Reklama

Reklama

Rogue One: Star Wars Story

  • USA Rogue One: A Star Wars Story (více)
Trailer 6

Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti. (Falcon)

Recenze (1 512)

dalziel 

všechny recenze uživatele

Z môjho pohľadu zatiaľ najpútavejší počin v Ságe Star Wars tesne pred Star Wars: Sila sa prebúdza.Kvalitu "Klasických Star Wars nikdy nedocením nakoľko kvôli neustále pípajúcemu R2-D2 a stále vreštiacemu Chewbaccovi sú tie filmy pre mňa nepozerateľné. Tu našťastie nič z to nie je vo veľkom množstve, takže to je potom úplne iné cafe. ()

Ozzy2

všechny recenze uživatele

Sága, která vykrádá samu sebe.Amíci už neumí natočit nic.Jen vykrádat své filmové hity, točit další a další pokračování všech možných sraček, Marvel a a animáky.Je to jako v hudbě.Vše dobré už bylo vytvořeno, stejně je to s filmem, nové technologie filmy ničí a nechci vidět, co bude za 20 let. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se dočkal a Star Troopers předvedli pořádnou mobilizaci základny. A ne, že si vojáčci chodí pro přesdržku po jednom a nedovedou početní převahou povstalcům pořádně zatopit. Bez mučení přiznávám, že jsem nejprve čekal něco podstatně komornějšího - a tohle působilo docela epicky, hlavně v závěru. V celkovém hodnocení jsem však trochu v rozpacích. Na jednu stranu to hrdinům pořád tak nějak o prsa vycházelo, do všeho se vrhali po hlavě, až z toho vršení šťastných náhod přišla menší únavička a jako divák jsem se přestal o postavy bát. O to překvapivější byl netradiční závěr. No nezabili byste autora scénáře? :-) Stylově poctivá klasika - až jakoby na člověka dýchnou sedmdesátá a osmdesátá léta. Jen s tím, že CGI a celková choreografie jsou neuvěřitelně propracované a designově skvěle zvládnuté. Ortodoxní milovníky SW asi nepotěším - ale tu hudbu by už mohli trochu změnit...:-) Bohužel viděno s českým dabingem. Některé hlasy mi k postavám neseděli a někteří dabéři na mě působili dojmem, že z toho mají pr**l. ()

Mukunda 

všechny recenze uživatele

První půlka za nic nestojí, druhá je dobrá. Ty postavy ale... korektnost všude, hlavní hrdina je žena, v partě je Arab, Číňan, slepec... Je to vyvážené, navrch máme robota, který je strašně upřímný, protože od dob Sheldona Coopera víme, že sociální neobratnost je sexy. A trpí to trochu takovou tou schizofrenií, že víme, co se stalo předtím, víme, co se stalo potom, ale ty lidi, co jsou tady, jsme neviděli a ani neuvidíme, a tak vlastně nevíme, co jsou zač a proč by nás měli zajímat. Což je škoda. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Docela nuda, hlavní hrdinka byla nesympatická, příběhově taky nic extra a celkově slabší než klasické Star Wars. Pochvala za obsazení Donnie Yena a pár celkem fajn akčních scén a rozumně použitého humoru. Slabší 3* ()

MrGregor 

všechny recenze uživatele

Perfektní! Chybičky by se samozřejmě našly, ale to jak to zapadá do celkového děje je opravdu paráda. Herci super, efekty super - no snad až na ty transplantované obličeje, kdy jeden z nejmenovaných vypadá jak omalovánka a druhý trochu jak asiat, postavy uvěřitelné - trochu střelené, ale ne zas moc, občasné vtípky nenucené a vkusné, droid se povedl a žádné nucené šponované navazování na původní epizody. Takže shrnutí: Z dosavadních nových Star Wars (VII, VIII) rozhodně nejlepší počin. ()

TheSompeque 

všechny recenze uživatele

O filmu bylo řečeno, že je rasistický a anti-trumpovský. Hloupost! Co se týče tohoto prohlášení, jeho původ je v části, kdy rebelové mají v jedné scéně na sobě šátky připomínající šátky, které se nosí na Středním východě. Wow, jak rasistické. Dále příběh. Všichni víme o co šlo. Děj se odehrával před epizodou IV, Novou nadějí. Úkol malé skupiny bylo sehnat plány vesmírné stanice. A to celou dobu šlo. Prosté. Tudíž nemůžeme plánovat velký zvrat, když víme, jak to dopadne. Napjatá situace avšak panovala. Postav nebylo málo, upřímně si nepamatuju jména a stěží si vybavím jejich vzhled. Což je jeden ze záporných bodů, které k filmu mám. Star Wars bylo vždy mířené na mladší publikum. Ale zde ne tak docela. Film byl prezentován jako drsný a to také byl. Nezaznělo tolik vtipů jako v E7, ovšem to nebere kvalitu filmu. Dále bych chtěl zmínit mé nejoblíbenější klady filmu. Visualizace a hudební doprovod byly vynikající. Konečně SW, ve kterém byla cítit bitva na velký dojem. Také se mi líbily návraty postav z předchozích dílů. I těch, které jsem ani nečekal, že se vrátit mohou. Za mě po epizodě VII aneb Remaster IV, velké překvapení. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy, ale s odřenýma ušima. Obsazení je fajn, a září v něm hlavně drobná Felicity Jones. Příběhově ale šedý průměr, ze kterého to částečně vytáhne poslední třetina filmu, a především fungující emoce na závěr. PS: Počítačově vytvoření herci nepochopitelně odfláknutí, jejich nepřirozené vzezření bylo velmi rušivé. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Věř síle!" Snažil jsem se, ale Lucas to, holt, nebyl. Závěrečná bitva byla výborná, ale hlavní postavy poněkud nevýrazné. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Síla je se mnou a já jsem se sílou" Tenhle zbytečný spin-off teda žádnou sílu nemá. Až na Mikkelsena jen banda tuctových herců. Je to prázdné a nudné bez pořádné zápletky. Skvělá akce a triky ale taky aby nebyli za 200.mega dolarů. Poslední třetina měla alespoň slušný spád. Disney chrlí další předraženou šmakuládu. 5/10 ()

tavlas 

všechny recenze uživatele

Jediný film z várky Star blbosti co, se mi líbí. Přežil bych jakoukoliv, Star blbost, ale bylo by kurník fajn co má větší sílu. Stíhačky střílí, bez účinků na věže. Ovšem v dalším dílu stíhačky mají silnější (lasery) a rozstříleli i bunkr.  A to nemluvím o ručních zbraních, ta samá blbost. Takže každý fanoušek Star Wars je blázen. Ať žije Star trek. ()

Albee 

všechny recenze uživatele

Za mě velké zklamání... Bohužel. Pro hardcore skalní fanoušky ano, vhodně zabitý čas. Našel jsem tam 3 světlé okamžiky. Z toho jeden v závěrečných titulcích - původní hudba. :) 2 ** z toho jedna za SW a jedna za Lorda Vadera... ()

Gendarme 

všechny recenze uživatele

Starwarsovský levoboček ... není to ta pravá žlutá SW krev, není to epizoda 3,5 (spíš ep. 3,87 :-). Pokud bylo záměrem nekonkurovat hlavní sérii tak se to povedlo. Parta náhodných známých jde ukrást plány nejničivější zbraně ve vesmíru. Je opravdu škoda, že se nějak víc nedal prostor postavám alespoň těm hlavním ... Ve výsledku ale není nové SW tak špatným filmem, hodně to zachraňuje poslední lokace. Pěkně to graduje. Je tu hláškující robot. Je to takové civilnější. Hodně obětavé méně osudové. Dobře navazující na ep.IV. 7/10 ()

