Reklama

Reklama

Jáson a Argonauti

  • Velká Británie Jason and the Argonauts
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Klasický příběh řecké báje o Jasonovi, který hledá pověstné "Zlaté rouno", nabízí divákům řadu soubojů s obludami jako harpyje, hydra nebo obr Talos. Proto s Jasonem musí na Kolchidu cestovat také nejlepší bojovníci v čele s Herkulem. Chrání je bohyně Héra. Ve své době byl film ceněn pro kvalitně udělané triky. (oficiální text distributora)

Recenze (115)

bery71 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto s Martinem. Velká radost. Hlavně nad láskou k filmu a k detailu a nad animacemi Raye Harryhausenena. Jinak samozřejmě dobové divadelní herectví, nesmyslné skoky v ději, slátaný příběh a trochu przněná předloha. Ale radost :-) Jen nechápu, proč tak divně plavou. ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství podle staré školy s trochu zbytečně integrovanými bohy a skutečně divným, utnutým koncem, a přesto takovou tou omšelou atmosférou, kdy se všemožné potvory rozpohybovávaly jinak než pixely. ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Poctivá nálož staré dobré filmařiny, která dokáže zaujmout i po padesáti letech. Hezká výprava, odklony od původní báje naštěstí vcelku malé, až snad na přílišně hollywoodský konec, a především pak triky. Některé již dnes úsměvné, některé - jako třeba harpyje - moc pěkně udělané. Výsledek je výborný, byť třeba efektnosti Souboje Titánů nedosahuje. Triky jsou svoji kvalitou podobné spíše Sindibádovi a Tygří oko. Jediná moje výtka tedy směřuje jen k závěru filmu, který byl dle mého dost uspěchaný a happyendový. Což pověst o Iasonovi úplně nebyla.. ()

DEMON 

všechny recenze uživatele

Tak tento film podla greckej mytologie sa so svojim o 18 rokov mladsim bratom (Suboj titanov) porovnavat rozhodne nemoze. Problemom je tu hlavne dost slaba rezia. A tiez ma mrzi, ze z Herkula spravili sibnuteho obstarozneho neschopaka. ()

darthhokro 

všechny recenze uživatele

Další klasika, která nestárne. Výborná animace od Harryhousena, jako vždy. Akorát možná stopáž mohla bejt vo pár minut kratši. ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Jako kluk bych byl z Jásóna jistě nadšen, ale teď jsem se u něj místy krutě nudil. Až příliš mnoho času totiž zabije na palubě Arga mezi necharismatickými hollywoodskými ochotníky v čele s lojzovitým Herkulem a výsledný dojem to hrozně sráží.  Jediným důvodem, proč se na tuhle vykopávku podívat i dnes, jsou Harryhausenovy legendární triky a kouzla stop-motion animace. Mistrova filmová magie kupodivu stále funguje a v něčem je i přitažlivější než aktuálně chrlený spotřební digibordel. Škoda jen, že nedostala k ruce filmaře, kteří by ji dokázali kompetentněji využít; titán Talos vypadá skvěle, ale jeho zásah do děje je příliš krátký a likvidace silně neuspokojivá. Podobně je na tom i hydra. Nejpůsobivější je nakonec pasáž s průjezdem mezi skalami, kde agronautům pomůže mořský bůh Triton, to muselo v kině zarážet do sedaček.  Jako nechtěný vtip působí, že film končí odjezdem argonautů domů. Tím pádem se hlavní záporák a vrah hrdinových rodičů král Pelias, kterému bohové předpověděli, že ho Jásón zničí, a kvůli kterému se to všechno vlastně dělo, ve zdraví dožije závěru. Whooops! ()

Achab 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu výborné triky, když jsem poprvé v dětství viděl sestupovat oživlého Talose z piedestalu tak mi běhal mráz po zádech, ted´ mi stejná scéna přijde úsměvná. Výběr argounautů je hodně dobově poplatný a stejný casting by mohl proběhnout v leckteré hospodě včetně výběru udatného Herákla o Neptunovi ani nemluvě. ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Klasika světové kinematografie. Příběhy hrdiny Jásona, kterému pomáhá samotná Hera a který na svých cestách zažije nejedno dobrodružství, tvoří v kombinaci se skvělými triky (na tehdejší dobu) úžasnou podívanou. ()

Kennedy_R 

všechny recenze uživatele

Opět skvělá práce Harryhausena, která filmu přidává hvězdu navíc a činí tak z lehce nadprůměrných snímků velkou a kouzelnou podívanou. Čtyři a půl hvězdy. ()

George.Camel 

všechny recenze uživatele

Viděno očima roku 2015 působí triky někdy nemotorně. Jsme zvyklí na dokonalé digitální efekty, které současná technologie umožňuje. Nic to ovšem filmu neubírá na zajímavosti, protože v době vzniku nebyly takové technické možnosti, jako dnes. Triky jsou dělány klasickou trikovou metodou a mají své kouzlo. ()

E.T.Martin 

všechny recenze uživatele

Nebýt nadčasové trikové práce Raye Harryhausena, asi si ten film nikdo nepamatuje. Mně osobně si líbil o pár chlupů méně než legendární Souboj titánů nebo filmy se Sindibádem. ()

Jack_F.

všechny recenze uživatele

Miluju řecké báje a pověsti. S dnešními efekty a stylem akce by to bylo mňamózní. Ale tak nějak jsem si to oblíbil, tudíž pět. ()

Související novinky

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Reklama

Reklama