Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (150)

Ivo 

všechny recenze uživatele

Proti tomuhle se mohou všichni "kmotrové" jít schovat. Ponurá, intenzivní atmosféra, která by se dala nožem krájet ... Už jen hudba a obrazy k úvodním titulkům vždy dokonale stačily ... Celkově hodně silné, napínavé (každý díl vždycky skončil v nejnapínavějším) a nekompromisně depresivní ... Začne to špatně a skončí tisíckrát hůř :) ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komisař Cattani - to pro mě byl hrdina a vzor, stejně jako asi pro každého kluka, který tento seriál hltal. Znamenal víc než jen seriál, byl to opravdu kult. Něco co jsem ve svých nezletilých letech nemohl moc pobrat a pochopit a přesto jsem Chobotnici miloval a bál se jí. Rád jsem se s odstupem znovu podíval na všechny díly prvních 4.sérií. 1.-2.série První seznámení se světem mafie, s čestným a neústupným komisařem. Rozbití jedné velké skupiny, ale i rozbití Cattaniho rodinného života. Ze začátku mi připadaly rodinné scény trochu rušivé a patetické (možná spíš, že v českém překladu se otupí hrany italského naturelu). Pár opravdu silných scén. 3. Série nabírá nový dech. Seznámení se s lidmi okolo Antinariho banky. Objevuje se největší protivník Cattaniho - Tano (současně jeden z nejcharismatičtějších záporáku co znám). 4. Zřejmě nejpropracovanější série. Každý díl má okolo hodiny a půl, v každém se něco děje a drama na sebe nenechá čekat jen do finále. Režie znatelně dynamičtější než v předchozích částech. Rád bych se zmínil ještě o dvou složkách, které pro mě zařazují Chobotnici mezi nejoblíbenější seriály: Český dabing - až neuvěřitelně dobrý. Připadá mi, že pro české znění přizvali ty nejlepší koně dabingu u nás. Co jméno to hlas s velkým H: Kanyza, Molčík, Cupák, Vinklář, Přeučil, Adamovská, Rázlová... Hudba naprosto bezchybná. Tísnivá, melancholická, dramatická - jeden z nejlepších soundtracků co znám. ()

Reklama

mahler 

všechny recenze uživatele

Pokud se dá o nějakém filmu či seriálu říct, že dobře vystihuje skutečnou atmosféru místa a doby, je to právě tenhle. První série líčí začátek sisyfofské práce komisaře Cattaniho a také začátek jeho osudového boje proti mafii. Příliš problémů s výpravou tohoto seriálu tvůrci zřejmě neměli, takže jim naštěstí zbylo dost na kvalitní mezinárodní obsazení. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Asi môj prvý televízny stret so sicílskou mafiou. Kto by tento seriál nepoznal? Veď to bol kedysi fenomén, ktorý opantal niekdajšiu Slovenskú televíziu a sledovali sme ho doma celá rodina. Niečo podobné, aj keď len "phenomenon statusom" ako Dempsey a Makepaceová... :) Samozrejme sa to kvalitou nedá zrovnávať, obidva seriály boli o úplne niečom inom, ale pamätníci vedia, ako to myslím. Na druhú stranu, u mňa osobne vyhral na plnej čiare iný fenomén doby pred vyššie menovanými a to Profesionálové (nemýliť si so slovenskými Profesionálmi), ale to som už odbočil. Kto by nepoznal ústrednú melódiu tohoto skvelého kriminálneho seriálu? Samozrejme ja osobne uznávam len prvé štyri série s komisárom Cattanim, ostatné som odignoroval, takže nemôžem zrovnať s originálom. ()

Micione 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál  s podtextem: Za vším zlem hledej peníze! Komisař  Cattani  zůstává  v hledáčku mafie,  avšak zavolá Ester do domu, ve kterém  žije s Tanem. Ta na otázku kdo volal odpovídá, že to byl omyl.  Když Tano  odjede vydá se na schůzku s  Cattanim,  s nímž se setkává na veřejném  místě  aniž by předpokládala, že ji Tano nechává sledovat... Podobně  nepromyšlených a naivních  momentů   je ve scénáři  dost a dost ... a tak  snad ani není divu,  že mafie má i v současnosti  stále zelenou - a to nejen v Itálii... ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Zahraniční produkce seriálu byla první, která si vybrala po revoluci k natáčení Prahu. (Arnost.Dadak)
  • Poslední scéna 4. série vzbudila neuvěřitelné ohlasy ze všech koutů světa. Z USA přišel kuriózní dopis, ve kterém údajný miliardář nabízel několik miliónů dolarů tvůrcům seriálu s tím, aby se vrátili k natáčení dalších dílů. (Sonnery)

Reklama

Reklama