Reklama

Reklama

John Oliver: Co týden dal a vzal

(pořad)
  • USA Last Week Tonight with John Oliver
Trailer 2
Komedie / Talk-show
USA, (2014–2024), 162 h 54 min (Minutáž: 22–45 min)

Tvůrci:

John Oliver

Kamera:

Russell Swanson

Hudba:

Bob Golden

Účinkují:

John Oliver (moderátor), David Kaye, Chen Drachman, Stephen Hawking, George R.R. Martin, Steve Buscemi, Ashley Blankenship, Patrick Stewart (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(310)

Obsahy(1)

Jedna z nejzábavnějších a nejpříjemnějších osobností americké televizní scény za poslední roky - muž, jehož působení v The Daily Show s Jonem Stewartem v roce 2013 získalo chválu kritiků, diváků i Stewarta samotného - John Oliver přichází na HBO se zcela novou talk show. Aktuální pohled na týden v novinkách, politice a aktuálních událostech - v tomto půlhodinovém pořadu bude mít John Oliver unikátní platformu, aby nabídl své osobité stanovisko a výrazný hlas k jakékoliv sociální, politické či existenciální záležitosti, které čelí Amerika a celý svět. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (117)

overfloater 

všechny recenze uživatele

Po druhe rade musim snizit hodnoceni z 5* na 3* za velky upadek. Prvni serie byla temer dokonala, se silnymi tematy a dobrymi politicky nekorektnimi a trefnymi poznamkami. Nicmene ke konci prvni serie a cela druha se nese uz ve velmi politicky korektnim tonu jeho nazoru. Sice si stale zachovava vtipnost a snahu o nadsazku, ale v mych ocich si na to uz pouze hraje. Velka skoda. Nejprve jsem byl unesen, pak postupne prichazelo vetsi a vetsi zklamani. Jak jsem s nim v prvni serii souhlasil, ve druhe jen kroutim hlavou... ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Jednoduše skvělé, a chytré. Show, která se nebojí se věnovat pozornost opravdu vážným tématům s nadhledem, jak je to jen možné. Můj obdiv za dramaturgii, díky které je každé téma opravdu velmi vhodně i na malém prostoru představeno a vyargumentováno, i provedení, Oliverovo frázování jsem si po prvním díle zamiloval. Jen tak dále! ()

Reklama

NiaWolf 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to bylo dobré, líbilo se mi, jak měl svoje názory podložené důkazy a citacemi přímo z různých dokumentů, či zákonů. Ale později právě toto začalo upadat. Například když komentoval Trest smrti, tak zmínil částku, kolik tyto tresti smrti stojí, ale už neřekl, jak k tomu číslu došel a co vše je v něm zahrnuto, což je dost podstatné (může tam být třeba zahrnut pobyt ve vezení až do provedení rozsudku..), což by dost zkreslilo jeho názor. Celkově pak podobné nepřesnosti začaly přibývat, což mě poněkud zamrzelo... ()

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Nejen při výběru výběr témat prokazuje John Oliver velký cit a často vrhá světlo na různé problémy, jimž se jinak moc publicity nedostává, protože se třeba první pohled nezdají tolik palčivé. Tedy dokud netýkají vás konkrétně, pak totiž pocítíte brutální sílu mnoha amerických absurdit na vlastní kůži (nedělám si iluze, že jinde by se toho nedalo taky hodně najít). Tím spíš, že Last Week Tonight hodnotím hodně vysoko, nechci opomíjet jeho nedostatky. Ne vždycky Oliverovy vtipy zasáhnou cíl, osobně mi třeba running joke se vzpurností vůči mateřské společnosti AT&T připadal vtipný jen napoprvé, pak už spíš trapný, a některá jeho gesta jsou jen okázalá, ale už ne vtipná, třeba když se nechal zasypat rozinkami v rámci metafory s Trumpem a Hillary Clinton. Horší bývají případy, jako když se Oliver navážel do Chasing Amy od Kevina Smithe za něco, proti čemu se ten film ve skutečnosti vymezuje. Což znamená, že ani Oliver ani scenárista zodpovědný za tento vtip Chasing Amy buď neviděli nebo nepochopili. A pokud je Oliver takhle mimo tady, vrhá to nepříjemný stín pochybnosti na jeho výroky o věcech, ve kterých nemám až takový přehled… Ve valné většině případů ale John Oliver a jeho tým v jejich noční show odvádí výbornou práci, jak při výběru témat, tak při pořádné porci poctivé novinařiny, jež jejich zpracování obnáší. A úctu si zaslouží i za zarputilost, s níž neuhnou ani v segmentech, u nichž předem vědí, že naštvou někoho mocného a budou znamenat nemalé výdaje za právníky. Last Week Tonight pod rouškou prvoplánového i důmyslného humoru rozebírá důležité otázky a u toho stíhá na diváka soustavně dělat dojem nečekanými kousky, jako když vydá vlastní knihu, na vlastním absurdním příkladu prakticky ilustruje zneužitelné mezery v legislativě nebo si střihne velkolepé muzikálové číslo. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Oliverovo liberální myšlení umožňuje vtipným způsobem tepat všelijaké neduhy ve společnosti. Jeho monology prostřihané příhodným materiálem jsou precizním (zároveň chytrým) komediálním produktem. Někdy to vidí moc idealisticky a přehání to. Jeho aktivistická pozice je užitečná, ale zároveň to má své limity. 82%. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (2)

  • Úvodní znělka pořadu je začátkem písně "Go" americké powerpopové skupiny Valley Lodge. (mikiqex)
  • John Oliver podle většiny fanoušků pořadu vypadá jako papoušek. V jednom díle na to dokonce naráží v reakci na komentáře diváků a sám jej posléze napodobuje. Po této epizodě začali fanoušci moderátora také přezdívat "papoušek". (P. J. D.)

Související novinky

Emmy 2022 opět v režii HBO

Emmy 2022 opět v režii HBO

13.09.2022

Zatímco v loňském roce ceny Emmy ovládl zcela Netflix, letošní 74. ročník kabelovka HBO mocně vrátila úder. Díky jasným vítězstvím seriálů Boj o moc a Bílý lotos toho zkrátka na streamovacího giganta… (více)

Netflix ovládl seriálové Emmy 2021

Netflix ovládl seriálové Emmy 2021

20.09.2021

Netflix všude, kam se jen rozhlédneš. Tak zhruba tak nějak to letos vypadalo na předávání slavnostních cen Emmy 2021. Oproti loňskému komornímu přenosu bez živé účasti publika se letošní ročník… (více)

Reklama

Reklama