Reklama

Reklama

Městečko Twin Peaks - Návrat

(série)
  • USA The Return
Z natáčení 2
Drama / Mysteriózní
USA, 2017, 18 h (Minutáž: 60 min)

Režie:

David Lynch

Scénář:

David Lynch, Mark Frost

Kamera:

Peter Deming

Hrají:

Kyle MacLachlan, Michael Horse, David Lynch, Miguel Ferrer, Chrysta Bell, Naomi Watts, Robert Forster, Laura Dern, Kimmy Robertson, Harry Goaz, Don Murray (více)
(další profese)

Epizody(18)

Obsahy(1)

Nový osmnáctidílný limitovaný seriál, režírovaný výlučně Davidem Lynchem, pokračuje 25 let poté, co obyvatele svérázného městečka na severozápadě USA šokovala děsivá vražda jejich místní královny, mladé studentky Laury Palmerové. Scénáristy a výkonnými producenty Twin Peaks jsou tvůrci seriálu David Lynch a Mark Frost, výkonnou producentkou je Sabrina S. Sutherlandová. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Z natáčení 2

Recenze (141)

theSaint 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V mých očích už jen pouhá onanie a sebestřednost, parodie sebe sama. To co dělalo původní Twin Peaks tak neopakovatelným a atmosferickým je nadobro pryč. Zbyla pouhá pachuť a nic neříkající samoúčelný guláš, až se mi dere na mysl, že tímhle návratem Lynch celý kult znásilnil. Také se domnívám, že drtivá většina místního hodnocení je pouhé pozérství- stejně jako celá tahle série. Ty rádoby filozofické žvásty a hledání významu a kam to Lynch posunul- ruku na srdce- Lynch se utrhl ze řetězu a ztratil u toho vkus i schopnost s divákem komunikovat. Jeho rádoby nové pojetí mu nežeru. Možná to u většiny projde, jelikož je to přece Lynch- tudíž i hovno bude mít význam. Tohle ale z Twin Peaks kult neudělalo- a troufám si tvrdit, že nebýt prvních dvou sérií, tak by tohle skončilo v propadlišti dějin. Děs a hrůza. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

v určitých pasážích je sice třetí série Twin Peaks i na Lynchovi poměry až moc dada a stejně jako spoustu dalších jeho věcí sem jí z části nepochopil, přesto mě ale závěrečná série bavila (méně než dvojka, víc než jednička) a bavila mě  o to víc ve chvíli kdy jsem rezignoval na to že se ke konci doberu nějakého smysluplného uzavření a jen sem si užíval všechny ty WTF momenty a zajímavé nápady. Časem se na tuhle sérii rád mrknu znova, ale nejdřív se kolem toho asi něco málo přečtu...80% ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Již dvacet let považuji původní Městečko Twin Peaks za nejlepší (a v domácích projekcích také nejreprízovanější) televizní seriál všech dob. David Lynch nyní po letech své mistrovské dílo vehementně a se vší parádou znásilnil sequelem, z něhož amputoval veškerý absurdní humor a chirurgicky vytříbenou lehkost původní narace, aby vše podřídil striktně surrealistické onanii s velmi ojedinělými záblesky tvůrčí geniality. Chápu ten autorský záměr, ale pouštět si to znovu už nikdy nehodlám. Nejočekávanější televizní projekt posledních let se tak rozplynul v obláčku zapomnění s hořkou pachutí na patře. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já...už nějak Lynche přestávám analyzovat, pátrat po teoriích, páč si myslím, že je to zbytečné. Třetí řadu Pin Tweaks jsem já osobně nějak pochopil a i kdyby nás tvůrce chtěl vodit za nos a do svého díla dát cokoliv, co dává smysl méně (díl osmý), stejně by se našel někdo, kdo by přišel s jakýmkoliv vysvětlením a mě by stejně tenhle seriál fascinovat nepřestal. Jsem prostě rozkročen mezi tím vyprávěním, co je vstřícnější k divákovi a Lynchovým postmodernismem a experimenty a JEŠTĚ POŘÁD mě to baví, jen už méně, než kdysi. 70%. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Osmnáctihodinové geniální audiovizuální dílo, které je jakýmsi průřezem života Davida Lynche jako člověka, i jako umělce. Zatímco původní seriál z devadesátých let prošlapal cestu televizním seriálům, jak je známe dnes, The Return zbořil vše, čím jsou „quality TV“ seriály nyní. Pokud lze nějaký televizní počin nazvat uměním, byl by to právě tento neuchopitelný snový tvar, v němž tvůrce ani trochu nezajímá to, čím si diváci původní Twin Peaks zamilovali. V nové verzi, která neustále oddaluje divácké uspokojení a racionální vysvětlení čehokoliv, se zrcadlí čirý záměr stvořit opravdu unikátní autorskou vizi bez kompromisů. Zkrátka nádherná noční můra a mistrovské dílo, které dokáže znepokojivým způsobem navodit existenční úzkost. Nejlepší epizoda: Gotta light? (8) ()

Galerie (450)

Zajímavosti (15)

  • Epizóda je venovaná Donovi S. Davisovi (Major Briggs) a Miguelovi Ferrerovi (FBI agent Albert Rosenfield). Miguel Ferrer, ktorý zomrel začiatkom roku 2017, v 3. sérii herecky vystupuje, no Dona S. Davisa, ktorý zomrel v roku 2008, vidno iba v archívnych záberoch. (koba)
  • Tvůrci seriálu David Lynch a Mark Frost prý dlouho diskutovali nad otázkou, zda by se ve 3. sérii neměl objevit i Cooperův (Kyle MacLachlan) kolega Chester Desmond (Chris Isaak), který zmizel během vyšetřování vraždy Teresy Banks. K návratu postavy nakonec nedošlo, protože nedokázali najít vhodný způsob, jak ji do děje zakomponovat. (mandyl)
  • Epizóda je venovaná Jackovi Nancovi (Pete Martell), ktorý zomrel ešte v roku 1996. V tejto epizóde ho možno vidieť vďaka použitiu archívnych záberov z pilotnej epizódy (1990). (koba)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Chystá David Lynch nový seriál?

Chystá David Lynch nový seriál?

28.11.2020

Legendární režisér David Lynch (Modrý samet, Městečko Twin Peaks) se chystá na natáčení nového seriálu. Tato informace se objevila v týdeníku ProductionWeekly, jenž je zdrojem dat o nově chystaných… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama