Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) si myslel, že si konečně bude moci začít užívat klidný život s Letty (Michelle Rodriguez) a synem Brianem, jenže pak se ozvala jeho minulost. V týmu lumpů, kteří se rozhodli ovládnout svět, figuruje i člověk, který je stejně odvážný a nebezpečný jako Dom. A taky skvěle řídí. Koneckonců je to jeho bratr Jakob (John Cena). Rozešli se ve zlém po smrti otce a je jasné, že pokud se jejich cesty znovu zkříží, bude je to asi oba hodně bolet. A protože Jakobovi pomáhá s realizací jeho plánů geniální hackerka Cipher (Charlize Theron), se kterou jsme se seznámili v předchozím díle, musí Dominic tváří v tvář přesile dát znovu dohromady „rodinu“ rychlých a zběsilých řidičů. S nimi se vydá na neuvěřitelnou štreku, která vede přes Londýn, Tokio, středoamerickou džungli a historické uličky Edinburghu až do Ázerbájdžánu. Tam všude budou porušovat dopravní předpisy a fyzikální zákony a pokoušet se přitom zachránit svět. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (547)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nekonečná série se nám dostala do neuvěřitelné 9. části a bohužel do ní čím dál více pronikají "hluboké" myšlenky Vina Diesela pro kterého je nejdůležitější rodina. To divákům cpe už od prvního dílu ale nyní už je to skoro až parodie. Každopádně i přes nízké hodnocení a celkově horší ohlasy, přináší film to co diváci očekávali a co chtějí někdy od 5. dílu. Jen zde spousta dobrých věcí chybí (Statham, Johnson) a spousta špatných přebývá (Dieselovi stmelující kecy, let do vesmíru a ve své podstatě i nemastný neslaný Cena). Já se naštěstí nenudil, nebyl jsem zhnusený a akční scény si docela užil. Jen mám trochu obavy, kam nám tato série míří. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Pamatujete první díl, když šlo čistě o pouliční závody a zlodějinu? Ne? Já jo, byl jsem na tom v kině. Potom následovalo víceméně období mizerných béček. Když se ve čtyřce vrátil Diesel v plný palbě, my věrní chcali blahem. Od pětky jsme nic nečekali a najednou tam byl slušný příběh, nabušený Rock proti Dieselovi a bylo zaděláno na úžasný restart. Šestka byla shit kdy se nepochopitelně vrátila Letty a od tý doby to šlo do prdele. Ze záporáků se začali dělat hrdinové, začali ožívat postavy který umřeli, definitivně se začalo degradovat na cokoliv rozumného. Sedmička byla tryzna za Walkera a od osmičky sem nic nečekal. Kdo by to byl řekl, mělo to skvělé emoce, skvělé herecké výkony (Diesel byl boží) a osmička najednou řekla tvl jsme sice kreténi, ale umíme zábavu. Potom se se matcho Diesel nepohodl s ještě větším matchem Rockem a vznikl debilní spin off Hobss And Shaw. Byla to sice dementní píčovina, ale pořád to tak nějak mělo něco do sebe. Proto sem nechápal těch 43 u devítky. No tak teď už to chápu. Neskutečný trash, jako by to celé režíroval Uwe Boll. Možná, možná prvních 30 minut připomene něco mezi šestkou a osmičkou, ale to co se děje potom, to je asi moc i na dnešní zdegenerovanou plejádu idiotských debilů, kteří si myslí, že nejlepší Batman je Ben Afleck a že Ruffallo je lepší Hulk než Norton. Naprosto ubohý, zoufalý odpad kde se lítá ve vesmíru, zábavnost přešla do trapnosti a vše na čem se dalo stavět zemřelo. Paul Walker rotuje v hrobě jako káča. Respektive jeho ohořelá mrtvola straší Diesla ze snů. Chápu, že Johnson poslal Diesela do prdele. Neskutečný humus. Doufám, že Vin natočí čtvrtého Riddicka, protože už mu opravdu noc jiného nezbývá. Za tenhle shit by se styděl i Seagal. Smutné, nebo ne?? 20%. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Dívat se na tyhle filmy, to je jako mít incest, je to špatné, vy to víte, ta druhá strana to taky ví, celý svět to ví a přesto to děláte a jste s tím spokojení. Takže ani po deváte, jsem nedokázal říct ne, téhle lehce incestní rodině, a musím vám hned teď tady říct, že  to bylo super, jako fakt super. Film nenudí a to ani když zde nejsou honičky a nebo bitky, sem rád že tohle tvoří velkou část akce, v tomhle směru nemohu říct ani popel. Ale když tedy neni ta akce, tak je tady dráááááma, mezi Dominicem a jeho vlastním pokrevním bratrem Jakobem. Já vím, já vim, zní to šíleně, ale ano Dominic má skutečného pokravního bratra, on tenhletitul se v téhle sérii rozdává na počkání, takže jo, je to trochu šílené, ale on to fakt funguje. A to hlavně protože to co mezi nimi je, je skutečně SPOILER já sem si původně myslel, že to bude nějaká habaďůra, kterou ušili před třiceti lety, protože věděli že budou čelit zločinecké organizaci, tak si to takhle jako předem připravili KONEC SPOILERU. Já vim že to zní šíleně, ale tady se bavíme o sérii Rychle a zběsile, takže tady je v podstatě všechno možně. Takže to že se tady letí do vesmíru, je takové celkem normální a na pohodu. Co se mi hodně líbílo, bylo to jak si Dominic se svým synem a s Letty snaží hrát na šťastnou rodinu, ale Letty mu řeknu že tohle oni nejsou a nikdy nebudou, né dokuď se to neuzavře. A teď k tomu dusnu, co bylo okolo tohole filmu, je celkem zarážející že John Cena se tak plynule a s dobrou výslovností, Čínský omluví Čínskému národu, ale zároveň neví že Tchaj-wan je samostatná země a Čína nemá žádné právo, si Tchaj-wan jakkoliv přivlastňovat. Ale jinak jako luxus, rodina se rozrůstá, přísun šílených nápadů je stále dostatek, akce nemá chybu a ta hudba, přináší hezké vzpomínky. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Já zklamaný nejsem, jelikož po trailerech, plakátech a obsazení v tomto 9. pokračování jsem katastrofu vyloženě očekával. Navíc F&F pro mě tak nějak skončilo předchozím 5* dílem (+ Hobbs a Shaw), kde mi Statham splnil sen a tím bych to asi u sebe uzavřel (finální díl snad bude ten nejvíce epic). Docela náhoda, kdy se mi z celé série moc nelíbila pouze Tokijská jízda a po tolika letech, kdy se znovu objeví herci z tohoto dílu (Lucas Black ...) je to opět nudný díl. Nezáživný a nejhorší úvod, příběh o otci a o ztraceném bratrovi, mě vůbec nezaujal, nezaznamenal jsem žádný parádní soundtrack a k tomu všemu ten nesympatický Cena, kterého prostě nemusím a dost mi zde, podle očekávání vadil. Akce též nepřináší nic nového, celé je to takové nemastné, neslané. Nejhorší díl, z celé série. Ono i to hodnocení mluví za vše. Žádný F&F nešel nikdy tak výrazně pod 60% (druhý a třetí díl). Za mě, hodně slabé tři hvězdy. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Poslední díl v sérii musí ukázat, že se všechno odehrává ve virtuální realitě nebo jako fantazie ochrnutého závodníka, jinak nevím jak ty fyziku popírající šílenosti vysvětlí. Torretovic špinavé prádlo se pere s očekávatelným výsledkem. Absence Briana vysvětlena jakýmsi metaděsem, že jsou s ním děti na bezpečném místě (být mrtvý znamená, že se ti už nemůže nic stát?!), auta létají vesmírem a ano máme tu elektromagnety. P.S: Cena nakopl letos kariéru jako blázen, ale jeho Peacemaker měl včera mnohem větší grády. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (15)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v škótskom Edinburghu a gruzínskom Tbilisi. Natáčalo sa aj v Londýne, Los Angeles a v Thajsku. (Real Tom Hardy)
  • Premiéra filmu měla proběhnout 22. května 2020, avšak kvůli epidemii koronaviru byla přesunuta na 25. června 2021. (Shadowspark)
  • Závěrečné honičky v gruzínském Tbilisi se účastní množství automobilů Škoda Octavia III, které skutečně v době natáčení filmu využívala tamní policie. (titto)

Související novinky

Rock už se do Rychle a zběsile nevrátí

Rock už se do Rychle a zběsile nevrátí

02.01.2022

Herec Dwayne Johnson (Red Notice) byl nucen znovu veřejně potvrdit, že se do filmové série Rychle a zběsile coby detektiv Hobbs už nevrátí. Za vše může jeho spor s hlavní hvězdou Vinem Dieselem … (více)

Lake Changjin v Číně láme rekordy

Lake Changjin v Číně láme rekordy

28.11.2021

Už dva měsíce v Číně vládne kinům snímek The Battle at Lake Changjin. Tamější cenzoři pochopitelně domácím tvůrcům umetli cestu prakticky bez jakékoli hollywoodské konkurence, a snímku se tak povedlo… (více)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (více)

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

06.09.2021

Po nevýrazné trailerové kampani to málokdo čekal, zejména v současnosti, kdy se velkým filmům v kinech obecně až tolik nedaří, nicméně studiu Disney se to opět povedlo. Z nového komiksového snímku… (více)

Reklama

Reklama