Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) si myslel, že si konečně bude moci začít užívat klidný život s Letty (Michelle Rodriguez) a synem Brianem, jenže pak se ozvala jeho minulost. V týmu lumpů, kteří se rozhodli ovládnout svět, figuruje i člověk, který je stejně odvážný a nebezpečný jako Dom. A taky skvěle řídí. Koneckonců je to jeho bratr Jakob (John Cena). Rozešli se ve zlém po smrti otce a je jasné, že pokud se jejich cesty znovu zkříží, bude je to asi oba hodně bolet. A protože Jakobovi pomáhá s realizací jeho plánů geniální hackerka Cipher (Charlize Theron), se kterou jsme se seznámili v předchozím díle, musí Dominic tváří v tvář přesile dát znovu dohromady „rodinu“ rychlých a zběsilých řidičů. S nimi se vydá na neuvěřitelnou štreku, která vede přes Londýn, Tokio, středoamerickou džungli a historické uličky Edinburghu až do Ázerbájdžánu. Tam všude budou porušovat dopravní předpisy a fyzikální zákony a pokoušet se přitom zachránit svět. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (547)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Již po deváté nám byl naservírovaný zrecyklovaný děj, který je s každou další recyklací více a více debilní. U dialogů máte pocit, že je psala nějaká hodně mizerná umělá inteligence a máte chuť si propíchnout uši příborovým nožem. Jedinými koukatelnými momenty tak zůstává těžce přepálená akce, u které se alespoň člověk zasměje. Kde jinde uvidíte opičáky ve vesmíru, nebo Vina Naftu předvádějícího svoji nadpozemskou sílu. Škoda, že těch keců bylo tolik. [35 %] ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Rychle a zběsile se vyvinulo zajímavě špatným způsobem. Zatímco při sledování minulých dílů jsem si mnohokrát řekl "To snad nemyslí vážně!" a bavil jsem se tím, jak krásně pitomé to je, tentokrát jsem si několikrát řekl "Oni to snad myslí vážně!", kroutil jsem hlavou, zíval a nechápal, proč je to taková telenovela a proč i ty akční scény jsou taková nuda. Po šestém dílu nejhorší část (ne)celé série. ()

Reklama

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Možná už prostě moc není, kam to posouvat. Zatímco předcházející osmička dokázala vytvořit pár velkolepých akcí i zábavných momentů, aktuální devítka vedle ní působí jako chudý příbuzný. Ty nejzajímavější postavy zmizely, a přestože se několik staronových obličejů objeví, zájem v divákovi vyvolají jen pramalý. Akce je samozřejmě zvládnutá, přestože běží spíše na volnoběh. Velmi podivně působí repliky, že je třeba se spoléhat na fyzikální zákony – přičemž právě ty pochopitelně trpí nejvíce. To by bylo v pořádku, jenže proč na to ještě upozorňovat, že? I Dieselovy proklamace o důležitosti rodiny skřípou jaksi víc než jindy a zbytečně natahují už tak přehnanou stopáž. Při projekci jsem ale netrpěl a uznávám blockbusterově-výplachové kvality. Pokud chcete navštívit znovuotevřené kino s cílem vidět drahý a blbý biják, i takto rutinně odvedená práce dovede zabavit; ale o výrazný, nadprůměrný či jakýmkoli směrem posouvající příspěvek do série se jistě nejedná. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

