Reklama

Reklama

Marvels

  • Slovensko Marvels (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Carol Danvers (Brie Larson), známá také jako Captain Marvel, získala zpátky svou identitu, kterou jí vzali kreejští tyrani, a pomstila se Nejvyšší inteligenci. Když ji povinnosti zavedou k anonymní červí díře spojované s kreejským revolucionářem, padá na ni kvůli nečekaným okolnostem tíha celého destabilizovaného vesmíru. Její schopnosti ji propojí s Kamalou Khan (Iman Vellani), alias Ms. Marvel, a její vzdálenou „neteří“, kapitánkou Monicou Rambeau (Teyonah Parris), z níž se mezitím stala astronautka organizace S.A.B.E.R. Nesourodá trojice musí spojit síly a naučit se kooperovat, aby mohly společně zachránit vesmír. (Falcon)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (371)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mě to přišlo strašně debilní. Ne že by větši kostýmáckých marvelovek byla nějakou sofistikovanou podívanou, ale oproti tomuhle působí většina z nich jako od Bergmana. Nejde ani tak o příběh jako takový, který je sice tupý, ale ve všech těhle kostýmackých záležitostech jde stejně vždycky o záchranu když ne světa, tak alespoň města. Takže tady bych filmu nic nevyčítal. Jde spíš o infantilní vtip, který snad mohl fungovat někdy před třiceti lety a ploché postavy a to i na to, že tady člověk žádnou hloubku nečeká. Akce je sice slušná, ale rozhodně ne dechberoucí a casting vyšel tak nějak napůl. Larsonka s tou malou Indkou dobrý, Parris a Ashton velký špatný. Pokud bych měl  z filmu vybrat něco, co si možná vybavím i zítra, pak jsou to kočičí evakuace, která se povedla a návětěva hipísácke planety, které byla úplně mimo mantinely. Takhle ne. 35% ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Spíš než typickou produktovou marvelovkou jak z běžícího pásu jsou Marvels spíš situačně-komediální space-operou, která by jako přímo vypadla ze stránek komiksových sešitů [muzikálně taneční pasáž zcela upřímně geniální]. Tandem Brie Larson - Iman Vellani - Teyonah Parris + Samuel madafaka Jackson nemá chybu a konceptuálně funguje na výbornou jak z hlediska vzájemný dynamiky mezi protagonisty, akce, tak i komediálního timingu. Marvels jsou tak ve výsledku sice nenáročnou, ale zábavnou jednohubkou, která se nebere příliš vážně, díky čemuž jde o 90 minut nefalšovanýho komiksovýho bizáru at its finest u kterýho jsem se fakt bavil.... 7 vesmírných kočiček z 10 .... PS: teas na Young Avengers a X-Meny veeelmi potěšil. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak to mám za sebou. Nakonec to nebylo tak hrozné. Akorát to moc nefunguje jako ucelený film, ale spíš jako takový slepenec mnoha nápadů. Cením provázání s X-Meny, protože o tom asi další Marvel fáze bude. Samotná záporačka mě moc nezaujala, na Kree už jsme si nějak zvykli. Skrullové tam byli jen chvíli. Celý tým se dá dohromady tak nějak náhodou. Akční scény docela fungují, ale to je asi tak všechno. Některé scény byly vyloženě ujeté např. zpívající planeta. To samé jsem cítil i během evakuace za pomoci "koček". Nick Fury tu hraje docela druhé housle. Takže loňský rok byl teda docela propad pro Marvel, snad to letos Deadpool zachrání. Dost se mi líbily potitulkové scény. "Výš, dál, rychleji." ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Tak jsem v poslední době viděl Gen V, Flashe, Lokiho, Blue Beetle a Shazama.... A teď Marvels. Když vynechám Gen a Lokiho, což jsou seriály a navíc skvělé. Tak mi Marvels jednoznačně vychází nejlépe, a to minimálně o třídu, o dvě třídy oproti Blue Beetle!!  Čekal jsem peklo, ale dostal jsem svěží a jednoduchou jednohubku která místy opravdu fungovala. Takže za mě lepší 3* a 69% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Ok, takže děj stojí a padá na tom, že si holky při použití svých schopností vyměňují místa. Dobrý nápad. Super. Jenže proč tahle fíčura funguje jen někdy a jindy zase ne? Krom toho, že se to hodí do scénáře? Nejdřív mě napadlo, že musí všechny tři použít svou schopnost najednou, ale pak mi došlo, že nemá cenu hledat v tom žádnou logiku, protože sami tvůrci nad tím jenom kývly hlavou. Na druhou stranu chemie mezi hlavními hrdinkami funguje na jedničku a Captain Marvel není arogantní jako v prvním díle, což je hodně velké plus. Co naopak nefunguje, tak kopie záporáka z jedničky Strážců galaxie, jenom v ženském provedení, kterou si zahrála nějaká Zawe Ashton. Normálně bych řekl, že ji Marvel obsadil proto, že je fakt talentovaná a čeká na svou první pořádnou roli, ale stačilo otevřít Google a zjistil jsem, že je to žena Toma Hidlestona. Ano, toho Lokiho. Tudíž bych se vůbec nedivil, kdyby ji práci dohodil tzv. po známosti, protože tahle role jí vůbec nesedla. Teda aspoň doufám, že je to rolí a ne nedostatkem talentu. Určitě by si totiž potřebovala půjčit nějaké to charisma od svého manžela. Nakonec to nebyla taková hrůza, jak všichni predikovali (teda až na tu planetu plnou zpívajících lidí a kočky, hodně cringe scény). Mnohem víc mě jako diváka urazil poslední Thor. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (15)

  • Nia DaCosta je první Afroameričankou, která režírovala film studia Marvel. (KGBelik)
  • Film musel po dotočení prejsť „rozsiahlou prestavbou“ a opätovným natáčaním, ktoré prebiehalo štyri týždne, aby bol dej údajne súvislý. (Arsenal83)
  • První pokračování MCU, ve kterém se žádný scenárista nebo režisér nevrací z předchozího filmu. (KGBelik)

Související novinky

Našel Marvel režiséra pátých Avengers?

Našel Marvel režiséra pátých Avengers?

05.06.2024

Marvel potřebuje hit jako sůl. Poslední díla jako Ant-Man a Wasp: Quantumania nebo Marvels byla přijata s nemalými rozpaky a ani na streamu komiksové studio příliš neoslňuje tak, jak bylo dříve u… (více)

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (více)

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

25.05.2024

V minulých letech se komiksácké studio Marvel s oznamováním nových projektů trošku urvalo z řetězu. Po vrcholné éře, kdy hlediště kin praskala ve švech pod nápory chtivých diváků, kteří potřebovali… (více)

Reklama

Reklama