Reklama

Reklama

She-Hulk: Neuvěřitelná právnička

(seriál)
  • USA She-Hulk: Attorney at Law (více)
Trailer 1
USA, 2022, 5 h 9 min (Minutáž: 31–38 min)

Tvůrci:

Jessica Gao

Režie:

Kat Coiro, Anu Valia

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

Amie Doherty

Hrají:

Tatiana Maslany, Mark Ruffalo, Tim Roth, Jameela Jamil, Josh Segarra, Ginger Gonzaga, Renée Elise Goldsberry, Benedict Wong, Charlie Cox (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

V seriálu She-Hulk: Neuvěřitelná právnička od Marvel Studios musí Jennifer Waltersová – advokátka zaměřující se na právní případy spojené se superlidmi – žít komplikovaným životem single ženy po třicítce, která je náhodou také zelená, dvoumetrová a supersilná obryně. (Disney+)

Recenze uživatele Belphegor k tomuto seriálu (3)

She-Hulk: Neuvěřitelná právnička (2022) 

Na She-hulk jsem se docela těšil, nová hrdinka měla slušný potenciál zaujmout a podpořit dnešní rovnoprávnost mezi ženy a muži. Podařilo se jí to? Vůbec. She-hulk je jedno velké zklamání. Největší problém seriálu je, že nemá žádného pořádného záporaka. Máme tu Titaniu, jenž chybí origin a představení, a objeví se vlastně nahodile, a dál spolek Intelligence, který zase není vystavěný. V ruku v ruce s tím jde forma vyprávění, scenáristé by měli dostat pořádně přes prsty. Vůbec by mi nevadila odlehčená forma a méně výrazný námět, i kdyby to bylo na motivy sitcomů, jenže jednotlivé díly jsou o ničem, řeší se zbytečnosti a vsehchno je jedna velká hloupost bez pořádného vyprávění. Scenáristé by měli dostat přes prsty ještě za povahorysy, protože jako by tápali, jak postavy vést. Hlavní hrdinka je na jednu stranu silná, nezávislá žena, ktera se za sebe umí postavit, a zároveň otloukánek, ke kterému se všichni chovají špatně a ona to snaší. Scenáristé totiž zapomínají, že lidé většinou nemají tak proměnlivou osobnost Všechny mužské postavy jsou tady vyloženě hloupé a nebo zlé, zato ženy silné a schopné, to je už klasická známka Marvelu, když natáčí příběh o ženské hrdince. Před koncem předposledního dílů jsem chtěl dát dvě hvězdičky, za, podle mě, pěkně udělanou she-hulk a za camea. Čekal jsem že konec navnadí na budoucí filmy. Jenže ten poslední díl to zkopnul ještě hlouběji, vůbec nechápu, co se tím autoři snažili dokázat. Zřejmě chtěli udělat něco moc neočekávaného, což se jim povedlo, ale je to přesně ta neočekávaná věc, která celou serii shodí na dno, a ne jen sérii, ale celý MCU. She-Hulk je novým dnem Marvelu. ()

Normální nával zlosti (2022) (E01) 

Normálně nepíšu recenze na jednotlivé díly seriálů, protože jeden špatný díl nemusí hned znamenat špatný seriál, tady si to ovšem nedokážu odpustit. V zásadě vsechno, čím by Jenn Walters AKA She-hulk měla projít, je vtěsnané do jednoho dílu. Úplně nevím jestli je dobře to brát takhle šupem, rozhodně jsem neočekával, že její automobilovou nehodu, změnu, výcvik a přijetí nového já zabalí do jednoho 40 minutového dílů. Mám trochu pocit, že o tomto by seriál měl především vyprávět a přijdu si ošizen o přerod. Jako by Marvel hned utíkal k akci a opomínat základy, chápu že konsumní divákům záleží hlavně na efektech a tak jim to Disney dopřává, mě to ale už nebaví, vytváří to sterilní podívanou a opravdu nelze vystavět děj a postavy s odfláklou expozicí! Navíc to vůbec nepůsobí dobře, je to zkratkovité a skoro jakoby herci odříkávali prázdné fráze. Jinak se mi líbí, jak je CGI She-Hulk udělaná. Na seroš jsem se těšil, tak snad mě ještě překvapí. ()

Superlidské právo (2022) (E02) 

Druhá epizoda je o mnohem lepší, tak snad se to vytáhne. ()

Související novinky

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

25.05.2024

V minulých letech se komiksácké studio Marvel s oznamováním nových projektů trošku urvalo z řetězu. Po vrcholné éře, kdy hlediště kin praskala ve švech pod nápory chtivých diváků, kteří potřebovali… (více)

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

12.10.2023

The Hollywood Reporter včera přišel s obřím exkluzivním pohledem na současný stav televizní produkce studia Marvel, a pakliže máte jen trochu rádi komiksová dobrodružství okolo Iron Mana a spol.,… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama