Reklama

Reklama

Sněhurka a sedm trpaslíků

  • Československo Sněhurka a sedm trpaslíků (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sněhurka a sedm trpaslíků je prvním celovečerním animovaným příběhem, který byl kdy natočen. Sněhurka, za kterou získalo studio Walt Disney i svého prvního Oscara, započala tradici legendární Disneyovské rodinné zábavy, která se vyznačuje osobitým kouzlem, dobrou stavbou příběhu a bezvýhradně špičkovou animací. Příběh, ve kterém se mísí pohádkové kouzlo, dechberoucí napětí a neobyčejná odvaha, začíná jak jinak u kouzelného zrcadla. Kdo je na světě nejkrásnější? Zlá královna se dozvídá, že její půvab daleko převyšuje nevlastní dcera, Sněhurka. Proto se jí chce zbavit. Na útěku před nenávistí narazí Sněhurka na chaloupku, ve které žije sedm roztomilých trpaslíků Šmudla, Prófa, Štístko, Kejchal, Stydlín, Dřímal a nabručený Rejpal. Vzájemné setkání změní osudy každého z nich. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (99)

7T (2014) (seriál)

Woody Allen

  • Jeho první kontakt s filmovým světem přišel ve třech letech, když ho maminka vzala na Sněhurku a sedm trpaslíků (1937). Fascinovaného chlapce pak musela táhnout zpět na místo, protože se rozeběhl k plátnu, aby se postaviček na něm zkusil dotknout. (NIRO)

Mělčiny (2016)

  • V pôvodnom scenári sa Blake Lively rozprávala s vtákom oveľa viac. Nakoniec sa však režisér Jaume Collet-Serra rozhodol pre prístup "menej je viac": "Nechceli sme, aby bola ako Snehulienka rozprávajúca sa so zvieratami. Keď vidíte jej ťažkú situáciu, nepotrebujete predsa, aby všetko vyrozprávala čajke!" (Arsenal83)

Charlie Chaplin

  • V roce 1937 uvedla společnost Disney do kin Sněhurka a sedm trpaslíků, svůj první celovečerní animovaný film. Walt Disney si nebyl jistý, jak dobře si film povede, ale Chaplin ho údajně povzbuzoval, aby Sněhurku dokončil a distribuoval. Oba se stali obchodními partnery a Chaplin sehrál důležitou roli při šíření Disneyho jména. (classic)

Miloš Forman

  • Poprvé pocítil kouzlo filmu v roce 1937, když jej při nedělním večeru vzali rodiče do kina Pokrok v Čáslavi: "Usadili jsme se, světla v sále zhasla a tmu protnul svazek ostrých paprsků. Vycházel z dírky v zadní stěně, tak malé, že by ji snad ucpala mince, a rozšiřoval se v mohutný kužel světla, který na bílé plátno vpředu dopadal v podobě podivuhodných obrázků. Popelavé tváře velké jako dům otevíraly ústa zvící vrat a opět je zavíraly, ale nikdy nevydaly ani hlásku. Nebylo slyšet nic víc než vrčení mašiny odkudsi zezadu. (...) To už se ale postupně kolem mě začínal ozývat zpěv. Lidé viseli očima na těch obrovských rtech na plátně a zpívali, nejprve potichu, nesměle, ale brzy se osmělili a za chvíli už hlaholili z plných plic." Oním filmovým představením totiž byla němá verze Smetanovy opery "Prodaná nevěsta". Jeho prvním "opravdovým" filmem byla mimochodem o něco později legendární disneyovka Sněhurka a sedm trpaslíků (1937). (NIRO)

Prokletá romance (2022)

Země dinosaurů (1988)

  • K iluzi 3D prostředí a navození realističtějšího vzhledu okolních přírodních krajin se tvůrci rozhodli použít multiplánovou kameru. Tato z filmařského hlediska významná technologie vytvořená studiem Disney byla již dlouho před tímto snímkem použita i v jiných filmech, např. ve filmech Sněhurka a sedm trpaslíků (1937), Bambi (1942) a Kniha džunglí (1967). Don Bluth a všichni jeho spolutvůrci použili multiplánovou kameru také u svých filmů. Těmito animovanými filmy jsou: Tajemství N.I.M.H. (1982), Americký ocásek (1986) a dalším byla právě i Země dinosaurů. (Marasuchus17)

Související novinky

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Co nabídne služba Disney+?

Co nabídne služba Disney+?

09.11.2019

Už za pár dní (přesněji 12. listopadu) se ve Spojených státech, Kanadě a Nizozemí spustí nová streamovací služba Disney+. O týden později se pak dočká ještě startu v Austrálii a na Novém Zélandu.… (více)

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Reklama

Reklama