Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál Ms. Marvel od štúdia Marvel predstavuje Kamalu Khan, násťročnú americkú moslimku, ktorá vyrastá v Jersey City. Kamala, nadšená hráčka a vášnivá autorka fan-fiction, je megafanúšička superhrdinov s bujnou fantáziou, najmä čo sa týka Captain Marvel. Kamala cíti, že nezapadá v škole a niekedy dokonca ani doma, až kým nezíska také superschopnosti ako hrdinovia, ktorých vždy obdivovala. Život je predsa lepší so superschopnosťami, no nie? (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (144)

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez zbytečných vytáček - tohle bude pravděpodobně mé guilty pleasure roku a zcela jistě jeden z nejvíce underrated seriálů vůbec. Iman je naprosto dokonalá Kamala a celkově mě Ms. Marvel i přes notnou dávku stupidity v druhé polovině série neuvěřitelně bavila. Nebudu se tady asi zbytečně vykecávat o podrobnostech, protože něco málo jsem už napsal k pár epizodám, ale pokud tohle někdo kritizuje jen proto, že není cílovka, měl by se nad sebou trochu zamyslet... Jsem si vědom toho, že v mnoha ohledech to má několik zásadních problémů a konstruktivní kritika je na místě, ale občas by to ze strany některých jedinců chtělo trochu objektivity. Protože čo je veľa, to je málo! Já jsem v rámci možností spokojen. Průměr 3,5 hvězdičky, ale pocitově pěkná čtyřka. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Tak takhle opravdu ne. Celý děj je absolutně primitivní a nahodilí. Každá událost co se zde stane působí velmi nevěrohodně. Spoustu dějových linek je nakousnutých a pak vůbec nikam nevedou nebo se na několik epizod ztratí. Iman Vellani je sice sympatická a Kamala je fajn postava, ale to ani omylem nemůže vyvážit nulovou vypovídající hodnotu celého seriálu. Ani by mi nevadilo, že většinu času sledujeme muslimské tradice. Problémem je velmi slabé zaměření na Kamalu a její zžívání se se schopnostmi a celkově její cestu jak se stát hrdinkou. Kdyby alespoň postavy prošli během seriálu nějakým vývojem, ale při takto nahodilém ději to asi ani nešlo. Takže naprosto s klidným srdcem můžete tenhle seriál přeskočit a vůbec o nic nepřijdete. Stačí vědět jen, že Kamala může vytvářet světelné pole pomocí náramku. Jo a na konci je menší zmínka o mutaci v jejich genech. 1* 20% ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Marvelka má super start. Dobře představí postavy v jakémsi cool teenagerovském seriálu, který se odehrává ve světě Marvelu a hlavní hrdinka-outsiderka Kamala Khan objevuje své zvláštní schopnosti. Zároveň se tvůrcům seriálu daří pěkně a stylově představovat pákistánskou komunitu v USA. A aby do toho nebylo málo, má seriál fakt skvělou hudbu, pravděpodobně hlavně od muslimských hudebníků. Takovýmhle pohodovým seriálem to je ale bohužel jen tři díly, což je půlka seriálu. Pak se hlavní hrdinka ocitá dokonce přímo v Pákistánu a seriál začne v mnoha ohledech váznout. Má čím dál horší a míň zajímavý příběh. Až moc se nám tu ukazuje historie Pákistánu, resp. Indie, která samozřejmě není nezajímavá, ale zde je to všechno podáno maximálně zjednodušujícím pohledem. V téhle chvíli navíc po obyčejné holce Kamale začnou pálit (bez zjevného důvodu, jak to tak bývá zvykem) hned tři kluci, jeden krásnější než druhý. Hlavní herečka není žádná klasická krasotinka, ale je to velká sympaťačka a do role se hodí. V seriálu změnili oproti komiksu nějaké zásadní věci ohledně jejího superhrdinskýho původu i schopností. Nejdřív jsem si myslel, že to je kvůli tomu, aby se jím líp dělali speciální triky... Ale po zhlédnutí posledního dílu si už nejsem tak jistý. Protože tam jsou ty triky příšerné. Nejsem na triky vůbec náročný a v podstatě jsem si nevšiml ničeho špatného na předchozích marvelovkách, které jsou za triky kritizovány. Ale tady to fakt přehlédnout nejde. To, jak se třeba hlava Ms. Marvel nějak volně vznáší u zbytku jejího CGI těla, je něco děsivého. Na konci se Kamala naštěstí vrátí do USA, ale i tak má seriál spíše průměrnější příběh. Také mi přišlo, že vlastně nakonec v Ms. Marvel není tolik dramatu. Jak v osobní, tak v superhrdinské rovině to vlastně Ms. Marvel zvládá bez větších potíží. Hojně jí pomáhají rodiče, přátelé i nečekaní spojenci s nadpřirozenými schopnostmi. I proto není příběh příliš působivý. Způlky pěkný pohodový seriál, způlky telenovela s hroznými triky. (6/10) ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Kamala Khan je první superhrdina, který má za sebou normální, kompletní, fungující a podporující rodinu (oba rodiče, sourozenec) a ani si nenese si v duši rodinné trauma. Což je velmi osvěžující a nové. Také je prvním superhrdinou, který má víc opravdových přátel a doslova čerpá podporu z nevirtuálních sociálních sítí. Těším se na další věci, ve kterých se objeví. Ať budou jakékoli. P.S. Pokud mám kritizovat, tak délku páté epizody. 30 minut je prostě málo. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2hou epizodou som to ukoncil. Dovod? Kym prvy, petrofarebny ponukne aspon stereotyp a takmer stand-up vystupy indicko-pakistnskej rodiny, dalsia epizoda uz neponukla ani len chytlavu pesnicku, ci nejake nekorektne stereotypne azijske joke-y :D. Cringe like hell a hlupucky scenarik. Jedna sa rozohodne o zalezitost pre nastrocne publikum. My ostatni si tu neprideme prakticky na nic. Niekomu mozno parodia na vzdusne zamky, bollywood, ci len poblaznene "mlade masko" ucarovalo. :) . Pre mna vsak strata casu a druhy bol zaroven i posledny diel. Neodporucam. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (77)

  • Jméno školního poradce Gabea Wilsona (Jordan Firstman) a jeho iniciály GWW odkazují na autorku Ms. Marvel, Gwendolyn Willow Wilson. (Kubaaa97)
  • Skladba, kterou slyšíme v závěrečných titulcích, je „Rozi“ od Evy B. Eva B je jedna z prvních rapperek v Pákistánu, v níž se odráží slova matky Kamaly (Zenobia Shroff). (Kubaaa97)

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

23.10.2022

Disney si svůj talent hýčká, a tak nyní režisérka dvou epizod Ms. Marvel a předtím dvou pákistánských animáků 3 Bahadur a 3 Bahadur: Rise of the Warriors Sharmeen Obaid-Chinoy dostane příležitost,… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Reklama

Reklama