Reklama

Reklama

Oběti

(seriál)
všechny plakáty
TV spot
Česko, (1999–2008), 11 h 10 min (Minutáž: 78–90 min)

Režie:

Petr Slavík

Scénář:

Miroslav Sovják

Hrají:

Zbyněk Fric, Karel Zima, Libor Žídek, Josef Nedorost, Jiří Bábek, Vladimír Dlouhý, Klára Pollertová-Trojanová, Bohumil Klepl, Bronislav Poloczek, Jenovéfa Boková, Jiří Kodet, Marie Spurná (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Na televizní obrazovku se vrací cyklus Oběti o lidech postižených zločinem. Vzrůstající zločinnost a stále častější osobní zkušenost každého z nás, kteří jsme byli oloupeni, vykradeni, napadeni, s nemohoucí spravedlností, která někdy z nepochopitelných důvodů nahrává spíše zločinci než jeho oběti, vedla scenáristu Miroslava Sovjáka a režiséra Petra Slavíka k vytvoření této série. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele argenson k tomuto seriálu (5)

Znásilnění (2000) (E02) 

Málo platný, Kateřina Brožová pro mě zůstává herečkou průměrných seriálových rolí, takže ani tady mě úplně nepřesvědčila. Plus několik ne úplně věrohodných situací a postav (Jana Šulcová, Jiří Hálek), ale jako celek k zamyšlení určitě ano. A pochopil jsem správně závěrečnou větu Františka Němce: "Jste skutečně krásná" ve smyslu "Seš kurva, patří ti to" ? ()

Svědek (2001) (E03) 

K tématu bezdomovectví já často říkám, že po návratu z vězení, když se nemá člověk kam vrátit, je strašně snadný skončit na ulici. Tenhle příběh ukazuje, že cesta tam vede i z jiný strany relativně dobře zajištěnýho občana. Má to slabší stránky v podobě lehce nesmyslných vsuvek a ani zde všemi vyzdvihovaný Jaromír Hanzlík mě úplně nenadchnul, ale jako téma je to obstojné. ()

Hadí tanec (2005) (E05) 

Ivana Chýlková odvádí svůj herecký standard. Ale protože je fakt dobrá, výrazně převyšuje všechny kolem. Z cyklu Oběti nejlepší a zároveň nejvíc depresívní titul. Nikdy jsem o něčem podobném v reálu neslyšel, ale jestli se to fakt děje, no tak ty vole! ()

Živnostník (2005) (E06) 

Místy malinko překombinované, ale jako příspěvek k 90. letům slušné. Kromě závěru, ten je lehce za hranicí věrohodnosti. ()

Karambol (2008) (E08) 

Námět nepochybně zajímavej, ale hrozně se to táhne. Schneiderová a Valenta výborní. Pobavila Gabriela Vránová, která tu po čtvrtstoletí hraje megeru ve stylu učitelky Hajské :-) ()

Reklama

Reklama