RYCHLE A ZBĚSILE 9 je hraný a (post)pubertální publikum oslovující (post)covidový trhák, který je ukázkovým příkladem toho, co je na současném modelu výroby hollywoodského velkorozpočtového filmu špatně. Desátý příspěvek do něčeho, co se označuje jako sága, má pořadovou číslovku devět, dokončuje provázání s tokijským spin-offem, který byl co do vzniku v pořadí třetím filmem, ale chronologicky z celovečerních sedmým; mrtvé postavy z tokijského spin-offu se navrací, aby se v potenciálním pokračování spin-offu jiných postav, představených v potitulkové scéně šestky, spojily; přitom se zhusta odkazuje na dění ze sedmé a osmé části; jako anta/protagonisté se objevují dávno zapomenutí rodinní příslušníci... Ano, problémem téhle franšízy je serializace se vším negativním, co s sebou přináší, od soapizace (vše jde přes osobní vazby pro zdání provázanosti) až k tzv. Jump the Shark efektu (místo seriálového skákání přes žraloka se s autem letí do vesmíru). Provázání všeho se vším pro vytvoření širšího universa, které má krom postav sjednocovat i nastavený hodnotový systém (rodina!), má v "devítce" za následek rytmickou rozpadlost a nezájem o dění. Protirgument, že tahle franšíza byla o atrakcích, neobstojí, protože jsou tyto vždy začleňovány do vyprávění, slouží mu a posouvají ho dál. Pokud bylo vždy Rychle a zběsile koncipováno jako taková zábavná procházka akčním žánrem posledních dekád, protože si každý díl bral z řady jiných amerických a asijských děl, "devítka" přijíždí jenom s vršením toho, co bylo v amerických trhácích k vidění v posledních pár letech a činí z toho digitální a aurální exces (nolanovské převrácení velkého vozidla, bayovské výbuchy, greengrassovské rvačky v omezeném prostoru a za využití v něm dostupných rekvizit, marvelovská superhrdinskost postav...). I ta melodramatičnost je jenom způsob, jak oslovit i ženské publikum, protože tentokrát kvůli vnitřní rozpornosti nefunguje ani ten hodnotový rámec, jelikož heslo "rodina především" má platit ve filmu, ve kterém se dítě opustí, aby lidé toto opečovávající jezdili po minovém poli a zabili desítky, ne-li stovky lidí s rodinami. Žádný blockbuster, nýbrž "numbbuster" (= ohlušující a otupující verze blockbusteru) s docela ok Dolby Atmos zvukovým mixem, ve kterém vyniknou aspoň dvě narativně integrované atrakce z konce prvního a posledního aktu. Pokud autíčka, tak raději J. G. Ballarda a Cronenberga. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už ne!!!!! Do 8. dílu jsem vlastně vše pobíral v pohodě a od začátku jsem přistoupil na pravidla hry, který 5. díl nastavil. Jednalo se o přepálené, ale pořád zábavné i vtipné výplachy, kde se pořád něco děje a vypadá to zatraceně dobře. Poslední díl však po odchodu dvorního scénáristy zařazuje rychlost směrem rovnou do záhuby. Neskutečně hloupé, ale hloupé takovým stylem, že i z diváka dělá blbce. Nefunguje zde akce, příběhově vycucané totálně z ničeho a počet nelogických věci přepálil přiměřenou hodnotu. Na tohle už se dívalo opravdu obtížně. John cena byl relativně fajn, ale tohle mu prostě nejde. V SQ je prý skvělý, tak uvidíme. Každopádně zklamání jako prase, protože minimálně poslední filmy mě opravdu bavily a dokázali mě přinutit vypnout, Tady už nepomůže ani kladivo do hlavy. 2* za podtitulkovou scénu a relativně dobrou bitku se ženskýma. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (15)

  • Postava Cipher (Charlize Theron) je první, která se v celé sérii objevila hned dvakrát, jako hlavní záporná postava. (mokki5)
  • Ve scéně, kdy proti sobě budou závodit mladí Dom (Vinnie Bennett) a Jakob (Finn Cole), stojí za Domem tři lidé, což jsou mladá Mia (Siena Agudong), mladý Vince (Karson Kern) a mladý Jesse (Igby Rigney), tedy Domova sestra a dva z původních členů Torrettovi party, známí z prvního snímku série. Závod pak odstartuje mladá Letty (Azia Dinea Hale). (Koldyn)
  • Během natáčení se ošklivě zranil dublér Vina Diesela, Joe Watts. Při skoku z balkónu si poranil hlavu a z placu jej musela ihned odvézt rychlá záchranná služba. (mokki5)

Související novinky

Rock už se do Rychle a zběsile nevrátí

Rock už se do Rychle a zběsile nevrátí

02.01.2022

Herec Dwayne Johnson (Red Notice) byl nucen znovu veřejně potvrdit, že se do filmové série Rychle a zběsile coby detektiv Hobbs už nevrátí. Za vše může jeho spor s hlavní hvězdou Vinem Dieselem … (více)

Lake Changjin v Číně láme rekordy

Lake Changjin v Číně láme rekordy

28.11.2021

Už dva měsíce v Číně vládne kinům snímek The Battle at Lake Changjin. Tamější cenzoři pochopitelně domácím tvůrcům umetli cestu prakticky bez jakékoli hollywoodské konkurence, a snímku se tak povedlo… (více)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (více)

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

06.09.2021

Po nevýrazné trailerové kampani to málokdo čekal, zejména v současnosti, kdy se velkým filmům v kinech obecně až tolik nedaří, nicméně studiu Disney se to opět povedlo. Z nového komiksového snímku… (více)

Reklama

Reklama