Reklama

Reklama

Forever

(seriál)
  • Slovensko Nesmrteľný
Trailer
Drama / Krimi / Fantasy / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, (2014–2015), 15 h 45 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Matthew Miller

Hrají:

Ioan Gruffudd, Judd Hirsch, Alana De La Garza, Lorraine Toussaint, Joel David Moore, Donnie Keshawarz, Barbara Eve Harris, MacKenzie Mauzy, Janice Picconi (více)
(další profese)

Epizody(22)

Doktor Henry Morgan (Ioan Gruffudd) je hviezdou vo svojom obore patológie. Henry má však jedno tajomstvo – má 200 rokov. Keď mal 35, zomrel po prvýkrát. Kedykoľvek však zomrie, znovu sa narodí ako 35-ročný bez toho, aby akokoľvek zostarol. Morbídnymi experimentami sa snaží prísť svojej nesmrteľnosti na kĺb. Byť nesmrteľný má svoje výhody. Henry videl každý kút sveta, naučil sa veľa jazykov, vyšplhal sa na Mount Everest a miloval mnoho žien. Zažil však tiež mnoho zlomených sŕdc - prežil lásku svojho života, Abigail. Pre Henryho už teraz nesmrteľnosť nie je požehnanie, ale skôr prekliatie. (TV Doma)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

erased 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si od Forever sliboval silný a po všech stránkách vynikající seriál. Toho jsem se sice nakonec nedočkal, nicméně i v té reálné podobě má Forever něco do sebe. Jde totiž v první řadě o proklatě příjemnou oddechovku, která přestože ve skutečnosti asi vykrádá vše možné, dohromady funguje tak skvěle, že se pro mě stala (na rozdíl od Elementary) konečně tou pravou americkou verzí Sherlocka. Epizodní děj jednotlivých vražd sice až na výjimky není kdovíjak oslnivý, ale charisma Ioana Gruffudda a vlastně i všech jeho zdejších hereckých kolegů každý týden bez sebemenšího problému tradiční seriálovou stopáž utáhlo, a pohoda, kterou doktor Henry Morgan vyzařuje mě donutila každý další díl nedočkavostí vyhlížet - a to se moc kriminálkám nepodaří. Navrch má tento vlastně poměrně nevýrazný kousek ještě zajímavou ústřední zápletku i vztahy jednotlivých postav, z nichž ani jedno příliš netrpí předčasným ukončením seriálu hned po první řadě. Což je nakonec požehnání a kopanec pro fanoušky v jednom. Během těch dvaadvacíti dílů se nestihly kvality tématu vyčerpat, naopak Forever jako jeden z mála neambiciózních sérií skončil v nejlepším, jenže po takto skvělé sezóně se snad nemůže najít nikdo, kdo by nebažil po pokračování. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Seriál plný zajímavostí, mně dokonce i ty dedukce ala Sherlock sedí, jak už tady někdo píše, možná jím Henry i v některém ze svých životů byl, jelikož by se tak dal zajímavě vysvětlit Reichenbašský vodopád :-))). Ty návraty do doby z před 200 let sice tak trochu připomínají reklamu na whisky Jameson, a detektivní zápletky jsou občas poněkud průhledné, ale díly s Adamem a ty, kde jsme se stali svědky poučných úmrtí, neměly chybu, takže jsem (až na to multikulti, které naštěstí 20. díl první série ukončil) dost spokojená. Ale vůbec nejsem spokojená s tím, že se ABC rozhodlo seriál ukončit. Závěr byl (na rozdíl od Ringer) dosti povedený (bylo vidět, že byli připraveni, že projekt může skončit), přesto se domnívám, že se tak stalo předčasně. Jak píšu už v diskusi, mohli ve druhé sérii ty neukončené myšlenky (zejména ohledně Adamova úplně prvního úmrtí i jeho totožnosti) rozvinout a vysvětlit (u Henryho to naštěstí udělali včas). Ráda se někdy na seriál znovu podívám v celku, uvidím, zda se některé věci ještě spojí a některé získají jiný pohled, ale za mě si to (zatím) ty na začátku udělené čtyři hvězdičky poctivě zaslouží. Podrobnosti k seriálu v mém milém deníčku (zatím se příspěvek připravuje). ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

zaujímavý seriál, ktorý nenudí, zatiaľ som videl pilot a prvú čast ..hmm... zdá sa , že siahnem aj po ďalších. a poznatok ? čas síce hojí rany, ale jazvy ostávajú Ten pán má výhodu veľa vie (za 200 rokov sa predsa len daco naučil) a tak trúsi v závere každej epizódy dajaké "múdrosti" ako napríklad najkrajšie spomienky bolievajú najviac alebo: Nič nedokáže zmazať bolesť, zo straty milovane osoby. Cítite ju po celý zbytok života. alebo: Telo dokážeme vytrénovať, aby zabudlo. Myseľ nie. Naša minulosť v nás navždy zanechá nejakú stopu, či sa nám to páči alebo nie ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Matt Miller | Hudba: John Debney | Distribúcia: Warner Bros. TV Distribution | Štúdio: Warner Bros. TV | Ocenenia: - || Zaujímavý nápad, ktorý ale po pár epizódach opúšťam, nakoľko ja žiť naveky nebudem, a tak si musím poriadne rozmyslieť, s čím svôj čas strávim. Forever je medzi dnešnou konkurenciou len priemerom, a tak i napriek slušnému spracovaniu ma nevedel zaujať. 50% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Po 15 epizodách končím. Ne že by to nebylo zajímavý, ale jelikož se celej seriál začal soustředit na jednotlivý kriminální případ, namísto jediné zajímavé věci, a to Henryho nesmrtelnosti, tak z toho vznikla úplně obyčejná kriminálka. Možní se k tomu ještě někdy vrátím, ale celkem pochybuju. Škoda, náběh tu byl opravdu slušnej. ()

Galerie (251)

Zajímavosti (1)

  • Americký seriál vysílaný na teelvizi ABC. Ještě nedávno mu hrozil zánik. Po odvysílání několika slabších dílů se propadl  hluboko na grafu sledovanosti. Pravděpodobný propad byl způsoben nevhodnou hodinou odvysílání. Naštěší vše dobře dopadlo a televize si objednala další díly (konkrétně 9). Forever tedy dosáhne 22 dílů a uzavře tím první řadu. (v.indruchova)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno