Reklama

Reklama

Battle Royale

  • Japonsko Batoru rowaiaru (více)
Trailer 1

42 studentů, 3 dny, 1 vítěz, žádná pravidla. Na úsvitu nového tisíciletí došlo k celonárodnímu kolapsu. Při 15% nezaměstnanosti se bez práce ocitlo 10 milionů lidí. Na 800 tisíc studentů přestalo chodit do školy a počet drobných zločinů se prudce zvýšil. Dospělí ztratili v mládež důvěru a začali se jí bát. To vyústilo ve školní reformu nového tisíciletí, tzv. zákon BR - Battle Royale. Letos byla z celkového počtu 43 tisíc devátých tříd vybrána 9. E ze střední školy v Zentsuji. Letošní hra je podle všeho napínavější než všechny předchozí. (Řitka video)

(více)

Diskuze

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

Strašne sa na tom podpísal čas.dost scén je hrozne na smiech ale nápad sa mi páčil velmi

Uživatel warv smazal svůj příspěvek.

Neji1453

Neji1453 (hodnocení, recenze)

a4am

Tenhle film ale opravdu nelze brát vážně. Obhajovat to, že si někdo prošpikovaný kulkama v pohodě jakoby nic vstane a telefonuje si bez nějakých známek zranění, když je kousek před smrtí, to je absurdní. Měl by mít nesnesitelné bolesti, které by mu neumožňovali se víc pohnout, natož vstát a pak z ničeho nic zhebnout. Jako o čem tenhle film je? Jak to má převychovat japonskou společnost, když o tom ostatní ani neví, že se něco takového děje? Resp. ty studenti na začátku vůbec nevěděli co se děje, nikdy o ničem takovém neslyšeli, protože to není veřejné, ztrácí to tedy ten účel, zlepšit morálku a chování mladých Japonců a respektování straších. Co to jako mělo být ten blb, který si tam celou dobu běhá s nekonečno munice do samopalu a všude okolo sebe střílí. Vždyť za celý film vystřílel alespoň 300 až 500 kulek. Další věc je chování postav, to je tak přiblblý, že horší jsem viděl snad už jen ve filmu Psí vojáci, ale ten byl na rozdíl od tohohle alespoň vtipný, když už nic jiného. Když tam ta holka běžela Nanakovi (nebo jak se jmenoval) naproti, přesto ani nemohla tušit, že tam někdo jde, natož odkud, to mi zůstával rozum stát. Největší slabinou filmu jsou ale efekty. Opravdu ostuda, že ve filmu, jenž natočí ve 21. století, ani nedokážou udělat blbou díru do trička po střelných ranách, ale mají tam jen nějaké červené fleky. Hunger games, které mají podobnou myšlenku, jako tento film mě díky vystupování Jennifer Lawrence také nezaujali, ale pořád to není takový shit jako tohle, tohle je odpad. Absolutně nerozumím tomu hodnocení, to bylo příšerné utrpení tohle dokoukat do konce. Nejhorší film, který jsem za poslední dobu viděl, neskutečná nuda, jedinou věc na tom nevidím dobrou.

na příspěvěk reagoval warv

Uživatel Neji1453 smazal svůj příspěvek.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Sakikura

Dabing není zrovna nejhorší, myslím že je to v mezích snesitelnosti a projekci to nekazí, ale originál je originál...

Sakikura

Sakikura (hodnocení, recenze)

Neví někdo prosím, kde se to dá stáhnout v originále? Z dabingu se mi chce zvracet, protože jsem zvyklá na japonštinu. V češtině to radši ani nebudu zkoušet, ale ráda bych to viděla.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Vinnie_Black

Vinnie_Black (hodnocení, recenze)

