Reklama

Reklama

Oběti

(seriál)
všechny plakáty
TV spot
Česko, (1999–2008), 11 h 10 min (Minutáž: 78–90 min)

Režie:

Petr Slavík

Scénář:

Miroslav Sovják

Hrají:

Zbyněk Fric, Karel Zima, Libor Žídek, Josef Nedorost, Jiří Bábek, Vladimír Dlouhý, Klára Pollertová-Trojanová, Bohumil Klepl, Bronislav Poloczek, Jenovéfa Boková, Jiří Kodet, Marie Spurná (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Na televizní obrazovku se vrací cyklus Oběti o lidech postižených zločinem. Vzrůstající zločinnost a stále častější osobní zkušenost každého z nás, kteří jsme byli oloupeni, vykradeni, napadeni, s nemohoucí spravedlností, která někdy z nepochopitelných důvodů nahrává spíše zločinci než jeho oběti, vedla scenáristu Miroslava Sovjáka a režiséra Petra Slavíka k vytvoření této série. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele rakovnik k tomuto seriálu (6)

Přepadení (1999) (E01) 

Vynikající psychologické drama, místy až thriller. Není nouze o nečekaný (nebo spíše "nedoufaný") vývoj, zvraty, překvapení. Škoda jen, že takto propracovaný scénář a skvělí herci zůstali pouze v záběru televizní kamery. Tento scénář by zvládl klidně filmové plátno a to nejen díky přesné a bravurní Ivě Janžurové a přirozeném Janu Kodetovi. ()

Svědek (2001) (E03) 

Vynikající Hanzlík pozvedává tento film k nevídaným výšinám. Jeho bezdomovec je jednoduše dokonalý. Ani nevím, jestli mi z tohoto příběhu má být smutno nebo mu raději nemám, či spíše nechci věřit...možná pro jeho celkové vyznění nedávám *****, jak by si možná zasloužil. ()

Jiný člověk (2003) (E04) 

Velmi slabý, neuvěřitelný scénář. Hlavním postavám nevěříte jejich motivy, příběh je vyprávěn zkratkovitě, dialogy jsou toporné. Zatím nejslabší díl série. ()

Hadí tanec (2005) (E05) 

Vynikající herci v hlavních rolích (Chýlková, Švehlík) dávají tomuto televiznímu filmu šmrnc. To, jak Ivana Chýlková dokáže zahrát zlomenou ženu, je naprosto dokonalé. Jen mi vadí přece jen trochu slabší scénář, především ve druhé polovině filmu, i když...kdo ví, jestli takto opravdu nevypadají skutečná domácí dramata. Já to nevím a jsem za to rád. Film na hluboké zamyšlení. ()

Živnostník (2005) (E06) 

Velmi dobře napsaný scénář byl přetaven ve slušný televizní film. Největším kladem je velmi realistický příběh, přestože si nemyslím, že by jeden člověk mohl být v tak krátké době obětí tolika trestných činů a navíc bez jakéhokoli zastání. Tím je scénář poněkud poplatný cíli filmu. ()

Nevlastní bratr (2006) (E07) 

Vynikající Cibulková, jako vždy výborný Preiss a velmi dobrý scénář tvoří dohromady nadprůměrný televizní film. Opět musím vyzdvihnout realistickou zápletku, postavy a (bohužel) i mnohé situace. ()

Reklama

Reklama