Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

  • USA Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (více)
Trailer 2

Třpytivé vody Karibiku jsou pro mazaného kapitána Jacka Sparrowa nevyčerpatelným zdrojem tajemných a vzrušujících dobrodružství. Jeho idylický život se razantně změní ve chvíli, kdy se lstivý kapitán Barbossa zmocní jeho lodi Černá perla a napadne město Port Royal. Nelítostná bitva má jediný cíl: únos guvernérovy krásné dcery Elizabeth. Na její záchranu se vydává přítel z dětství Will Turner, ale sám na to nestačí. Proto se spojí s Jackem, který touží získat zpět svou loď. Nikdo z nich netuší, že prokletý poklad změnil jejich největší rivaly, lstivého kapitána Barbarossu a jeho posádku, v nesmrtelná stvoření. Kletbu může zlomit pouze vrácení pokladu na jeho původní místo a vše musí být zpečetěno Elizabethinou krví. Myslí si totiž, že je dcerou Willa Turnera - otce mladého Willa. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 191)

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Horor pro děti. Skvěle zahraný, příjemně vtipný, neotřele zajímavý ve vztahových interakcích, neskromný ve své výpravnosti. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Celkem trefa do černého, přestože nejsem zrovna fanda Jacka Sparrowa, tak tenhle film mě baví a některé scény (třeba počáteční potopení lodi a ladná chůze Jacka z lodi na molo) jsou perfektní. Vydáme se tak do světa různých mořských tajemství a fantasy. A první krok za to stojí. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Začiatky 21. storočia priniesli so sebou množstvo dnes už kultových sérii ako MATRIX, PÁN PRSTEŇOV, či HARRY POTTER. Medzi nimi prišli aj legendárni PIRÁTI, ktorí boli slávni rovnako, ako podceňovaní. Viacerí na tejto stránke kritizovali jednoduchý a nezaujímavý dej. Čo je na tom jednoduché a nezaujímavé? Je to príbeh o posádke preliatych pirátov, ktorí hľadajú spásu za každú cenu. Je to príbeh o nemotornom kapitánovi bez lode, ktorého poslaním je pomsta za zradu. Je to príbeh o mladom a statočnom mužovi, ktorý sa snaží zachrániť svoju životnú lásku. Celý dej je odprezentovaný v nádhernom modernom vizuále, s perfektnými postavami (na čele s neprekonateľným Deppom), ozvučený dokonalou hudbou Klausa Badelta, plný hlášok, akcie a krásnych lokácii. Čerešničkou na torte je svojský Verbinskiho režíjny štýl. Toto je KULT, okrem toho aj súčasť môjho detstva a film, bez ktorého by dnes nič neznamenali moderné akčné komédie. U mňa 5*. ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele

Příjemná popcornová odpočinková podívaná. Film rozhodně v ničem neurazí, rád se na něj dívám a prostředí Karibiku je to jedno z nejlépe vypadajících. Následně herecké obsazení zde je to jedno z nejlepších. Hezké 4*. ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Pirátská klasika, plná humoru, Johnnyho Deppa a lodí. Vtípky jsou často opravdu povedené a obsazení je hvězdné. Keira je prostě nádherná a Orlando pro změnu roztomilý. Jo a nesmím zapomenout na opičku, taky skvělý zábavný prvek. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Piráti z Karibiku jsou samy o sobě zajímavým příběhem o jejich stvoření. Johnny Depp neměl hrát hlavní roli. Orlando Bloom původně neměl hrát hlavní roli. Ani Keira Knihgtley neměla hrát svou roli. Gore Verbinski měl za sebou jen tři filmy před mega úspěchem Pirátů. Ted Elliott na tom byli jen o něco lépe. A všichni okolo si mysleli, že pirátské téma nikoho nezaujme. Výsledek? Z Pirátů v Karibiku se stala jedna z nejúspěšnějších sérií všech dob. S pirátem si věrní fanoušci už jen těžko spojí kohokoli jiného než Jacka Sparrowa, nejznámější lidí bude pro ně Černá perla a dobrodružství jako je toto se asi nikdy neomrzí. Řadím se mezi ně a první tři díly a pátý k tomu, jsou pro mě navíc opravdová lahůdka. Mezi dobrodružnými filmy jedny z nejlepších, jaké jsem kdy viděl. Proč se opakovat, když pod množstvím komentářů bych přirozeně zapadal. Slavná hudba, naprosto geniální Depp, nádherné karibské prostředí, originální humor a lákavý příběh. Pirátu z Karibiku byli skutečnou trefou do černého a je jen málo věcí, které tento fantasy příběh postrádá k absolutní dokonalosti. Ostatně, není to přepis historie a zpodobnění doby, je to fantasy příběh. A od takového očekáváme, že nás vezme do jedinečného světa fantazie. Vizuální, zábavná a naprosto jedinečná jízda, která nemá obdoby. ()

PeterJon 

všechny recenze uživatele

Vadí mi, keď herci robia zo seba hlupákov a očakávajú, že sa budem na tom smiať. Zaujalo ma prekliatie pirátov, že pod kliatbou nemohli uspokojiť svoje túžby. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Že tomuhle je předlohou nějaká atrakce Disneylandu? Perfektní casting v čele s dneska už ikonickým Johnny Deppem! Spousta nahláškovaných dialogů s prvotřídním příběhem... Je to sice trošku pohádkové, ale komu by to vadilo. 95% ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Lehce temné a občas i docela vtipné dobrodružství, které si umí vystřelit z klišé (hned dvě dvojice jakože vtipných, ale přitom hlubokomyslných tupců, jedni vojáci, druzí piráti). Super je scéna s vyloděním z koše potápějící se lodi rovnou na molo a pár dalších. Co zamrzí je přílišná délka a překombinovanost děje, což dovedly k netušené dokonalosti další díly. Hlavní postavy mění lodě a posádky jako fusekle, podfuk stíhá podraz a i pozornější divák raději dá vale pozornosti a jen si užívá tu obrazovou a trikovou opulentnost. Ale děti to baví a dospělí se docela rádi podívají s nimi. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Film určite nejaké kvality má - dobrodružstvo s neprehľadnou akciou s typickou pirátsky zápletkou o kliatbe a zlate a výborného hlavného hrdinu. Hudobný motív je nákazlivý a piráti sú skvele namaskovaní, cítiť z nich smrad a špinu. Ale subjektívne ma film vôbec nebavil a liezol mi na nervy. ()

Max Q. 

všechny recenze uživatele

One man show Johnyho Deppa, který nikdy během filmu neklesl do průměru. Jeho hlášky byly taky nadprůměrné, nic trapného (hezká scéna, když přemýšlel, jestli má zastřelit hlavní hrdinku, za to, že mu spálila zásoby rumu :-) A ta řežba s pirátskými zombíky - dost to připomínalo Armádu temnot, taky jsem se skvěle bavil. K tomu úchvatné podmořské záběry pochodujících nemrtvých... ()

Dass 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedený vrcholový blockbuster. Pravda je, že je příliš dlouhý, trpý poněkud nevyrovnanými hereckými výkony a hlavně jakákoli šance na vtip je v tomto snímku bohužel využita. ()

seba 

všechny recenze uživatele

Prakticky musím pouze chválit. Povedená letní zábava pro všechny generace. Bloom sice není můj oblíbený romantický hrdina, ale budiž. Rush bezvadný (trochu jsem mu fandil, což může být plus i mínus), Kneightleyová nádherná a Johnny Depp neskutečný (proč nikdo nevyužívá jehokomediální talent?). Výprava a triky bezchybné - díky za peníze Herr Bruckenheimer a 133 minut uteklo jako voda - díky pane režisére. Sečteno a podtrženo 4 a půl hvězdy a skvělá zábava made in Holywood. ()

brabi 

všechny recenze uživatele

Vynikající zábava od začátku do konce. Jakoby zkouřený Johnny Depp je opravddovou ozdobou filmu, přičemž mu padoušský nemrtvý kapitán Rush zdatně sekunduje. Jen se mi zdálo, že kovář Bloom za nimi trochu se svým výkonem pokulhává. Ale jen chvílemi. Keira Knightleyová je také ozdobou, i když jinak než Depp:-). K trikům nemám co dodat - opravdovou chuťovkou byl pro mě podvodní kostlivý merš. Po dlouhé době mi někdo dobrodužným filmem udělal velkou radost. ()

scheni 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá zábava, co říci více... neměl jsem sice z filmu pocit zásadního díla, které změní svět budoucí, ale přesto jsem se po celou dobu dobře bavil. Je zde ve správném poměru namícháno dobrodružství, humor, akce a love story. Za zmínku stojí jistě i triky a hlavně herecké výkony. Johny Depp přehrává docela šíleným způsobem, ale nedá se nic dělat, přehrává prostě výborně a k jeho postavě to sedí. Geoffrey Rush sice nepřehrává, ale jeho výkon je taktéž vysloveně skvostný. Nevadil mi dokonce ani Orlando Bloom, o jehož hereckých kvalitách jinak zatím nejsem zrovna přesvědčen, Jack Davenport pak hraje komodora Norringtona přesně tak, jak si představuju britského důstojníka... ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná oddychovka od režiséra hororového KRUHu,ktorý si už vyskúšal väčšinu žánrov: od rodinného HON NA MYŠ cez romantiku s nadsázkou (MEXIČAN) až po toto dobrodružné fantasy! Piráti sú vdačný námet a film o "námornej mafii" ako taký očakávanie vrámci holywoodskych šablon splnil bezozbytku. Čím sa odlišoval od priemeru??? Hlavne detailami! DEEP vystrúhal squelu kreáciu, čím zatienil iné postavy filmu a vďaka ktorej sme tomu "pirátskemu lotrovi" držali palce. Za to sú moje 2* a ďalšie sú za kostými a triky, ktoré naštastie neskĺzli do morbídnejších detailov kostier - aj keď pri scéne odtrhnutej ruky v šuflíku alebo dreveného oka sa to priamo ponúkalo . Ak by VERBINSKI dal voľnejšiu ruku strihačovi a stopáž by bola o 20min. kratšia, bola by to svieža jazda nad mojich 70% Dúfajme, že sa tvorcovia poučia a 2ka PITRATI z KARIBIKU 2 - TRUHLA MŔTVEHO MUŽA bude nadupanejšia bez zbytočného balastu. Už sa na ňu teším, tento žáner totiž režisérovi sedí!!! Johohoooo! ()

n562 

všechny recenze uživatele

Po sléhdnutí tohoto filmu jsem měla jasno. Jediná dobrá věc na něm je úžasný herecký výkon Johnnyho Deppa. Bez něj by jsem nejspíš dala o hvězdičku méně. Film jsem sice dokoukala, ale popravdě řečeno-většinu času jsem se NUDILA!!! ()

Pierret 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná komická akčňárna s dobrými nápady a s Deppem v roli potrhlého piráta... vcelku povedené ()

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Reklama

Reklama