Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kosmická loď Nightingale 229 vyrobená na počátku 22. století je záchranná loď, taková kosmická sanitka, která se po zachycení nouzového volání vydává na místa neštěstí ve všech koutech vesmíru, aby pomohla posádkám, které se ocitnou v potížích. Členy posádky jsou kapitán A.J. Marley, jeho zástupce a pilot Nick Vanzant, lékařka Kaela Evers, lékařský technik Yerzy Penalosa, paramedička Danika Lund a počítačový technik Benj Sotomejor. Loď může zasahovat i v desítky světelných let vzdálených místech, protože k cestám do takový oblastí vesmíru využívá technologie časoprostorových skoků, které umožňují překonat tyto vzdálenosti během několika vteřin. A právě z jedné velmi vzdálené důlní kolonie umístěné na povrchu objektu nazvaného Titan 27 přijde volání o pomoc. Posádka se uloží do speciálních kójí, které je mají chránit při skoku, jedna z nich je však poškozená a kapitán při skoku zemře. Velení převezme Nick Vanzant a společně s ostatními zachrání ze stanice mladého muže jménem Troy Larson. Ten byl vystaven působení mimozemského artefaktu, který způsobil, že omládl, značně zesílil a stal se odolnějším. Artefakt, který muž propašoval na palubu lodi je devítirozměrným objektem, který je schopen život zabíjet i vytvářet a Troy ho chce využít k dosažení obrovského zisku, ale Nick je odhodlán ho zničit, protože tuší nebezpečí, které by mohl artefakt představovat. Mezi Troyem a zbytkem posádky začíná střetnutí na život a na smrt. Současně začne loď přitahovat gravitace obří hvězdy, která by každým okamžikem mohla explodovat jako mimořádně velká supernova. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Solidní optika, obyčejný příběh, herecké vakuum, neskutečné zpracování. Věru smutný pohleda na Spadera, který zde plně rozehrává svůj charakter (vystrkování brady jako známka rozhodnosti), posádku bych odhadla na vlkodlaky (podle častého svlékaní trika), kdybych nevěděla, že nejsem v Twilightu. I tak skalního fanouška scifi jako jsem já to znudilo. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Je opravdu zvláštní, že prakticky kdykoliv mám možnost vidět film podobného rázu (rozuměj: parta lidí zavřených ve vesmírné lodi), tak v naprosté většině to dopadne hrozivě nebo přinejmenším dost špatně. Chápu, že to není zrovna super scénáristická látka, ale tyhle za vlasy přitažený kraviny musej psát snad úplný hovada. Jelikož Francis Ford Coppola výsledek snad jen poupravoval, tak si nedokážu představit, jak hroznej musel bejt výtvor Waltera Hilla. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Není to zase tak blbý a zdejší hodnocení je spíš podhodnocené. Jo to tehdy měl ještě James Spader vlasy a krom Roberta Forstera v tom hraje spousta seriálových tváří, na TV/video produkci slušné. Krom trochu zmateného příběhu tomu ke konci nechybí trochu napětí a to ke sci-fi jistě patří. 55% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ze zajímavostí jsem se dočetl, že studio nebylo spokojeno s prací Waltera Hilla a přizvalo k režírování dalšího a tím byl F. F. Coppola. Ani slavný režisér však slátaninu dohromady dát nezvládl. I s ním a dokonce třetím rejžou se jedná o nanejvýš nudnou podívanou se skutečně amatérskými triky, kde napětí vrcholí asi takovou měrou, jako když důchodci hromadně přecházejí přechod pro chodce na zelenou. Následně v závěru rychle mizí většina postav, aby došlo k souboji kapitána a Larsona. Nebýt alespoň odhalené krásné Robin Tunney fakt by se nebylo na co dívat. Všemu vévodí příšerný scénář a otřesná hudba. Základem ale je opravdu málo propracovaný a nezáživný příběh. ()

Vitjasrk 

všechny recenze uživatele

No, faktem je, že ten film žádný zázrak není, ale takhle nízké hodnocení bych nečekal:-) A takhle sexy záporňák se jen tak nevidí:-D ()

Předseda 

všechny recenze uživatele

Já jsem vděčný za každé dospělácké scifíčko a tomuhle srážím čtvrtou hvězdu za modré svícení, které je pro mne známkou pro laciný snínek (zelené svícení odpouštím ikdyž má někdy stejný důvod). ()

Huncút 

všechny recenze uživatele

Z roku 2000? :)))) Myslel som, že je to tak zo začiatku 90-tych rokov, aspoň rekvizity tomu silne nasvedčovali. Takto teda musím znížiť svoje plánované hodnotenie na 2 hviezdičky, aspoň že zápletka bola prv ako v Sunshine :) ()

Chema4 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem prečo sa štúdio rozhodlo dať na starosti tento film, práve Hillovi. Ten dovtedy nemal žiadnu skúsenosť so sci-fi, a tak to v podstate aj celé dopadlo. Supernova prerobila cez 75 mega, a to je na rok 2000 slušný úlet. Coppola síce neskôr dorobil "kozmetické úpravy" ale z ničoho, sa zázrak urobiť nedá. Kamera pohybujúca sa zvláštnym štýlom, mi privodila iba bolesť hlavy. O to horšie bolo, keď som počúval tie premúdrelé dialógy, z ktorých sa divák vo finále nedozvie aj tak nič. Postavy sa chovajú nelogicky viz kapitán a jeho kamikadze kúsok. Zbytočný film, za veľké peniaze. ()

Šak 

všechny recenze uživatele

Sci-Fi Supernova, která mě svou atmosférou a taky trochu dějem připomínala pro mě kultovní film Horizont Událostí fanoušky žánru spíše potěší než zklame, ale je to na Vás za sebe dávám čtyři hvězdičky i když s trochu odřenýma ušima.... ()

pursuer 

všechny recenze uživatele

perfektní efekty, napínavé pro scifkáře i zajímavá atmosféra. Jako televizní béčko je to více než koukatelné ()

Patr1k 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že "Kopola" výrazne prestrelil, ale aj tak sa mi film celkom páčil, samozrejme som musel odhliadnuť od veľmi veľa vecí... (ak by som mal zlý deň a chuť kritizovať, tak by som šupol odpad bez rozmyslu) ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Snímok ma absolútne nezaujal a po necelej hodine pozerania som to vzdal. Na rok výroby je tento snímok svojím amatérskym prístupom veľmi odvážny a dopredu musel byť odsúdený na neúspech. Interiér kozmickej lode priam na zaplakanie a ten robot v uniforme pilota? Na to nemám slov! ()

meda2016 

všechny recenze uživatele

50%. Jednoduchý dobrý příběh s uvěřitelnými efekty. Kde utopili ty dolary? Tři režiséři... se nedařilo? Já dávám procent víc. ()

Ronkar 

všechny recenze uživatele

Možná by to byly i tři hvězdy, ale moc ti to nepamatuju. Každopádně jako sci-fi béčko to není špatné, má to pár zajímavých nápadů a pár zajimavých situací. Nic hrozného a 50 - 60% by to tady mít klidně mohlo. Znám větší hovadiny, které tu z neznámého důvodu mají vyšší hodnocení. ()

Reklama

Reklama