Ben Nevis

Jako vážně? Když pominu fakt, že BR má taky knižní předlohu (o něco málo lepší než film), tak tvrdit že HG je lepší protože ukazuje rozdíl mezi boháči a chudáky je naprosto zcestné. V BR nezabíjí ty děcka pro zábavu. Zabíjí je proto, aby ukázali, že vláda má absolutní moc-NAPROSTO TO SAMÉ se děje v HG. Zkrátka nedělejme ze sebe blbce. HG jsou lehce nadprůměrný film, podle nadprůměrné knihy. BR doplatilo na fakt, že západní divák to mnohdy prostě nezvládne.

warv

warv (hodnocení, recenze)

BR je urcite lepsi nez hunger games ! V BR  maji obojky s nacasovanim bombem do tri dni ! obojka je prinuti aby se navzajem zabijeli ! V hunger gamesu je skoro nic nuti v arene aby zabijeli proste cas neni omezeni klidne muzou vsichni spolu prezivat v lese ! a v hg maji na hranice arenu ruzny vec napriklad: pad stromu nebo ohnivy koule a to mi prislo ze autori to vymysleli tak trochu ubohe :(

Marius

Marius (hodnocení, recenze)

Ale ovšem, toto môže napísať len ten kto nečítal BR knihu, že.

Ben Nevis

Ben Nevis (hodnocení, recenze)

Hunger Games, ač možná plagiát BR, mi přijdou lepší, protože HG je snímek o společnosti, která se rozdělila na zhýčkané boháče a bezcenné nevolníky a aréna je pouze katalyzátor. BR je vyvražďovačka bez dopadu na společnost. Morální přesah si každý najde v každém filmu, pokud o to stojí.

na příspěvěk reagoval Kobain, Vinnie_Black

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Hmmm, vcelku zajímavý a věru zdařilý snímek, jen co je pravda. Má to sice své mouchy, ale většina se dá s příhlédnutím na národnost autorů přehlédnout či prostě akceptovat. Já se každopáně celkem dost dobře bavil, takže za sebe dávám hezké 4* a palec nahoru k tomu.. =]

Akira777

Akira777 (hodnocení, recenze)

Suporýv, krvavý krásný, jen mně občas štvalo že umřeli postavy mi sympaticky jako Mitsuko, ale nedá se nic dělat. Prostě nádhera nemám co vytknout, jestli by se o nějaké vyvražďovačce dalo říct že je originální tak tahle.

Eratashi

Eratashi (hodnocení, recenze)

Otřesné, šokující, odporné, vyšperkované scény s přesně padnoucí hudbou, s krutým poslestvím a jedním poslestvím do budoucnosti...kruci to bylo fakt dobrý. Nikdy bych tomu nevěřila, že mě může oslovit něco takového. I když na Kitana nedám dopustit, tak jsem se trochu obávala tohoto filmu.
Nevíte o nějakém podobném japonském?
A propos: Co byste jí jako dospělí na to řekli?

ZOUi

ZOUi (hodnocení, recenze)

neviem ako sa dá pridať zaujímavosti k filmu, ale tu je jedna - obraz na konci filmu bol aj v skutočnosti zrejme namaľovaný Takeshi Kitanom, jeho rukopis je očividný. jeho maľby sa objavili vo viacerých filmoch, ktoré režíroval.
btw. ten film je podla mňa katastrofálny, (ale zato záverečná scéna s nanukmi sa mi páčila veľmi, vynahradila mi tých premárnených 114 minút :)

drogbicc

drogbicc (hodnocení, recenze)

***Quentin Tarantino tenhle film označil jako nejlepší film od roku 1992.***

Tremono

Tremono (hodnocení, recenze)

