Reklama

Reklama

Neporazitelný: Návrat krále

  • USA Boyka: Undisputed IV (více)
Trailer 1

Ve čtvrtém filmu série Undisputed se Scott Adkins znovu vrací jako Yuri Boyka. Jde od souboje k souboji  a snaží se dostat na turnaj evropské ligy bojových umění. Avšak nešťastná náhoda a smrt v ringu ho přinutí zamyslet se, jestli to, čemu věnoval celý svůj život, stojí vůbec za zmínku. Když zjistí, že manželka muže, kterého nešťastnou náhodou usmrtil, je v problémech, rozhodne se bojovat v sérii nevyhratelných zápasů, aby ji zachránil... Bojovou choreografii připravil Tim Man, který spolupracoval se Scottem Adkinsem i ve filmu Ninja 2: Pomsta. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (185)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Byla to naprostá pecka, co vám budu povídat. Ale další díl pravděpodobně nečekejte, byla by to velká hloupost. Konec filmu na mě působí uzavřeně a logicky. Film má našlapané tempo, poněvadž se přechází ze souboje, do souboje a mezi tim tvoří výplň několik dialogových sekvencí - žádné zvraty nečekat, všechno jede v zajetých kolejí. Scott Adkins je určitě mizerný herec, na druhou stranu Yuriho dokázal i tentokrát procítit do kamery a bavilo mě sledovat, jak "hraje." Prostě Boyka si vydlaždil u fanoušků respekt, úctu a v akčním žánru představuje pojem. Bitky jsou naprosto prvotřídní, bez jediné chybičky. Choreografie prošla zatraceným upgradem po trojce. Spoustu inovativních kopů, a cítil jsem každý úder na svém těle. Tak explozivní nasnímání bitek a takovou dynamiku, musel obstarat Florinente, i co se týče celkové režie, veškeré ty zoomy a nájezdy.. prostě to jsou prvky, které definují Florinenteho rukopis. Souboje považuju za skutečně brutální, až fatální, měl jsem pocit, že si fighteři skutečně rozbíjej huby. Nebudu se bránit ani tomu, když prohlásim, že choreografii filmu bych si dovolil zařadit do top 10 of all time. Bál jsem se i posledního souboje, že bude mít slabší chorču a ono ani náhodou. Nářez. Při posledních asi třech kopech z otočky, od Adkinse, jsem si musel film stopnout a projít se po pokoji, abych rozdýchal tu nádheru, co jsem viděl. Hudba prakticky totožná, jako u předchozích dvou dílech. Škoda, že si Yuri nesplnil svůj sen... konec už působí značně přehnaně, ale stačí se přizpůsobit žánru a máte film, kde je plno skvělejch bitek, které neuvidíte zase dobrých pět let :-) vizuál nádherný a lokace se střídaj. Přesto u mě vede třetí díl, kterej funguje úplně po všech stránkách, zde to trošku drhne v dialogách, pač ostatní herci jsou prostě mizerný. A navíc, Redemption má o proti čtyřce jeden prvek navíc - emoce. Líbilo se mi jinak, že Boyka prochází pořád vývojem. Už na něj šlape věk, ve fightech není tolik dominantní a musí se hecovat.. nestíhá se rehabilitovat. Já jsem prostě nadšený. Jednoznačně bojovej film roku ;-) A Boyka nadále zůstává neporažen. Legenda praví, že ještě nyní nakopává zadky v ruské díře... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Obrovskou výhodou filmu je, že napriek tomu, že som žiadnu z predchádzajúcich častí nevidel nijakým spôsobom to neuškodilo v tom, aby som bez problémov vnímal celý dej tohto pokračovania. V podstate sa jedná o klasický film z prostredia bojových športov, aj keď ring v ktorom sa prevažná časť filmu odohráva nie je zďaleka práve takým, v ktorom by sa dodržiavali zásady fair play. Aj zápletka je takmer klasická, hlavný hrdina, skvelý bojovník bojuje o miesto v srdci mladej ženy (motívom však nie je láska, ale odpustenie) a v ceste mu stoja nie práve férový protivníci na čele s majiteľom klubu,mesta aj Boykovej vyvolenej. Hodnotenie smerom nadol posunulo hlavne vyvrcholenie filmu, keď už bolo možné ruského zápasníka označiť doslova za neprestrieľného mnícha. ( Skoro ako Riči :-D). Hodnotenie užívateľov na hranici 75% presne odráža jeho kvalitu, ďalší film z prostredia bojových športov ktorý nesklame, ale ani nenadchne. