Reklama

Reklama

Futurama

(seriál)
  • USA Futurama (více)
Trailer 1
USA, (1999–2024), 59 h 40 min (Minutáž: 22–30 min)

Hrají:

Billy West, Katey Sagal, John DiMaggio, Tress MacNeille, Maurice LaMarche, Lauren Tom, Phil LaMarr, David Herman, Dan Castellaneta, Tom Kenny, Bob Odenkirk (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(160)

Je to nehorázné! Je to šílené! A nehorázně, šíleně zábavné! Dobré zprávy vespolek, kultovní animovaný sci-fi seriál Matta Groeninga se vrací na obrazovky televize Prima. Ale pozor, tady už nejsme ve Springfieldu – ale v New Yorku za tisíc let, v budoucnosti, jakou jsme si ani v těch nejdivočejších snech nedovedli představit. Fry je naprosto obyčejná nula z naší doby, která se nedopatřením ocitá v budoucnosti. Život v neznámém, futuristickém světě se neuvěřitelně podobá tomu našemu. Je to úplně stejný mix všeho báječného a příšerného. Ať už se v něm dějí sebevětší šílenosti, nezbývá než neztrácet smysl pro humor a od srdce se jim zasmát. Mezi otravnými mimozemšťany, naštvanými roboty a pokaženými vynálezy se lidé stále snaží vyrovnat s těmi samými životními a milostnými problémy... A doprava je taky pořád stejně na prd. Fry doslova unikl před vlastní bezvýznamnou minulostí, takže se rozhodne pomoct novým přátelům s jejich každodenní noční můrou. Stává se věrným společníkem překrásné jednooké mimozemšťanky Leely, která by mu mohla nakopat zadek, a věčně sprostého a beznadějně neurotického alkoholického robota Bendera. Společně se snaží ošulit systém a vymáčknout z něho aspoň kapku štěstí. A jak ubíhají dny, Fry se začíná cítit v budoucnosti jako doma... Futurama rozebírá slasti i strasti (nejen) lidské existence, ale i problémy, se kterými si zatím nemusíme lámat hlavu. Jako třeba co dělat, když mobil zabudovaný v palci vytočí špatné číslo. (TV Prima Cool)

(více)

Recenze uživatele LachtanShows k tomuto seriálu (131)

Citové pouto (1999) (S02E01) 

Hodně krutý čin z Benderovy strany pro většinu fanoušků, já se s terčem v zádech přiznávám, že mi Diblík moc nevoní. Ale o vtipné důsledky unáhleného rozhodnutí není nouze. ()

Brannigan vrací úder (1999) (S02E02) 

Brannigan je největším trnem v patě celé Futuramy a každá epizoda, kde je ho až příliš, mi poměrně vadí. ()

Do voleb hlava nehlava (1999) (S02E03) 

Naprosto skvělá parodie na americkou politiku, obsahující zesměšnění všech možných prezidentů. ()

První společné V. V. ce (1999) (S02E04) 

Vánoční speciály budu mít v Groeningových dílech vždycky radši u Simpsonových, ale pro jeden díl i Futuramy se tahle tématika vskutku povedla. ()

Zamilovaný korýš (2000) (S02E05) 

Zamilovaného korýše viním za to, že jsem loni dal od Futuramy celkem narychlo ruce pryč, jelikož se dá považovat za prozatím nejslabší epizodu. Níž ale v hodnocení nepůjdu, protože tenhle animák je prostě sranda každou minutou i v těch obecně méně záživných částech. ()

To menší zlo (2000) (S02E06) 

Zastesklo se mi po téhle věčně vtipné krávovině, a tak jsem si rovzpomněl, že bych se Futuramě mohl zase věnovat. A bavil jsem se hned v první minutách. ()

Mám tě po krk (2000) (S02E07) 

Nechápu, proč jsem Futuramu tak dlouho opomíjel. Oproti Simpsonovým, kde už je vzácné, že bych narazil na díl, co jsem neviděl, je tady každá epizoda milým překvapením, jelikož jsem za celý život tenhle seroš viděl jen párkrát. ()

Zuřící Bender (2000) (S02E08) 

Když semtam zahlídnu v televizním programu právě Futuramu, nelze si nepovšimnout, jak se v českém překladu tvůrci snaží o skvělé parodování všeho možného i nemožného v jednotlivých názvech epizod. Zrovna Zuřící býk je toho zářným úkazem. ()

O původu kyklopů (2000) (S02E09) 

Díl, jehož průběh mě bavil o trochu méně, naštěstí všecko vyzdvihují Fry a Bender se svými nesmrtelnými vtípky. ()

To je on, můj klon (2000) (S02E10) 

Půlhodinku s nepříjemným klonem jsem viděl nejspíše už kdysi dávno a teďko jsem si utvrdil, že mě příliš nezaujala. I když jak je zvykem - o srandu nouze rozhodně nebyla. ()

Ve spárech byrokracie (2000) (S02E11) 

Byrokratická sonda mě také příliš nezasáhla, přestože Fry házel jednu sebetupější hlášku za druhou. ()

Bájné město Atlanta (2000) (S02E12) 

Miluju tu troufalost tvůrců utáhnout si naprosto z čehokoli a i sebeserióznější současnou postavu či objekt za oněch 1000 let pořádně zesměšnit. ()

Mafián Bender (2000) (S02E13) 

Stejně jako mají Simpsonovi epizodu Bart vrahem, kde házejí očko zejména po Scorseseho Mafiánech, i Futurama musí mít svou mafiánskou odbočku, která se s Benderovou povahou vyvedla dost snadno. ()

Trable s Poplíky (2000) (S02E15) 

Přítomnost nepřátel z vesmíru, kteří přišli bojovat za Poplíky byla na samotném konci největším highlightem epizody. Hlášky jako “Nemluv, nebo vystydneš..” si budu s úsměvem na tváři pamatovat hodně dlouho. ()

Krajně mezní příběhy (2000) (S02E16) 

Ohromná směsice nemyslitelných kravin, které jsou tak bizarní, až jsou neskonale vtipné. Na poli všech seriálů, které momentálně sleduju (vyjmo občasné Simpsny), je tohle jediná komedie a naprosto mi stačí. Konkurenci nemá totiž skoro žádnoi. ()

Zachraňte vojína Bendera (2000) (S02E17) 

To "nenápadné" maskování funguje opravdu jen v ztřeštěných animovaných komediích. ()

Kvílení autodlaků (2000) (S02E18) 

Nápad i distribuční název skvělé, nebudu ovšem lhát, že jsem se tentokrát nebavil úplně na sto procent. ()

Jak ztratit holku za 1000 let (2000) (S02E19) 

Fry dostane možnost si zavzpomínat na časy v roce 1999 a zjistí, jak je mu o těch 1000 let dopředu setsakra dobře. ()

Amazonky to chtěj taky (2001) (S03E01) 

Každý chlap by chtěl zemřít formou "snůsnů". Díl s trochu feministickým poselstvím, které naštěstí přebíjí hromada vtipných narážek. ()

Vyhnání z Frye (2001) (S03E02) 

Miluju ty satirické názvy i české překlady. Tím si mě Futurama získává neskutečně! ()

Související novinky

Zemřel představitel Batmana Adam West

Zemřel představitel Batmana Adam West

11.06.2017

Pro většinu Čechů je prvním Batmanem Michael Keaton, v Americe ale všichni vyrůstali na seriálu z 60. let, v němž si Bruce Waynea zahrál Adam West. Washingtonský rodák se díky napůl parodické show,… (více)

Futurama je mrtvá? Ať žije Futurama!

Futurama je mrtvá? Ať žije Futurama!

24.06.2006

Není to tak často, co bych tu zmiňoval nějaká pokračování s radostí a očekáváním. Ale toto je ten případ, kdy se vážně vyplatí dívat se do budoucna s nedočkavostí. Futurama, neobvykle jetý a zábavný… (více)

Reklama

Reklama