Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál Ms. Marvel od štúdia Marvel predstavuje Kamalu Khan, násťročnú americkú moslimku, ktorá vyrastá v Jersey City. Kamala, nadšená hráčka a vášnivá autorka fan-fiction, je megafanúšička superhrdinov s bujnou fantáziou, najmä čo sa týka Captain Marvel. Kamala cíti, že nezapadá v škole a niekedy dokonca ani doma, až kým nezíska také superschopnosti ako hrdinovia, ktorých vždy obdivovala. Život je predsa lepší so superschopnosťami, no nie? (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (144)

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá a charismatická Iman Vellani v hlavní roli ve slabším příběhu s trochu divným vyprávěním. Průměrná série od Marvelu, která svým příběhem neoslní, což je asi největší problém, ale taky je to asi tím, že už od Marvelu jsme viděli hodně a máme vysoká očekávání. Jakožto takový prequel k dalšímu filmu Cpt. Marvel, tak nemám moc velké naděje na úspěšný film, ale budu rád, když mě film přesvědčí naopak. Pákistánská kultura ale byla dobře vyobrazena, hodně scén mi zde přišlo zbytečných, některé ale zase byly hezky provedené. Škoda, že napětí je tu téměř nulové a zápletka nezajímavá. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Povedal niekto zmrzkopizza?“ Taký farebný seriál ste dlho nevideli. Najviac ma na ňom paradoxne (?) nudili komiksové sekvencie a s nimi súvisiace mizerné triky, ťažkopádne akčné scény, fakt blbé hrdinkine superschopnosti alebo megaklišovité delenie na dobro a zlo, kde dobrí sú dobrí a zlí.. zlí. Toto ma fakt otravovalo. Vravel som si, o čo by to mohol byť vydarenejší seriál, ak by nezapadal do Marvel rodiny a bol len o puberťákoch na strednej. Našťastie je k dispozícii hravé réžia plná hračičiek od výmyslu sveta (špecifické postavy, divoký strih, celková nákazlivá puberťácka bláznivosť, animované blbinky napchaté do hraných záberov), zaujímavý moslimský fíling (čo samozrejme v našich krásne rasistických zemepisných podmienkach plných polodementných náckov a negramotných patriotov bude problém) a fantastická Iman Vellani. Len málokedy sa stane, že je kasting taký dokonalý, až sa mu podarí zamaskovať slabiny projektu. Iman je rozkošná, sympatická, realistická, uveriteľná a hoci je to celé nejeden raz robené na efekt a strašne gýčovo, svojím odzbrojujúcim výkonom vás, nuž, odzbrojí. Iste, niekomu bude určite vadiť a iritovať ho svojím špecifickým hereckým výkonom, ale mne sadla a zachraňovala slabé scenáre ako keby bola, ehm, superhrdinka. Preto je fakt veľká škoda, že po sviežom a zábavnom rozjazde sa seriál zmení na štandardne predvídateľnú blbosť plnú mdlej akcie a trápnych CGI. Samozrejme sú otravne naznačené tony nezaujímavých vecí, s ktorými sa dá v prípade úspechu pracovať v nasledujúcich sériách (a filmoch). Príde aj bizarno-zaujímavá medzititulkovka. Našťastie má Ms. Marvel len šesť dielov, z nich žiadny stopážou nepresahuje cca 44 minút, takže to rýchlo utečie a zvládnuť sa dajú aj slabšie epizódy. Dojemný spôsob, ako vznikla prezývka. Ono je to v podstate detský seriál, ale možno napokon aj práve v tom drieme čaro postavy, ktorá svojou roztatárenosťou predstavuje vítaný protipól všetkým tým vážne sa berúcim a pomerne dokonalým superhrdinom. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tento rok už druhý nový hrdina od Marvelu. A podobne ako Moon Knight je aj tento zárez...slabý. Postava ako taká mi nevadí. Ani to, že to má tak rodinnú atmosféru, až som mal miestami pocit, že sledujem nejakú Hallmarkovskú produkciu. Čo mi vadí sú typické problémy Marvel seriálov. Keď je vo finále skupina elitných zložiek porazená partou šestnásť ročných deciek, nejedná sa o nápaditosť ani originálnosť, ale o scenáristickú hlúposť. Takto sa to nerobí. Do toho nerátam absenciu záporáka a nedobre uchopené emócie. Nech sú akokoľvek komplikované, vyriešia sa jednou scénou a jedným rozhovorom. Čo sa tiež tak nerobí. Aj ten štek Farhana Akhtara, ktorý ma úprimne potešil, je nedostačujúci. V zásade mám problém prísť na to, prečo by som to mal niekomu odporučiť. Nie je to vtipné, nemá to zaujímavé postavy, až na tú hlavnú a emočne je to niekde v roku 2000, kde sa toto dalo ešte prepáčiť, ale v dnešnej dobe je to zastaralá a nenápaditá šablóna. Tie tri hviezdičky sú vymodlené indickou hudbou. Nič viac. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

(skoro) Dokonalost! Konečně je tu krom spider-mana teen superhrdinská záležitost, která funguje (a krom spideyho to fungovalo už leda tak u x-manů, muhehe buhehe). Trefou do černého je naprosto skvělý casting a scénář, kdy je každá z postav sympatická a zábavná natolik, že bych si s touhle sestavou dovedl představit velmi dobrý sitcom (vážně ta titulní slečna hrála poprvé? Je skvělá!). Humor je taky super, prostředí pakistánsko-arabské je super a jediný díl, který trochu hapruje je bohužel ten, který se odehrává přímo  v Pakistánském Karáčí, což je škoda, neb je to velmi neokoukané prostředí,  ale... Je to osvěžující a po dlooouhé době Marvel origin, který mě bavil a díky téhle postavě se začínám těšit i na filmové Marvels,. A když na konci zaznělo pár tónů, radostí jsem začal stříhat lachtaníma ušima, začal se zběsile zubit a bulvy se mi rozježily radostí. Že nevíte jak vypadá rozježená bulva? Pak jste šťastní lidé!  ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hlavní hvězda se pro roli narodila: výborná ukázka nadšeného herectví ve všech epizodách! Ani přes zajímavou stavbu jednotlivých dílů se Ms. Marvel nicméně nedaří nadále zaujmout natolik, abych se těšil na další děj a zápletky. Poslední dvě části jsou hodně fajn, ale výplň mezi pilotem a finále fakt těžce nudila, slušel by tomu klasický celovečerák. [Disney+] ()

Galerie (145)

Zajímavosti (77)

  • Věta otce Kamaly (Mohan Kapur): „Aamir, if you don’t stop praying long enough to put some food in your mouth, one day you will starve to death,“ na začátku epizody, je přímo převzata ze sešitu „Ms. Marvel #1“ z února 2014. (Kubaaa97)
  • Postavu Kamrana vymysleli autoři G. Willow Wilson a Takeshi Miyazawa a poprvé se objevil v sešitu „Ms. Marvel (Vol. 3) #13“ v roce 2015. (Kubaaa97)
  • V pokoji Bruna (Matt Lintz) si můžeme všimnout plakátu Nikola Tesly. Jedná se o referenci na jeho vědeckého rivala Thomase Alvu Edisona, který sehrál menší roli v komiksech Ms. Marvel. (Kubaaa97)

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

23.10.2022

Disney si svůj talent hýčká, a tak nyní režisérka dvou epizod Ms. Marvel a předtím dvou pákistánských animáků 3 Bahadur a 3 Bahadur: Rise of the Warriors Sharmeen Obaid-Chinoy dostane příležitost,… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Reklama

Reklama