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nenadchýna ma, keď si dvaja chlapi dávajú do držky. Príde mi to také chrapúnske, vidlácke. A ničí to mozgové bunky, hoci v prípade takýchto športovcov ťažko dúfať, že nejaké sú. Film mi neprišiel ničím výnimočným. Také bojové zápletky sme tu mali už od čias Van Damma až až. Dejovo plytké, všetko orientované na kopačky do hlavy. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|95%| BOYKA IS BAAAAAACK! Kurňa, na tenhle počin jsem se opravdu těšil. Adkinsova nejlepší role a asi nikdy nebude překonaná. Už ať vznikne pátý film (věřím, že do tří let tu je). Možná je třetí Undisputed kvalitnější na příběhu, ale myslím, že velké rozdíly tu nejsou. Příběh je jak už snad předvídal každý děsně přímočarý. Prostě nastavený tak, aby se Boyka vyřádil. Žádné hluché dějové místo však nevidím. Takže i ten banální děj mě zaujal a bavil. Co se týče choreografie, kamery a celkové nasnímání bitek – jsem královsky spokojen a i trochu překvapen. Je vidět, že se na tomto projektu podílel i Florentine. Režii přenechal Chapkanovi, ale stejně si myslím, že mu radil jak fighty natočit. Což je dobře, protože výsledek je opravdu úchvatný. Bylo to drsné, realistické, mělo to náboj! Boyka tu má 6 arénových zápasů. První dva jsou legální, ten druhý je právě ten nešťastný, kdy v zápase zabije svého protivníka. 3 – 6 zápas je už ilegální. Boyka zápasí, aby splatil dluhy ženy protivníka, kterého Boyka zabil. Těžko říci, který zápas mě bavil víc. Fight, kdy Boyka má proti sobě dva protivníky byl naprosto skvělý. Tuhla mi krev v žilách, kdy Boykovi poranili záda. Předposlední arénovka byla rovněž skvělá. Finální bitva s vězeňským monstrem byla samozřejmě skvělá. K tomu netřeba nic dodávat. Dále mě moc potěšilo, že tu náš hrdina měl pár bitek i mimo ring. Scéna, kdy jednoduše zlikviduje 5 bodygardů před clubem byla skvělá. Nebo jedním kopem zneškodnění hlídače u komplexu oné manželky mrtvého protivníka Boyky – to mě pobavilo, jak ho kopl a hlídač se sesul na židli. Poté se Boyka z objektu vracel a opět strážného skolil zpět na jeho židli. :D Po finálním zápase Boyka vyřídil ještě pár svými chvaty hrstku protivníků a i se tu trochu zastřílelo. Úplné finále mě trochu překvapilo, poněvadž !!! POZOR MENŠÍ S P O I L E R !!! Boyka se vrátil zpět do vězení (takže pětka je opravdu jistá? ). Ale rozum to dává, takže v pohodě. !!! KONEC MENŠÍHO S P O I L E R U !!! No, ještě raz. Jsem totálně nadšený. Boyka tu má skvělou postavu, at už v minulosti udělal cokoliv, ukazuje zde své dobré já. Konečně pořádné artové béčko! Skvělé zápasy, solidní děj, slušná hudba, není co dodávat. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Bez Boyky a jeho fightů by to byl film plný klišé, což mimo těch fightů je. Kdybych byl dlouhodobej zapálenej fanoušek do Boyky, možná bych měl vetší radost z jeho comebacku, proto taky chápu zdejší hodnocení nadšenců, ale jelikož jsem čerstvý fanda, co viděl Undisputed až ted, tak hodnotím očima nováčka. Příběh je prostě strašně debilní a předvidatelnej. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Martyn Ford získal rolu vo filme na základe odporúčania Scotta Adkinsa (Boyka), s ktorým sa poznal už pred natáčaním. Obaja bývajú v rovnakom meste a prvýkrát sa stretli v posilňovni. (m.a.t.o.)
  • Scott Adkins (Yuri Boyka) v jednom rozhovore uviedol, že choreografia bojových scén bola taká náročná, že pri jej nacvičovaní robil niektoré kopy prvýkrát v živote. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno