Reklama

Reklama

Black Caesar

  • Česko Černý Caesar (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tommy Gibbs (Fred Williamson) je snaživý kluk z harlemského ghetta, kterému už s tamním nuzným životem došla trpělivost, a tak si začne vydělávat drobnými službičkami pro taliánské kriminálníky. Po střetu s rasistickým a zkorumpovaným poldou McKinneym (Art Lund) si jde na pěkně dlouho odpočinout do chládku, kde má čas přemýšlet a především se učit. Po letech se pln síly vrací domů a jeho zločinecké ambice neznají hranic. (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Martin741 

všechny recenze uživatele

A o5 Fred Williamson v roli cernocha - ambiciozneho gangstera. Ambicie vsak pramenia z toho, ze je cernoch, z acasteho ponizovania a krivd. Vyborny je pribeh o vzostupe a pade, najlepsia cast filmu bol zaver kde beloch - zastupca uradujucej moci doatal ponizenie a krivdu, fakt silny protirasisticky motiv v kinematografii, nepamatam podobne protirasisticke sceny vo filme , a to som ich videl masaker vela . 70 % ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Black Caesar nie je vtipný (a ani sa o to nesnaží), ide o citeľne ambicióznejšie a serióznejšie blaxpoitation, ktoré silne čerpá z gangsteriek z 30tych rokov. Príbeh má dobré grády, Fred Williamson je výborný a aj keď mi k srdcu prirástli skôr tie prepálenejšie príspevky do žánru, ide o viac než solídny film. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, který má tragickou krvavou stránku, což je vidět hlavně ve finále, ale má docela dobrý příběh, který je vlastně o tom, jak se černoch dá na špatnou stranu a je ochotný jít o proti vlastním. Následky to musí nějaké mít, to je jasné. Dobré postavy, dobře drsné, já jsem s tímhle blaxploitation spokojený. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Promítnuto v rámci popůlnočních blaxploitation projekcí. Diváci, namlsáni předchozími večery s poněkud sleazy kousky se těšili, jak se zasmějí blbosti filmu a pobaví se na účet tvůrců. Počáteční úsměv je ale brzo přešel. Na tomhle filmu směšného není nic a není čemu se smát. Tematicky a zaměřením se film podobá Scottovu ´Americkému gangsterovi´, i když mu samozřejmě chybí jeho filmařská zručnost, ale i tak tahle sága o vzestupu a pádu jednoho černošského mafianského bosse nepostrádá několik vynikajících scén a v poslední třetině fantasticky graduje. Překvapení je o to větší, že na režisérské sesli seděl týpek, co se proslavil filmy typu ´smrtící zmrzlina napadla Spojené státy´. ()

Ondracius 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2012: Na jiných blaxploitation projekcí mě ty filmy bavily více. Nemyslím tím, že jsem vysazený jen na bláznivé blbosti vyvolávající nekonečné salvy smíchu, ale prostě tento příběh a ztvárnění mě zaujalo víc. Tohle mi nijak nesedlo. Nemám tenhle typ příběhu moc rád, tak asi proto nízké hodnocení. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama