Reklama

Reklama

Porota

Trailer

Obsahy(1)

Neworleanská vdova si najme právníka, chytrého a čestného Wendella Rohra (Dustin Hoffman), aby zažaloval zbrojařskou firmu, které dává vinu za smrt svého manžela. Terčem obžaloby je morálka tvrdého byznysu. Kdokoliv si může bez potíží pořídit zbraň a použít ji. Soudní proces přivádí na scénu, která se stává skutečným bitevním polem, několik klíčových osob. Je to právník Wendell Rohr, konzultant zbrojařské firmy Rankin Fitch (Hackman) a porotce Nick Easter (Cusack) se svou přítelkyní Marlee (Weisz). Všichni tito lidé mají jediný plán: získat porotu a zmanipulovat ji pro své cíle. Každý má jiný způsob, každý má jiný cíl. Ve hře je spravedlnost a velké peníze... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

Anderton 

všechny recenze uživatele

V Hollywoode vedia, ako natočiť dobrú adaptáciu Grishamovky. Porota patrí síce medzi tie mierne nadpriemernejšie, avšak stále je napínavá, čo je vlastne to jediné, čo od adaptácií týchto komerčných právnických románov očakávame. Znova sa podarilo dostať pred kameru herecké esá, ktorých účasť a v podstate aj výkony vyvolávajú falošný dojem, že sa pozeráme na niečo umelecky ambiciózne. U mňa z Grishamoviek jasne vedie Pollackova Firma, ktorá je o jeden a pol triedy lepšia. Na druhý krát som docenil herecké výkony, predovšetkým Hackmana a pridávam 10%. Stále je to ale iba nereálny triler. Povedzme, že celkom originálny. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Čtyři jsou asi moc, ale tři jsou málo. Já před týdnem dočetl stejnojmennou knihu, tak jsem se asi líp orientoval (mimochodem kniha je skvělá a film se jí drží jen velmi VELMI volně)... Hackman jako vždy výborný, Cusack pořád sympaťák, jen Hoffman (můj oblíbenec) mi připadl dost nevýrazný.... Mohla to být určitě lepší adaptace (škoda že filmu chyběla pointa z knihy), ale já se docela slušně pobavil. ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Film Porota splnila přesně to, co jsem od ní čekal. Byl to strhující snímek o nekalých praktikách nadnárodních společností. Soudní prostředí mě vždycky lákalo, takže jsem tímto snímkem nadšen. Královské obsazení herců dodalo filmu naprosto jedinečnou atmosféru. Ale abych řekl pravdu vyústění celé zápletky mě malinko zklamalo, zkrátka jsem myslel, že to bude více nekompromisní, ale jinak vřele doporučuji podívat se na tuto soudní bitvu... ()

Kubick 

všechny recenze uživatele

Díky bohu za to, že porota je našim soudům cizí. Být to jako v Americe - být to přesně podle osnovy tohoto skvělého thrilleru, tak bychom byli asi pěkně........... Nemusím snad doplňovat.Kdyby všechny spory byly zahaleny stejným množstvím intrik a manipulací, asi bychom neseděli v pohodlí svých křesílek a nepsali komentáře. Runaway Jury je úžasná podívaná od začátku do konce, 2 hodiny vám utečou jako voda a určitě stojí za to přečíst si i stejnojmennou knížku. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Docela netradičně pojatý soudní thriller, v jehož středu není souboj dvou právníků, ale porota jako zbraň v souboji protivníků stojících v pozadí. Svižné tempo (člověk by nevěřil, že něco takového jako výběr poroty může vypadat jako akční scéna), pár nečekaných zvratů, výborné herecké výkony skvělého Cusacka a spolehlivého Hackmana, kterým zdatně sekundují Hoffman s Weiszovou. I když se film předlohy drží jen volně a cigarety nahradil pro nás mnohem vzdálenějším tématem volného prodeje zbraní, nabízí napínavou podívanou, která i přes několik nedostatků udrží tempo i pozornost. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Film je natočen podle novely Johna Grishamana z roku 1990, pouze s tím rozdílem, že v knize nešlo o zbraně, nýbrž o velkou tabákovou společnost. (viperblade)
  • Film sa natáčal v Louisiane (USA). (Arsenal83)
  • Režisérem snímku a spoluautorem scénáře měl být původně Alfonso Cuarón, ale po několika měsících od projektu odstoupil. (Othello)

Reklama

Reklama