneho kariéru prekvapený nebude. Sly bol na tom herecky vždy dobre. Prekvapila ma však jeho nominácia. Nie z dôvodu, že by na ňu nemal, ale z pohľadu ľudí, ktorí ho na cenu navrhli. To mi prišlo divné. "Ó, Stallone zahral chorého, musíme ho nominovať!". Každý kto zahraje chorého, postihnutého, utláčeného si hneď zaslúži nomináciu? Stallone hral veľmi slušne už desaťročia dozadu, tak prečo zrazu to prekvapenie z jeho výkonu? Zamyslieť by sa mali všetci tí, ktorí ho nominovali a odovzdávali mu nepopulárne ceny - Zlaté maliny, ktoré si rozhodne nezaslúžil. 80%. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Některé série by už snad ani neměly pokračovat, že jo, Rocky? Dávno splnily svůj účel a teď už jedou jen že setrvačnosti. A nebo možná z nostalgie. Jako vzpomínka na něco, co tady bylo, ale už je nenávratně pryč. Jako něco, na co jsem byl v mládí pyšný, ale teď už jsem tak akorát k smíchu. Ale neboj, jestli bude snad ještě nějaké pokračování, já už u toho nebudu. Tenhle, už ani nevím, kolikátý díl mi vážně bohatě stačil. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Keby tam nehral Stallone a hlavne keby nehral toho, koho hrá, bola by to typická direct-to-dvd výplň regálov akoby z roku 2000. Ten scenár je jedným slovom utrpenie. Amatérsky polopatisticky okato pozliepané scény, ktoré akože majú tvoriť postavy, no kým herci a réžia by mali prenášať scenár do reality, akurát zdôrazňujú jeho jednorozmernú naivitu. Je tam niekoľko motívov, ktoré by mohli vytvoriť skvelý film, no miesto toho sa dívame na čiernobielu rozprávku, ktorá je ešte naivnejšia než Rocky IV, na ktorého nadväzuje. No kým Rocky IV oplýva dobovou atmosférou a reaganovskou nadsázkou, Creed nie je nič iné, len hlúpy film. A Stalloneov výkon? Akademici ho najprv skoro 40 rokov ignorujú a potom ho nominujú za zásluhy. V hociktorom pokračovaní Rockyho (a v kvante ďalších filmov) podal lepší výkon než tu, čomu sa ani nečudujem, lebo s týmto scenárom tu ani nemá čo hrať. Ďalší klinec do rakvy Akadémie. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Čím se letos - v rámci nostalgie - stala pro mnohé Epizoda VII Star Wars (tedy ideálním završením letošního filmového roku), to mě osobně splnil sedmý Rock... vlastně Creed. Citlivě a správně dávkované drama v tepajícím městě, které má i po čtyřiceti letech pořád stejně silný pouliční feeling. Sylvester Stallone už zřejmě lepší nebude. Pokud si ho má filmový svět nějak pamatovat, tak určitě takhle. Jako citlivého herce, který vyzrál a umí prodat i ty nejotřepanější fráze. Pro mě radost. 85% ()

Galerie (100)

Zajímavosti (43)

  • Sylvester Stallone (Rocky Balboa) se vyjádřil, že ho na na filmu lákalo především to, že se nejedná o "Rockyho 7", ale o předání boxerské rukavice další generaci. (JORDY)
  • Niektoré davové scény boli natočené na štadióne Goodisonon Park v Liverpoole, počas polčasu futbalového zápasu Everton – West Bromwich, ktorý sa hral 19. januára 2015. (m.a.t.o.)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

02.12.2022

Tak o tohle si asi žádný z diváků neříkal. Legendární americký snímek Bezstarostná jízda herce a debutujícího režiséra Dennise Hoppera z roku 1969 má dostat novodobý reboot. Konsorcium vlastníků práv… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Trojka Creeda našla záporáka

Trojka Creeda našla záporáka

03.06.2021

O třetím Creedovi jsme doteď věděli pouze to, že se před kameru vrátí Michael B. Jordan, který si zároveň poprvé v životě stoupne i za ni na pozici režiséra, ale že se naopak už do série nevrátí jeho… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno