Reklama

Reklama

Rapl - Série 2

(série)
Česko, 2019, 13 h 12 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Cyril Drozda, Aneta Krejčíková, Marcela Holubcová, Naďa Urbánková, Ivo Trajkov (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Major Kuneš se vrací a s ním přichází… RAPL. Jáchymovské detašované pracoviště, které bylo dlouhou dobu trnem v oku byrokratického aparátu, je v rámci restrukturalizace zrušeno a podplukovníka Rohana pověří vedením kriminálky v Ústí nad Labem. Netrvá dlouho a přetáhne tam všechny „své“ kriminalisty. Naslibuje jim hory doly, a i když nic z toho nedodrží, stará parta je zase pohromadě... (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco Rapla S01 považuji za špičku krimi dle mého gusta, na S02 jsem si v šoku očekávaného musel dost zvykat - Pachl změnil žánr ze severské noir na grotesku se spoustou nelogických a náhodných věcí, což u detektivky je na pováženou. Moc se mi nelíbí, jak Pan režisér po zdejší kritice dělá v tisku ramena, že to mělo větší sledovanost tak co ty kritické hlody, což se mi zdá neuctivé vůči amatérským filmovým kritikům, tohle není sociální síť, kde si většina vybíjí nějakou frustraci, aby uškodila panu Pachlovi, tady jsou většinou fanoušci filmu, který mají jako hoby a můžou říct, jestli se něco líbí nebo ne stejně jako spolek filatelistů. Já mám pocit, že to mělo tak vysokou sledovanost hlavně kvůli první řadě a taky , že všichni čekali kdy se to vrátí do těch původních kolejí. Jsem přesvědčen, že kdyby měli diváci hlasovat mezi S01 a S02 vítěz je jasný i kvůli tomu šílenému konci. Na druhou stranu já sám beru fakt, že ikdyž první Rapl byl supr, tak nejde točit druhou, třetí řadu až do bramboračky, takže je třeba udělat něco "jinak" . Když jsem zapomněl na S01 a rozhlédl se kolem , co dávají za shity ostatní TV, tak mne Rapl S02 dostatečně pobavil na čtyři hvězdy a já se u některých věcí opravdu nasmál. Těšil jsem se na každý další díl a je mi líto, že nevznikne S03 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po velmi dobré 1. sérii jsem se na pokračování těšil a očekával jsem obdobnou kvalitu. Očekávání však zůstalo nenaplněno. První díl se mi sice dost líbil a přisliboval dobrou podívanou, ale s každým dalším dílem se naděje na důstojné pokračování prvního Rapla rozplývaly. Atmosféra Krušných hor je pryč, chování postav je nezajímavé a často nelogické, zejména pak během vyšetřování či policejních akcí, zápletka kolem Jugoslávců není zdaleka tak chytlavá jako ta kolem Etzlera a Dolanského v předešlé sérii. A samotný závěr? Nečekaný, definitivní... a to je jedině dobře. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proč tvůrci ustoupili s ponurosti a drsnosti hlavního hrdiny někam na hranici imbecility mě zůstává záhadou. Některý díly vysloveně volají po zveřejnění do nějakého humoristického magazínku. Občas tedy světla na konci tunelu, ale třeba tpostava kterou hrál Tomášek Jeřábek to autoři pak zazdili, kdyby tohle bylo u policie a mělo to pomáhat a chránit tak to by bylo na emigraci. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá druhá série je nepovedená. Při sledování jsem ani nemohl uvěřit proměně osobností na které jsem byl zvyklý z 1. série. Jednoznačně se snaží těžit z bývalé slávy. Bohužel jim to nejde. Snaha autorů postavit hlavní dějovou linku v návaznosti na 1s. naprosto selhává. Postavy, které mi začínali být sympatické z 1.s se změnili k nepoznání a já je začal dokonce nesnášet. Bohužel jsem měl při sledování některých dílů pocit marnosti a ztráty času. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lidé si budou stěžovat. To je klasika. Jak bylo řečeno, sáhlo se jim na modlu. V podstatě je to pravda. Šlo tu ve výsledku o to, že tvůrci si asi ani neuvědomovali, co stvořili. Nevím jak lidem, ale dokážu si představit, že to měli dost stejné jako já. Protože já na první sérii měl jednoduše rád prostředí Krušných hor a originální přístup postav k vyšetřování a řešení situací. To vše jako vždy zařizoval geniální Čermák. Ale teď je to jinak. Řešíte jeden velký případ balkánského bosse, na kterého si já ve výsledku ani nepamatuji, abych pravdu řekl a to celé je ověnčeno menšími případy, aby to vlastně stále byla kriminálka. Někdy v pohodě a příhodné. Jindy až neuvěřitelně tupé. Scény, kdy mají postavy působit frajersky vypadají jako bych je vymýšlel já v deseti letech. To ani nemluvím o tom, že seriál uráží své diváky v tom, že zcela banální a triviální věci jim musí vysvětlovat jako kdyby přilezli z pravěku a ani neví, jak funguje těhotenství. Těch věcí je spoustu. Někdo se může vychloubat sledovaností. To je super. Jenže já taky seriál sledoval od prvního do posledního dílu. A neřekl bych, že to bylo úplně kvůli tomu, že to by bylo obecně dobré nebo zábavné. Některé charaktery se vám brzy ohrají tím, jak si jedou své kolovraty a nebo jak dokázali za nějakou dobu zhloupnout. Rapl končí. Budeme vzpomínat v dobrém. Jen díky první sérii. ()

Galerie (231)

Zajímavosti (82)

  • Figurínu, kterou Kuneš (Hynek Čermák) přivlekl na kriminálku z patologie, pojmenoval paní Knechtová. Knecht je patolog (Cyril Drozda). Slovo „knecht“ je však z němčiny a znamená sluha. Figurína měla posloužit k demonstraci toho, jak došlo k vraždě. (sator)
  • V druhé sérii se objevuje vesnice v Černé Hoře s názvem Vukojebina, kde bydlí a má rodinu Čubrič. V českém překladu zní její název „Prdel světa“. (Mydlivoj)
  • Ford Escort Turnier kapitána Gazdy (Ondřej Pavelka) jezdí s registrační značkou 4U6 7442, která je vidět i v okamžiku, kdy se na voze zadře motor. O několik scén později má ale na zvedáku v policejní laboratoři tabulku s číslem 3U6 9313. (Martin_L)

Reklama

Reklama