Reklama

Reklama

Neporazitelný: Návrat krále

  • USA Boyka: Undisputed IV (více)
Trailer 1

Ve čtvrtém filmu série Undisputed se Scott Adkins znovu vrací jako Yuri Boyka. Jde od souboje k souboji  a snaží se dostat na turnaj evropské ligy bojových umění. Avšak nešťastná náhoda a smrt v ringu ho přinutí zamyslet se, jestli to, čemu věnoval celý svůj život, stojí vůbec za zmínku. Když zjistí, že manželka muže, kterého nešťastnou náhodou usmrtil, je v problémech, rozhodne se bojovat v sérii nevyhratelných zápasů, aby ji zachránil... Bojovou choreografii připravil Tim Man, který spolupracoval se Scottem Adkinsem i ve filmu Ninja 2: Pomsta. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (185)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Prostě Boyka!!!! Kdo přistoupí na pravidla, kde příběh je tuctový a sepsaný za jeden den, ale bitky jsou fajn, tak bude spokojený. Boje samotné mají opět parádní choreografii a kamera zabírá fakt všechno. Každý protivník měl něco do sebe, takže jsem osobně spoko. Komu se líbila trojka, tomu se bude líbit i tohle. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Byla to naprostá pecka, co vám budu povídat. Ale další díl pravděpodobně nečekejte, byla by to velká hloupost. Konec filmu na mě působí uzavřeně a logicky. Film má našlapané tempo, poněvadž se přechází ze souboje, do souboje a mezi tim tvoří výplň několik dialogových sekvencí - žádné zvraty nečekat, všechno jede v zajetých kolejí. Scott Adkins je určitě mizerný herec, na druhou stranu Yuriho dokázal i tentokrát procítit do kamery a bavilo mě sledovat, jak "hraje." Prostě Boyka si vydlaždil u fanoušků respekt, úctu a v akčním žánru představuje pojem. Bitky jsou naprosto prvotřídní, bez jediné chybičky. Choreografie prošla zatraceným upgradem po trojce. Spoustu inovativních kopů, a cítil jsem každý úder na svém těle. Tak explozivní nasnímání bitek a takovou dynamiku, musel obstarat Florinente, i co se týče celkové režie, veškeré ty zoomy a nájezdy.. prostě to jsou prvky, které definují Florinenteho rukopis. Souboje považuju za skutečně brutální, až fatální, měl jsem pocit, že si fighteři skutečně rozbíjej huby. Nebudu se bránit ani tomu, když prohlásim, že choreografii filmu bych si dovolil zařadit do top 10 of all time. Bál jsem se i posledního souboje, že bude mít slabší chorču a ono ani náhodou. Nářez. Při posledních asi třech kopech z otočky, od Adkinse, jsem si musel film stopnout a projít se po pokoji, abych rozdýchal tu nádheru, co jsem viděl. Hudba prakticky totožná, jako u předchozích dvou dílech. Škoda, že si Yuri nesplnil svůj sen... konec už působí značně přehnaně, ale stačí se přizpůsobit žánru a máte film, kde je plno skvělejch bitek, které neuvidíte zase dobrých pět let :-) vizuál nádherný a lokace se střídaj. Přesto u mě vede třetí díl, kterej funguje úplně po všech stránkách, zde to trošku drhne v dialogách, pač ostatní herci jsou prostě mizerný. A navíc, Redemption má o proti čtyřce jeden prvek navíc - emoce. Líbilo se mi jinak, že Boyka prochází pořád vývojem. Už na něj šlape věk, ve fightech není tolik dominantní a musí se hecovat.. nestíhá se rehabilitovat. Já jsem prostě nadšený. Jednoznačně bojovej film roku ;-) A Boyka nadále zůstává neporažen. Legenda praví, že ještě nyní nakopává zadky v ruské díře... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tady je to hlavně o tom, na jakou rychlost jede Scott Adkins a on očividně jede na nejvyšší stupeň. Co tu předvádí v aréně je naprosto neskutečné, a i když je samotný příběh hodně velké klišé, tak jeho akčně akrobatické výstupy prostě dokazují, jaký je machr a že si prostoru před kamerou zaslouží co nejvíce. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Boyka se tentokráte snaží být větší sympaťák a film chce promlouvat zápasníkům do duše, ale pořád je to jenom zábavná povrchová podívaná s hromadou klišé a chytlavou choreografií, která ze série nevyčnívá a ani nijak nezapadá. Více v recenzi na našem blogu zde ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Yuri Boyka (Scott Adkins) při kvalifikaci na evropské mistrovství pošle svého soupeře Viktora Gregova k zemi. Viktor je převezen ve vážném stavu do nemocnice a umírá. Yuri o sobě začíná pochybovat. Vdova se po manželově smrti dostává do problémů, protože dluží Zourabovi peníze, které pomáhají dětem v centru. Alma proto musí dělat servírku v jeho klubu. Boyka chce pomoci a proto nastupuje do ringu... Snímek nabídl velmi slušný příběh a pro diváka atraktivní souboje. Trochu se dalo čekat to, že Martyn Ford (Koshmar) nedostane tolik prostoru a bude ve filmu hlavně kvůli finále. Koordinátora soubojů (Fight Coordinator) dělal Tim Man a v ringu ho bylo možné spatřit jako zápasníka Ozerova (z dvojice bratrů to byl ten menší). Borislav Iliev má kredit jako koordinátor kaskadérů / Stunt Coordinator. Isaac Florentine snímek produkoval. Veselin Troyanov má v závěrečných titulcích kredit Mr. Adkins Stunt Double. Film je věnovaný památce Danny Lerner / DEDICATED TO THE MEMORY OF DANNY LERNER ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Na hraničním přechodu, kde je Yuri Boyka (Scott Adkins) kontrolován ruským vojákem, je závora s cedulí STOP. Text stop je napsán v latince, ale měl by být v azbuce. (Matej.Mirejo)
  • Trayan Milenov (Boris Tarsov) si zahral vo všetkých troch pokračovaniach série Undisputed. V každej časti mal súboj so Scottom Adkinsom (Yuri Boyka), no vždy stvárňoval iného súpera. (m.a.t.o.)
  • Andreas Nguyen sa počas natáčania bojovej sekvencie so Scottom Adkinsom (Yuri Boyka) poranil tak nešťastne, že musel byť prevezený do nemocnice. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama