Reklama

Reklama

Oběti

(seriál)
všechny plakáty
TV spot
Česko, (1999–2008), 11 h 10 min (Minutáž: 78–90 min)

Režie:

Petr Slavík

Scénář:

Miroslav Sovják

Hrají:

Zbyněk Fric, Karel Zima, Libor Žídek, Josef Nedorost, Jiří Bábek, Vladimír Dlouhý, Klára Pollertová-Trojanová, Bohumil Klepl, Bronislav Poloczek, Jenovéfa Boková, Jiří Kodet, Marie Spurná (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Na televizní obrazovku se vrací cyklus Oběti o lidech postižených zločinem. Vzrůstající zločinnost a stále častější osobní zkušenost každého z nás, kteří jsme byli oloupeni, vykradeni, napadeni, s nemohoucí spravedlností, která někdy z nepochopitelných důvodů nahrává spíše zločinci než jeho oběti, vedla scenáristu Miroslava Sovjáka a režiséra Petra Slavíka k vytvoření této série. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele A.L.E.S. k tomuto seriálu (2)

Přepadení (1999) (E01) 

Je to poprvé, kdy jsem viděl Vladimíra Dlouhého v záporné roli. Něco na tom, že se negativně laděné role hrají nejlépe, opravdu bude, protože Dlouhý byl vynikající a už za jeho šibalský pohled by člověk sáhl po něčem, čím by ho praštil. Jinak příběh vyznívá docela reálně. Spravedlnost je někdy nespravedlivá. ()

Hadí tanec (2005) (E05) 

Musím přiznat, že tenhle díl (zatím jsem celou sérii nedokoukal) ve mně zanechal hodně silný dojem. Nejdřív ale role Aloise Švehlíka. Pořád jsem nemohl dostat z hlavy myšlenku, jak na to zareagují ti diváci, kteří si herce spojí s konkrétní rolí. Naštěstí Švehlík má za sebou pár pozitivních rolí, třeba dobráckého mlynáře z pohádky. Říká se, že hrát záporné role je vlastně nejjednodušší, to jsem napsal i u Vladimíra Dlouhého, který se v této sérii objevil. Ale u Švehlíka jsem zažil něco, co ani nedokážu popsat. Chýlková samozřejmě bezvadná, ani tady není nad čím polemizovat. Ale pak je tady samotné téma domácího násilí. Psát, že je to téma aktuální, už považuju za klišé, protože domácí násilí bylo, je a bude. To je aktuální pořád. A tento příběh byl jedním z těch, o kterých veřejnost ví. Kolik je těch, o kterých neví ani policie? Kolik je těch, o kterých neví ani nejbližší sousedi? Na začátku to byla velká láska, na konci násilí nevídaných rozměrů. ()

Reklama

Reklama