Withree 

všechny recenze uživatele

Každé Star Wars Story a každá Epizoda to teď bude mít prostě těžké. Rogue One mělo jedinečnou šanci se od ostatních filmů něčím odlišit, podobně jako to dělají sólovky u Marvelu. Pro závěrečnou půlhodinku bych preferoval spíše stealth akci s pár x-wingy (a proboha už žádný štít!!!), kde pak přijde Vader udělat s rebely krátký proces. Nastaly však válečná PG-13 jatka, ale v režii studia, ne Edwardse. Darth Mickey Mouse prostě řekl ne a povolal Tonyho Gilroye přepsat nejspíše celý závěrečný akt, kde to vypadalo jako mise z nějaké Star Wars plošinovky se mnoha zbytečnými odkazy na originální trilogii. Problémy začínají už na začátku, kde se s postavami ani pořádně neseznámíme, těch zásadních je navíc docela dost, takže výsledek filmu není tak emocionálně ubíjející, jak by eventuálně mohl být. Přitom samotný příběh je přitom sepsán moc hezky a první hodinka je podle mne tou lepší, jen ta práce s postavami se Edwardsovi nepovedla. Z herců nezaujme vůbec nikdo, což je docela škoda. Nejlepší postavou je "upřímný" droid K-2SO, hlavním záporákem se pro mě stal na ploše asi čtyř scén Tarkin, protože Mendhelsonův ředitel Krennic mi připadal jako generický záporák vystřihnutý z Marvelovky. Více směšný, než záporácký. Giacchino se moc nepředvedl, ale za pár týdnů se toho moc složit nedá. Samotný závěr je pak prostě na facepalm okořeněný špatným CGI. PS: Scéna se Star Destroyerem vystupujícím z hyperprostoru byla ale perfektní, jinak jsem na ty vesmírný bitvy asi trochu starej. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

A viděl jsem starou dobrou trilogii, viděl jsem zase ten starý dobrý koncept. A neviděl jsem infantilní pohádku ale temnější příběh s epickým finále. Postavy jsou trochu odfláklé ale celková atmosféra je super. I jednoduchý příběh mi sedí a dává smysl - vyplňuje parádně dějovou mezeru. Přesně takto si představuji doplňkové příběhy mimo hlavní dějovou ságu. A koukám na to stále znovu a znovu a stále více mi to leze pod kůži - výborná vesmírna bitva, nástup Vadera, napětí, akce - mám z toho husinu a to jsem už skoro nedoufal... ()

vandr 

všechny recenze uživatele

Nechť zhynou bídnou smrtí všichni ti rádoby znalci filmu zvracející svoje předžvýkaná moudra prostřednictvím mrzkých komentářů. Tasemnici na Vás!! ()

DarthFailord 

všechny recenze uživatele

No prostě pecka. Vesmír Star Wars má pořád co nabídnout a tohle je vymazlená záležitost. Jestli čekáte klasické Hvězdné Války, tak tady budete lehce zklamaní. Spoustu lidí si myslelo, že jak ve filmu nebudou světelné meče tak to nebude to pravé ořechové. Ale bylo to přesně naopak. Našlapané od začátku do konce. Pro znalce to bylo opravdu fajnšmejkrovské dílo, kde bylo nespočet narážek na následují díl a že jich tam bylo...ale i samo o sobě to jako celek byl skvělý film. Neskutečné prostředí a kulisy. Poslední planeta byla opravdu skvělá. Tropické pláže ala Maledivy prostě šleha! Rozmanitost obyvatel vesmíru byla nepřeberná a opravdu bylo na co koukat. O efektech ani nemluvě, ty byly na špičkové úrovni. Celé to doprovázela ultimátně skvělá hudba jak je u této série zvykem. Na konci se skalní fanoušci dočkali i toho světelného meče. A hádajte kdo u toho sýpal a bylo to tak naprosto skvělé. Celý film provázel opravdu vychytaný humor, který byl oproti epizodě 7 velmi dospělý a místy i černý. Obsazení bylo nabité jako málo kdy. Skvadra netradičních hrdinů zafungovala oprvdu skvěley (Ipeman!!!) co bych filmu vytknul tak poměrně zmatený začátek. Střídalo se opravdu hodně míst a hodně charakterů. Ale asi je to jediná vada na kráse opravdu povedeného filmu. Za mě skvělých 90% a doufám, že napřesrok bude další Star Wars story o mladém Hanu Solovi stejněnabitý!!! ()

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama