Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tommy Gibs, mocný vládce harlemského podsvětí, musí bojovat se znepřátelenými gangy i s nejednotností své vlastní organizace, aby si mohl dovolit styl života, který mu vyhovuje. Jde po něm i okresní prokurátor. Když ale při násilném konfliktu zahyne Tommyho otec, začne osamělý boj. V něm odstřeluje nepřátele obratností živenou touhou po pomstě. (Karlos80)

(více)

Recenze (5)

woody 

všechny recenze uživatele

Jaký asi může být film s názvem Hell Up in Harlem? Jak napsal Tetsuo "Genialni. Uzasne spatne." Samotný děj jako by vypadl z příručky začínajícího scénáristy - vzestup, pád a krvavá (a to jakože hodně moc) pomsta mafiánského bosse Black Caesara. To by nebylo tak strašné, kdyby to mělo drive a styl. Styl to má, ale bere se to vážně, což na pováženou, když většina situací jakoby vypadla z Bláznivé střely. Hlavní hrdina je amorální zmetek, který krade šlapkám děti, věší lidi na řemenech na stromy, chlapa je schopen zastřelit jen zezadu harpunou nebo neozbrojeného střelou z akáčka do hlavy a miluje jako bůh. Jeho otec (!) je poctivej chlap, a když musí poprvé zabít přidává se pak k bandě svého syna. Jejich dialog "Zastřelil jsem! Musel jsem!" "Vítej v klubu, tati!" myslím dostatečně vystihuje blbost tohoto veledíla. Největším zážitkem jsou akční scény. Je jich tu požehnaně. A každá další je blbější než ta předešlá. Black Caesar je střelen do břicha v centru New Yorku. Po zběsilé honičce, která končí tak, že Caesar uškrtí vraha za bílého dne páskem od kalhot a to prosím pěkně uprostřed Times Square. Kdo neviděl, neuvěří. Vyjmenováváním těch neskutečně zábavných sekvencí bych tu strávil dost času a stejně by to bylo o ničem. Tak jen zkratkovitě: tlusté černošské hospodyně postřílí půlku italské mafie, kung-fu girl, probodnutí opalujícího se chlapa deštníkem na pláži plné lidí a to vybírám jen ty opravdu památné. Herecké výkony neexistují, scénář není, hudba se sestává jen z černocha vykřikujícího "Yeeah, Hell UP IN Harlem, yeeeah" a do toho šílený český dabing... Na pařbu s kámoši ideální dílo, které v kombinaci s šaolinskými bijáky, Edem Woodem a Monty Pythony nemůže zklamat. / Celé je to možno k vidění na You Tube. ()

movie 

všechny recenze uživatele

50% Svižná oddechová vypalovačka s nabušeným Fredem Williamsonem, která se pohybuje někde mezi explotační akcí (na kterou nejspíš chyběl budget) a parodickým suchým dramatem (v momentech kdy ansábl mírně přehrává). Není to super, ale bavil mě fakt, že Black Ceasar / Fred Williamson je zcela nekompromisně a neústupně cool po celý film. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Zmatenej film o černochovi, kterej v ulicích New Yorku zabije snad víc lidí, než Arnold v Komandu. Na začátku se všechno odehraje strašně rychle a zmateně, takže jsem ani pořádně nepochopil, o co tam vůbec jde. Na imdb jsem se dozvěděl, že je to pokračování filmu Black Caesar, tak možná by bylo potřeba vidět první díl, aby se objasnily některý věci. Navíc jsem se i ztrácel v postavách, protože naprostá většina herců byli černoši s afrem. Ale ono to asi stejně nebylo až tak důležitý. Jinak akce je tam dost, ale často je to tak neuvěřitelně stupidní, že jsem nad tim akorát kroutil hlavou... 35% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Fred Williamson nevie hrat a z cernosskych hercov je na tom herecky asi najhorsie - podla mmna mu vzdy sli dobre roly drsnakov, bitkaorov a rvacov + pribehy ludi prahnucich po pomste. Tuna je za vladcu akehosi podsvetia, ktoremu ide po krku prokurator a navyse ma chut sa mstit. Esteze vtedy Williamson zvladal akcne sceny, ktore su na urovni, a dobre rozprava - asi aj on si uvedomil, ze v zivote prevladaju obycajne dialogy a tak je tomu aj vo filme. Skoda, hereckymi vykonmi je to priserne, nad vodou film drzia hlavne akcne sceny, Gloria Hendry si stihla zahrat aj v bondovke Live and Let Die - no a spolu s Williamsonom obaja vyhasinali a vyhasinali az zhasli uplne, a tudiz dnes neplanuju nic, 65 % ()

Reklama

Reklama