Reklama

Reklama

Oběti

(seriál)
všechny plakáty
TV spot
Česko, (1999–2008), 11 h 10 min (Minutáž: 78–90 min)

Režie:

Petr Slavík

Scénář:

Miroslav Sovják

Hrají:

Zbyněk Fric, Karel Zima, Libor Žídek, Josef Nedorost, Jiří Bábek, Vladimír Dlouhý, Klára Pollertová-Trojanová, Bohumil Klepl, Bronislav Poloczek, Jenovéfa Boková, Jiří Kodet, Marie Spurná (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Na televizní obrazovku se vrací cyklus Oběti o lidech postižených zločinem. Vzrůstající zločinnost a stále častější osobní zkušenost každého z nás, kteří jsme byli oloupeni, vykradeni, napadeni, s nemohoucí spravedlností, která někdy z nepochopitelných důvodů nahrává spíše zločinci než jeho oběti, vedla scenáristu Miroslava Sovjáka a režiséra Petra Slavíka k vytvoření této série. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele slunicko2 k tomuto seriálu (2)

Přepadení (1999) (E01) 

Trochu těžkopádná historie. 1)  Přepadení není příčinou kolapsů učitelčina života, ale jen jejich katalyzátorem. Vyprázdněný vztah s manželem, nudná výuka, kterou by si mě jako dítě, věru, učitelka nezískala, degradující společenská role učitele, nové poměry (jsme v roce 1993), i syn to vede od desíti k pěti. Psycholog v otlučeném domě namísto kněze pak symbolizuje obecný duchovní úpadek._____ 2)  Lehce smířlivý závěr mě zanechal na rozpacích. Uvítal bych méně zásahů shůry a méně odevzdanosti osudu. Je ovšem pravda, že by pak snímek získal jiné vyznění._____ 3)  68letá Iva Janžurová (učitelka) ve své tragické poloze odvedla slušnou práci. Herecky přesvědčivý 41letý Vladimír Dlouhý jako hlavní záporák byl sexy. Perfektní 62letý Jiří Kodet si na natáčení odskočil během přestávky v práci na Pelíškách a svůj herecký projev si vzal s sebou. Nebo ne?_____ 4)  A tak se mi nakonec paradoxně nejvíce líbil přitažlivý dětský herec (pak s hraním seknul) 15letý Josef Kolínský (drzý Lukeš junior)._____ 5)  Výstižné komenty obsahují mé další výhrady k dílu: ostravak30***, Aky**. ()

Karambol (2008) (E08) 

Vlažně zpracovaná zajímavá zápletka. ()

Reklama

Reklama