Reklama

Reklama

The Haunting

(seriál)
Trailer 1
USA, (2018–2020), 17 h 55 min (Minutáž: 43–71 min)

Tvůrci:

Mike Flanagan

Předloha:

Shirley Jackson (kniha), Henry James (kniha)

Hrají:

Carla Gugino, Michiel Huisman, Elizabeth Reaser, Henry Thomas, Paxton Singleton, Victoria Pedretti, Mckenna Grace, Oliver Jackson-Cohen, Kate Siegel (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(19)

Obsahy(1)

Dej tohto seriálu z dielne Netflixu sa odohráva okolo 7 člennej rodiny Craineových, ktorí v minulosti bývali v záhadnom starom dome zvanom Hill House. V jednu osudnú noc po čudnej smrti matky vezme vystrašený otec rodiny všetkých svojich päť detí narýchlo preč z domu a už nikdy sa tam nevráti. Navyše, deťom o smrti ich mamy odmietne čokoľvek povedať. Po 26 rokoch za podivných okolností spácha samovraždu jeden zo súrodencov a ostatní musia konečne začať čeliť svojim démonom, ako aj zlu v Hill House, ktoré s nimi zďaleka neskončilo. (Lapedro)

(více)

Recenze (241)

Soweek 

všechny recenze uživatele

Pod rouškou hororu se ve skutečnosti skrývá velmi silné rodinné drama, které je zakončeno velmi romantickým a smutným koncem, u kterého jsem málem i slzu uronil. Nechci spoilerovat, ale je trochu škoda, že konec popírá celou podstatu seriálu. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebyt nepresvedciveho finale, dal bych jasnej plnej pocet. Zejmena diky vynikajicim hereckym vykonum, kloboucek dolu pred castingem. Nell v podani Victorie Pedretti si clovek nemuze nezamilovat. Flanagan si me kdysi ziskal vynikajicim Oculusem, pak to parkrat posral, ale nyni je evidentne zpatky! ()

pavcas 

všechny recenze uživatele

Já miluju horory a nestává se mi často, že bych se při jejich sledování naprosto iracionálně ohlížela za sebe jestli za mnou někdo nestojí, nebo si ve svejch letech pro lepší pocit v noci rosvítila po cestě na záchod. Ale takhle dobrý to je! Herci známí neznámí ( sexy Michiel Huisman z Hry o Trůny, Elizabeth Reaser ze Stmívání, Victoria Pedretti z 2. serie You) strašidelný prostředí , správně zamotanej ale zároveň gradující příběh, no není mi z toho úplně komfortně ještě druhej den a přesně takhle to mám ráda! :-) Netflix zase zaválel a to jsem kolem toho "chodila" týdny a říkala si že těch duchařin ve starých domech už jsem viděla dost... ()

bari68 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento koment (výnimočne) píšem po dlhšej dobe. A znovu a znovu sa mi v hlave prehráva. TO slovo výnimočne by sa tu dalo použiť na x krát. ...Takže v krátkosti : nemám obavu, že tento seriál sa stane legendou, mezníkom hororovej drámy, skĺbenia viacerých rovín a žánrov. Ešte nikedy sa mi nestalo ( možno v Duchovi s Patrickem S. ), že som mal zimomriavky a o chvíľu slzy na krajíčku. Klobúk dole pred všetkými, ktorý sa podielali na tejto tvorbe. Tak nadržaný po skončení jednoho dielo, kedy sa objaví a zhliadnem ďalší som ešte nebol. ()

Jane18CZ 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase pořádná hororová pecka! Žeru to! AHS to válcuje s přehledem. Škoda, že je zatím pouze první série. ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přikláním se ke kladnému ghoustdnocení. První polovina je fajn duchařská povídaná. Prolínání dnes - včera - před časem - před ještě delším časem je občas matoucí (hlavně ze začátku), ale tak od poloviny druhého dílu si člověk na skoky zvykne, od třetího dílu mu dokonce začnou dávat smysl. Když jsem si po čtvrtém díle myslela, že už jsem na ten systém přišla, začalo se mi to hodně líbit a říkala si "fakt super nápad". Jenže po šestém díle mi došlo, že to byl můj super nápad a nic tak velkolepého se zde nekoná. Pátý, šestý, sedmý díl hysterie, pláč, řev a výčitky. Osmý díl takový jakýsi klouzavý a téměř s nulovou vypovídající hodnotou, devátý a desátý jakési rozuzlení, které ovšem tak od poloviny celé série z větší části očekáváte. Celkově dobré hodnocení, rozhodně nadprůměrné. Kdybych neměla pět konečných hvězdiček, asi bych se rozšoupla s tím hodnocením trochu víc, ale ve srovnání (a všichni srovnáváme) s jinými čtyřhvězdami na ně prostě nemá.. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

1. séria-4* , 2.séria-3*. 1.séria: Haunting of Hill House od Flanagana bol vydarený. Strachom som sa netriasol, ľakačkami sa šetrilo (až na jednu výnimku potvrdzujúcu pravidlo pri ktorej som skoro dostal infarkt a zhodil notebook z postele) ale atmosféru to malo výbornú. Navyše ak ste fanúšikom ducharín, pri ktorých radi hľadáte ducha niekde v pozadí dlhých pomalých záberov, tak ste museli byť spokojní. Okrem Flanaganovej réžie pochvalu zaslúži prostredie strašidelného domu a hlavne herci, a to ako dospelí (Gugino,Reaser,Pedretti,Jackson-Cohen) tak aj detskí (Lulu Wilson, Mckenna Grace). Záver pointou príjemne potešil a napravil chuť po prvých 2-3 nevýraznejších, priemernejších dieloch. Jeden z najlepších hororových seriálov aké som videl, ktorý však podľa mňa mal potenciál byť ešte lepší a ešte viac strašidelnejší ako nakoniec je. 80% 2.séria: Bly Manor- Vytriezvenie. Horor už to nie je takmer vôbec, skôr taký mysteriózny, priam až rozprávkový príbeh. Pre túto sériu sa stali (okrem Perfectly splended!) typické 2 veci: 1.dlhé,nekonečné zábery chodenia po dome bez ľakačky či výraznejšej atmosféry a 2.životné posolstvá a múdrosti, ktoré tu každá postava hádže na počkanie ako z rukáva. Herecky našťastie stále slušné(Victoria Pedretti), no pokles v kvalite je cítiť a Flanagan mi znova potvrdil, že občas dokáže natočiť niečo čo zaujme a upúta, no väčšina jeho tvorby u mňa končí iba v priemere a charakterizoval by som ju ako: nenaplnený potenciál. 55% ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Flanagan si kromě navození brilantní strašidelné atmosféry také neskutečně vyhrál s jednotlivými postavami. Tím, že každé dal prostor v samostatné epizodě, dokonale zasel semínko pro emocionální finále. The Haunting of Hill House není jen působivým hororem nebo jen další solidní duchařinou. Je to rovněž velmi zdařilé rodinné drama, což z něj ve svém žánru dělá opravdu prvotřídní kousek. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

The Haunting of Hill House je hororový seriál z produkce Netflix, který má zručného režiséra a ten svému řemeslu dělá čest i nadále. Mike Flanagan je v horor opravdu dobrý a myslím, že i jeho prvotní seriál je velice povedený. Asi se mi nechce psát o čem seriál je protože to si každá mlže přečíst a nebo mrknout na trailer. To já třeba neudělal a seriál mě dost bavil. Jsou díly, které nahánějí opravdu zvláštní pocit a seriál se nese v zajímavé atmosféře. Lekačky nečekejte spíše se tu vyhrabává postupně špína celé rodinky o kterou tu jde. Celý seriál provází i rozdílné emoce některé lidi máte rádi některé nesnášíte. Některým přejete to dobré některým zase ne. Strašidelný dům má svoje kouzlo a opravdu občas nahání husí kůži a na můj vkus je tu až překvapivě radostný konec. Seriál jsem ale slupl jak malinu a musím říct, že patří k tomu lepšímu co tento žánr nabízí a moje velké díky a uznání má Netflix, že tohle produkuje, dotuje a vůbec dává takové příležitosti. Fanoušci hororu a nadpřirozena by neměli vynechat. Deseti dílná série uteče jako voda a rozhodně až shlédnete musíte jako já uznat, že si děti potom co prožili a vyrostli našli dost zajímavá povolání. Za mě veliká spokojenost. 80% ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jediné slovo. Komplexní. Flanagan fakt parádně namíchal duchařinu, která si nezadá s tím nejlepším od Wana s perfetkně fungujícím dramatem. Obě složky dohromady fungují tak dobře, že je Hill House jedním z top zářezů v horrorovém žánru a pravděpodobně i seriál roku. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Výborné psychologické a hororové drama. V prvních třech dílech jsem kvůli vyprávění ještě trochu zmatkoval, ale potom jsem se do toho krásně dostal a atmosféricky dokonale vžil. Nejde ani o to, že by to bylo ze začátku nudné. Prostě jsem po příběhové stránce nějak nemohl najít cestu. Velmi zvláštní děj, ale postupně začne všechno dávat smysl. I když mě stejně víc zaujala ta dětská část, ale co už. Na druhou stranu, bez té neskutečné atmosféry by to stejně bylo asi jedno. Nejvíc tomu napomáhá soundtrack a kamera. U hudby jsem si sice občas začínal říkat, že to začíná hrát moc často dokola, ale pokaždé se to geniálně hodilo. Kamera je to, co odvedla neskutečnou práci, což moc u seriálech ani nezmiňuji. Hlavně u šesté epizody to je nepopsatelný zážitek. Tolik dlouhých scén bez střihu, to chce velkou poklonu. Herci na sebe můžou být maximálně pyšní. V těch dětech je vidět velká budoucnost. Co musím taky straně pochválit, tak jsou detaily. Schválně si moc dobře všímejte, že snad skoro v každé páté scénce se občas objeví nějaký ten duch, nebo prostě „strašidlo“. To jsem docela čuměl, občas to vyvolá pěkné psycho, takový schovaný věci přímo miluji. Ovšem trochu mínus je, že jich někdy bylo až moc. Když na scénu přišla postava „Mr. Smile“, tak to celé dostalo najednou úplně ty nejsilnější grády. Tu hlavní scénku s ním snad nikdy nezapomenu. Je trochu škoda, že tam nebyl trochu častěji. Docela dávám seriálu za vinu to, že tam nebylo tolik lekavých scének. Jasný, pár jich tam bylo (jako že fakt jenom pár) a zase kdyby jich tam bylo tolik, asi by to nebylo to, co chceme. Jenomže v několika situacích si o to snímek přímo říká. Takové obří hororové napětí, které nakonec není tak využitý, jak by mohlo, tak to zamrzí. Někomu by se určitě mohlo zdát, že hodně dialogových záběrů je až moc natahovaný. To je bohužel mírná pravda, asi bych pár dílů o několik minut zkrátil. Zejména u toho posledního. Nejsem moc spokojený se závěrem, čekal jsem něco drsnější. To mě opravdu zklamalo. Každopádně už teď si říkám, bych si to určitě někdy pustil znovu. ()

Sayko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

The Haunting of Hill House mě po zhlédnutí přesvědčil o tom, že se v dnešní době dá pořád natočit pořádný duchařský seriál, a že duchové existují. V některých chvílích dojemný, v některých zase strašidelný, takový Hill House je a každý díl jsem si užíval od začátku do konce. Někdy byly díly trochu pomalejší a nudnější, ale někdy zase nastala atmosféra svižnější a "epičtější". Výborný počin! ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Původně jsem myslel, že půjde o nějakou duchařinu ve strašidelném domě a ono spíše rodinné drama. Celé to je moc chytře natočené a napsané. Sledování děje ve dvou rovinách bylo zábavné, hlavně sledovat jak se ovlivňují. Duchové taky povedení a závěr pecka. Celkově moc milé překvapení. ()

kery- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto nesrovnatelné s první řadou. Příběh není zdaleka tak propracovaný, postavy nejsou tak zajímavé (navíc je jich sotva půlka) a vzhledem k neustálému opakování (ať už scén, tak dialogů) to má tendence nudit. Ona je to docela zajímavá duchařina, o tom žádná, ale po výborné první sérii to nepůsobí vůbec dobře. Působí to odfláknutě a ani té originality tam oproti první řadě není vůbec moc. Neříkám, že jsem se musel vyloženě přemáhat, abych to dokoukal, ale raději bych si pustil 3x první sérii, než 1x tuhle. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Zde mám především problém s obsahem a Mike Flanagan je zkrátka béčkař. Zvládl jsem 4 díly, pak jsem to vzdal s tím, že na jeho duchy nevěřím a logice postav zde nerozumím. Krom toho je to plné klišé. 40 % ()

Shimargh 

všechny recenze uživatele

Tupé, zdlouhavé, otravné, pitomé dialogy, nesympatické obsazení, no zkrátka úplně na hovno po všech stránkách. ()

Související novinky

Tvůrce Hill House chystá Zánik domu Usherů

Tvůrce Hill House chystá Zánik domu Usherů

06.10.2021

Po úspěchu se dvěma řadami seriálu The Haunting a následně s novou minisérii Půlnoční mše oznámil režisér a scenárista Mike Flanagan další, celkově již pátý projekt pro streamovací službu Netflix.… (více)

The Haunting Of Hill House se vrátí

The Haunting Of Hill House se vrátí

21.02.2019

Populární hororová série The Haunting of Hill House, která loni přistála na Netflixu a okamžitě si získala srdce mnoha diváků i kritiků, se vrátí. Druhá série se bude jmenovat The Haunting of Bly… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Nominace na 76. Zlaté glóby

Nominace na 76. Zlaté glóby

06.12.2018

Nominace na 76. ročník Zlatých glóbů byly čerstvě oznámeny a vy po nich teď nejspíš budete mít ještě více otázek, něž kolik jste měli před nimi. Mezi pěticí nejlepších dramat se totiž objevily filmy… (více)

Reklama

Reklama