Nechci do nikoho rýpat, ale opravdu nechápu to vysoké hodnocení. Silně jsem se přemáhal to dokoukat do konce. Zápletka trapná, vypadá to jakoby někdo chtěl vyvražďovačku, tak si vymyslel pět minut o nezaměstnanosti, respektu k dospělým aby něco rozpoutal a pak to nechal plavat.(Ani na chvíli mě nic nepřesvědčilo, že má to společenský pozadí jiný smysl, jedině tak, že si dospělí nezaměstnaní musí na někom vybít vztek - ty děti mi nepřišli jako hajzlíci a ten nůž...) Do toho někdo natočil jeden zápas basketu, aby ho promítal stále dokola celým filmem (prý aby bylo vidět, že se dovedou i bavit). Pak se jich pár pravidelně v nějakém záchvatu vymlátí a případně při tom vypustí nějaké poselství v podobě titulku. Nakonec dva přežijí a vydají se do světa, snad aby bylo vidět, že je nějaká naděje, pro ně, či pro svět, nebo že přátelství všechno přemůže, nebo tak něco. Nebo aby někdo zbyl do pokračování :) Každopádně ve mě tenhle film nic moc nezanechal. Nakonec jsem jen počítal, kolik jich zbylo (42 ach jo) a jak dlouho to ještě bude trvat a ten příliš natáhlý konec.., pak requiem 1,... requiem2,... pak sen toho, tamtoho a to už jsem nevnímal. 1* za učitele se sušenkou (a pár dalších scén který už jsem beztak zapoměl) a 1* za tu vyvražďovačku a aby se neřeklo. Chápu, že je to podle předlohy, nečetl jsem, ale po tomhle filmu se mi ani moc nechce. Leda že bych chtěl hledat to poselství, na které se tu asi zapomělo (doufám). Nebo je tím poselstvím k zamyšlení právě to, že se to tolika lidem líbí? (tečka)

daEmoNickY

daEmoNickY (hodnocení, recenze)

Mohl by mi sem nekdo napsat par tech myslenek a modelu co ten film ma? Zacnemez u me. Ano, jsem tak skromny, ze zacnu a risknu ze me prechytracite ...

1) Marius neco uz napsal. Ale jednalo se o seznam toho, co musi reziser / scenarista resit tak jako tak. To jest napr. postavy a akce,ktere postavy delaji. Pro kazdou akci ma postava duvod (at je "sebehloupejsi" - nasranost) a sleduje tim (vicemene) nejaky cil. Vice tady http://www.gutenberg.org/etext/1974 (text) | http://www.gutenberg.org/etext/20685 (audio).


2a) Rozhovor s reziserem http://www.midnighteye.com/interviews/kinji_fukasaku.shtml osvetluje mnoho hlubokych myslenek (jak uz napsal TRTLa ) . Casto divak prijde na hlubsi myslenky nez reziser a navic Japonci maji na mozku "slepou skvrnu", diky ktere ani neumi poradne mluvit http://www.pixy.cz/pixylophone/2005_01_archiv.html#1107128799 .

2b) Co si pamatuju, tak tu byly postavy hacker, barbie, rebel a sprt . U hackera mi to prislo divne, ten se dal vyuzit jinde a lip, coz ostatne i barbie - nelibovali-li poradatele v kulinarstvi (propecene casti lidi co opustili Zonu by jim to usnadnovali) ci zdrave nekrofilii (tj. zadne nemocne mrtvoly).

3a) Je mozne ze "hodit lidi na nejaky ostrov" uz byla pouzita nekde jinde? V http://www.csfd.cz/film/69478-pan-much-lord-of-the-flies/ jsou to frackove (*) na opustenem ostrove (*), v http://www.csfd.cz/film/5408-spartakus-spartacus/ jsou to otroci jako gladiatori (*).

3b) Obojky http://www.csfd.cz/film/8929-obojek-deadlock-wedlock/ | http://www.csfd.cz/film/92176-utrzeny-ze-retezu-danny-the-dog/ | http://www.csfd.cz/film/222472-fido . Jednak je obojek slusne reseni s mnoha vyhodami i nevyhodami (ktereho se bud da zbavit - viz hacker nebo "ne" - viz zombie ) - nicmene implantat ci virus zabijejici do X dni by byl jistejsi - a druhak je sexy http://2.bp.blogspot.com/_vLbMuPkqGIw/R5eQvo6aHiI/AAAAAAAABYI/fpECwg3Q1xo/s400/Copyright+Ross+Parry.jpg .

