Reklama

Reklama

Tři kroky od sebe

  • USA Five Feet Apart (více)
Trailer 1

Stella s cystickou fibrózou se v nemocnici zamiluje do chlapce se stejnou nemocí. Stereotypní nemocniční život je nudí, proto se rozhodnou žít svůj život naplno a po svém… Stella a Will jsou teenageři, kteří trpí genetickým onemocněním známým jako cystická fibróza. Žádní dva lidé s CF se k sobě nesmí přiblížit více než na metr a půl, aby se navzájem nenakazili. Stella, která je odhodlaná se jednoho dne z nemocnice dostat, je přísná na svou léčbu a pravidelně užívá všechny prášky. Will se raději fláká a vyhýbá se svým povinnostem, čímž ji velice rozčiluje. Will, který se nakazil bakterií B. Cepacia, se účastní i testování nového léku, protože pro něj není možná transplantace plic, zatímco Stella je na seznamu transplantací už velmi dlouho. Stella později zjistí, že Will léčbu fláká, a snaží se mu pomoci. Will ji na oplátku požádá pouze o svolení nakreslit její obrázek. Postupem času začnou léčbu absolvovat společně. Will a Stella se do sebe zamilují, ale nesmí se k sobě přiblížit na víc než tři kroky. Stelle se později dostane infekce do hadičky, která jí pomáhá s dýcháním, a musí podstoupit operaci, aby jí ji vyměnili. Stellina sestra Abby, která byla během každé operace vždy se Stellou, nedávno tragicky zahynula. To zanechalo ve Stelle těžký pocit viny „toho, kdo přežil“, a nyní musí operaci podstoupit bez sestřiny podpory. Will, který se dozvěděl o Abbyině smrti, jde Stellu doprovodit a zazpívá jí píseň, kterou jí Abby vždycky před operací zpívala. Když Will opouští Stellu těsně před operací, přistihne ho zdravotní sestra Barb. Barb mu vypráví příběh o lidech s CF, kteří se do sebe zamilovali; oba zemřeli, protože byli blízko sebe a vzájemně se nakazili bakteriemi. Will nechce Stelle ublížit, a tak jí řekne, že už se s ní nemůže vídat... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (82)

angel74 

všechny recenze uživatele

Ta prvoplánová snaha vyždímat z diváků co nejvíce slz a emocí mi sice místy dost vadila, ale nakonec jsem se stejně neubránila jistému dojetí. Velmi dobrou volbou bylo obsazení ústřední dvojice neokoukanými hereckými tvářemi, přičemž mezi sympatickou Haley Lu Richardson a okouzlujícím Colem Sprousem prostě zafungovala chemie. Navíc jsem jim jejich zamilovanost opravdu věřila. A povedl se i romanticky laděný soundtrack. (70%) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nemyslím si,že bych byl úplný cynik a jakákoliv vážná nemoc kohokoliv je svinstvo ale...normálně mi tyhle teen romance kdy jsou i přes enormní problémy všichni strašně cool a nad věcí a padají s nich moudra,které bych v jejich věku nikdy nevymyslel,nevadí,ale přeci jen co je moc je moc.Zatímco takové My sisters keeper dojilo emoce ve velkém a třeba Hvězdy nám nepřály se dokázalo držet v mezích uvěřitelnosti,tady se to neděje.Jednak se tu dějou věci krajně nepravděpodobné (což by normálně asi nevadilo),ale ve chvílích kdy se mají dojit emoce se neděje vůbec nic,protože to do té doby děsně cool Stella dokázala zabít tím,že se chová jako kráva.Chtěl sem se nechat cíleně dojmout a nepovedlo se.Jediné veliké plus tak jde jako jíž skoro tradičně za soundtrackem...40% ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

1 dítě z přibližně 2500 až 3000 narozených dětí se narodí s Cystickou fibrózou, to je docela dost. O nemoci jsem už slyšela, ale nevěděla jsem, že má i tak přísná pravidla mezi pacienty. Tři kroky od sebe je ten typický film plný kliše, citových vydírání a nepřichází s ničím novým... Má ale jeden velký plus - sympatické postavy. Hlavní hrdinku si prostě musítě zamilovat. A Cole? Ten je pro mě objev roku. Tak se mi zalíbil, že jsem kvůli němu začala koukat na Riverdale a přítel se mi za to doma směje :D Tři kroky od sebe se stal mým oblíbeným filmem!!! ()

a.keram 

všechny recenze uživatele

Poměrně obstojně zpracované klišé a vlastně přesně to co jsem od filmu očekával. Oba hlavní herci padávají v celku dobrý výkon. Taky se mi líbí že na rozdíl od většiny filmů stejného ražení, kde se obě postavy navzájem nesnáší až se po dlouhé době dají dohromady, je tady vidět že obě postavy mají vůči sobě minimálně nějakou tu "initial attraction". Vlastně ta klasická will they, won't they výplň většiny romcomů je tady poměrně přeskočena, což byla pro mě krásná změna. Bohužel jakmile se dostaneme do druhé poloviny filmu, kdy už spolu jasně obě postavy chtějí být, do cesty se dá gimmick tohoto filmu. A to že musí být minimálně 2 metry od sebe, jinak by se mohli navzájem nakazit. No nejsem žádný doktor, ale jsem si poměrné jistý že kdyby kontakt se jiným pacientem byl vážně tak nebezpečný, tak by je nenechali jen tak chodit po nemocnici s právě těmi dalšími pacienty. Navíc je ve filmu nespočet momentů, kdy je toto pravidlo porušené, z velké části kvůli záběru. Na druhou stranu kdo by čekal nějakou extrémní logiku od romcomu, takže tohle bych byl schopen filmu odpustit. Problém to ale začné být, když to je hlavní zápletka finále filmu, kde se Will rozhodne opustit Stellu, protože je pro ní "hrozně nebezpečný". ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Keď som si prečítal popis k filmu, tak som si len povzdychol, že to bude ďalšie teenage slzavé údolie prekryté ironickým feelingom á la "nič sa nedeje, veď len umierame". Napriek skeptickým očakávaniam, to bolo napokon celkom fajn a tá náklonnosť medzi Stellou a Willom tomu dodalo veľmi príjemnú atmosféru. Aj keď bolo úplne jasné, kam to celé speje, bolo pekné, že si boli takouto oporou. Záver bol absolútne zbytočným tlačením na pílu, a fakt nechápem ako je možné, že by dvaja smrteľne chorí pacienti len tak uprostred noci mohli ujsť von z nemocnice... Fakt absurdné. Ale chápem, bolo tam treba dodať dramatickosti, aj keď si myslím, že sa to dalo aj inak, ako týmto nezodpovedným útekom cystických zaľúbencov. Bol som rozhodnutý, že dám 4*, ale ten záver to zrazil na tri. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v americkom meste New Orleans od 25. mája do 26. júla 2018. (MikaelSVK)
  • V traileri je scéna, kde Will (Cole Sprouse) a Stella (Haley Lu Richardson) stoja na ulici oproti sebe a usmievajú sa. Táto scéna sa do filmu nedostala, keďže je to záverečná scéna alternatívneho konca. (Arsenal83)
  • Film spolupracoval s Claire's Place Foundation, charitatívnou organizáciou poskytujúcou emocionálnu a finančnú podporu rodinám, ktoré bojujú s cystickou fibrózou. Herci a režisér úzko spolupracovali na presnom zobrazení cystickej fibrózy vo filme. (Arsenal83)

Reklama

Reklama