Kdyby myslenku obojku pouzil jako prvni, tak by mu Strycek Sam prisel osobne blahoprat, coz prinasi zajimavou otazku : Je lidstvo pripraveno na tuto znalost? Zajimava je predevsim protoze se ji zabyvaji jini lide nez by meli.

3c) Prijde mi to jako dalsi michana vajicka http://en.wikipedia.org/wiki/The_Society_of_the_Spectacle . Coz nevadi, aspon vim do ceho jdu http://www.csfd.cz/film/72489-simpsons-the/ , nicmene me akorat namichnou kecy o originalite.

Xeelee

Xeelee (hodnocení, recenze)

vBaker: Protože Japonci. Co na tom nechápeš? :-) A taky možná proto že Kitano.

a4am

a4am (hodnocení, recenze)

Protože ten učitel je frajer. Leží skoro mrtvý, zazvoní telefon a on z posledních sil a jakoby nic jde k telefonu, mluví, dá si koláček a umře. V hodně filmech reagují "skoro mrtví" jinak. Někeří leží a oddychují, jiní se zmítají, jiní prostě jdou pro sušenku:)

na příspěvěk reagoval Neji1453, Neji1453

vBaker

vBaker (hodnocení, recenze)

opakuji otázku Kaliose: "nevíte proč je na konci ta scéna s učitelem, jak do něj napálili celej zásobník a on pak vstal a dal si koláček...tomu jsem nějak moc nerozuměl díky" , též jsem tento úplný konec nepochopil

Xeelee

Xeelee (hodnocení, recenze)

Kdo tvrdí, že BR neobsahuje žádné poselství, tak nečetl Stopařova průvodce po Galaxii.

Kalios

Kalios (hodnocení, recenze)

nevíte proč je na konci ta scéna s učitelem, jak do něj napálili celej zásobník a on pak vstal a dal si koláček...tomu jsem nějak moc nerozuměl díky

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Když to tak čtu, vybaví se mi hláška z Last Action Hero: Oproti minulým dílům jsme výrazně omezili počet mrtvých, tuším asi na 48, a má to také hluboký filosofický přesah.

Dart

Dart (hodnocení, recenze)

Když jsem to prolítl a viděl rozstřílený školáky a jiný krvo-věci, odmítl jsem se na to koukat. Pak jsem ale tady našel vysoký hodnocení. Přeci jen jsem zase zastánce qalitních filmů, tak jsem to risknul. Samozřejmě, že to, co jsem prolítl nebyli jen ukázky, ale celý film. Vezmu nejdříve zápory. Herecký výkony jsou u některých tak příšerný, že to vypadá, jak kdyby režiser přišel na základku a řekl, tahle třída celá bez vyjímek bude v mém filmu. I někteří starší herci nepředvedli valné dílo. Vyjma dvou studentů, to bylo bída a utrpení. Oproti tomu děj a celkově myšlenka naprosto vychytá všechny tyto zápory. Ve výsledku se film u mě uchytil hodně dobře, za 4 hvězdy

Phat K

Phat K (hodnocení, recenze)

Dva výstřely - záběr na Kitana... Odkaz na Hana-bi nebo náhoda? :-)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

03.12.2011

Producent Roy Lee v tom umí chodit. Živí se téměř výhradně remaky a jejich sequely. Mezi jeho nejbližší projekty patří americká předělávka kultovního korejského Oldboye. Spike Lee začne natáčet v… (více)

Tak dlouho se chodí se džbánem...

Tak dlouho se chodí se džbánem...

09.06.2006

Není to vůbec dávno, kdy tu byla řeč o potřebnosti remaků a dnes by se to dalo zopakovat. Další film, který dostal jednoho bratříčka už od původních tvůrců, bude předělán na koukatelnější, nešikmý a… (více)

Reklama

Reklama