Reklama

Reklama

Tajná invaze

(seriál)
  • USA Secret Invasion (více)
Trailer 4

VOD (1)

Epizody(6)

V novém seriálu, který se odehrává v současnosti filmového vesmíru studia Marvel, se agent Nick Fury dozvídá o skryté invazi na planetu Zemi, již provedla frakce Skrullů, což jsou mimozemšťané schopní měnit podobu. Fury má v nerovném boji i několik spojenců, mezi něž patří Everett Ross, Maria Hillová a Skrull Talos, který si na Zemi zařídil život. Společně závodí s časem, aby zabránili rozpoutání světové války a zachránili lidstvo. (Disney+)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (162)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tajná invaze zůstává dílem, které nejen, že mě svou existencí neotrávilo, ale na které budu rád vzpomínat, neboť mi u něj po opravdu hodně dlouhé době nepřišlo na mysl, že veškeré MCU je už jenom absolutní ztráta času. Není. Mouchy má velké, ale nebál bych se ho velmi opatrně označit za skvělé - nebo alespoň za příjemné, nicméně jako celovečerák nebo naopak ještě sevřenější a delší drama by výsledek byl asi lepší. A možná by i stačilo, kdyby diváka zaskočila paranoia z pomyšlení na to, kdo je kdo a komu věřit. Tou jsem netrpěl. Chyba. 7/10 . ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Tajná invaze se bohužel zapíše jako další MCU projekt, který sliboval něco co nedokázal naplnit. Špionážní drama mělo přinést vážnější konflikt, vynechat laciný humor a po rozmáchlých filmech příběh uzemnit a přenést více do reality. To funguje zhruba jen první dva díly, po kterých přestane jakákoliv gradace. Seriál nedokáže uspokojivě navodit ani hutnou špionážní atmosféru z všudypřítomné paranoi, ani vyškálovat měřítko globální hrozby do podoby, která by opravdu měla koule. Na to je Tajná Invaze příliš krátká, a neumí se rozhodnout mezi osobním příběhem Nicka Furyho, a oním dramatem globální úrovně. Furyho příběh zde není extra zajímavý, jeho postava je mdlá po celou stopáž, téměř se nikam neposune a prakticky ničeho pořádně nedosáhne, což zanechává trpkou pachuť. Zbylé postavy nejsou o nic míň nezajímavé. Rhodey nepřesvědčí, Emilia Clarke si opět vystačí celý seriál s jednou pózou, a největší zpestření je tak Olivia Colman. Finále je pak vyloženě odbyté až zpackané. Některé příběhově zvraty nicméně fungovaly slušně, efekty jsou na docela dobré úrovni, a poselství které seriál a některé dialogy (které mimochodem za něco přeci jen stojí) nesou se mi zamlouvalo a velmi slušně reflektuje reálný svět. Nejedná se o průser, jen o vyloženě zmařený potenciál, který potřeboval o 2-3 epizody navíc, a hlavně o trochu víc kvalitnější scénář. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

I ty nejhorší seriály z marvelovského univerza (Ms. Marvel, She-Hulk) měly alespoň nějaký koncept, Tajná invaze je však šedé, nudné a prázdné plýtvání peněz, skvělých herců a značky, které se dějově nikam neposouvá a genericky jen vrší nevzrušivé cliffhangery a fakt, že tam opravdu o nic nejde, jen o  zdlouhavě si povídající postavy ve vyprázdněných skladištích a místnostech. Gratuluji Marvelu, že konečně svou kvalitou dohnal seriály, od nichž se chtěl odlišit (Defenders univerzum od Netflixu). ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Secret Ivasion měla potenciál a všechny předpoklady pro to být - konečně - serióznější a vážnější Marvelovkou, která dokáže navázat třeba na druhého Capa. A ona se o to v první polovině i dost snaží a někde v hrudi jí bije srdce špionážního dramatu. Jenže pak přijde druhá polovina, kde se nejspíš vyměnili scénáristi a začne to celé skřípat. Sice to pořád dává docela smysl, ale doposud docela funkční snaha o osudové drama se začne drolit a nakonec doklopýtá k nemastnému a neuspokojivému konci. Upřímně netuším co by pro Secret Invasion bylo lepší, zda celovečerní formát a nebo naopak víc epizod, kde se celá ta hra mezi lidmi, skrully rozehraje víc do hloubky, ale už dlouho mě u něčeho takhle nemrzelo že výsledek je takový jaký je...60% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu sem rád, že se seriál vydal tou komornější cestou, zatímco v komiksu se to řeže hlava nehlava, ale na druhou stranu seriál má svoje mouchy. Ke kterým se dostanu, ale nejdříve chvála a ta patří hercům, kteří odvedli výbornou práci se svými postavami. Hlavně bych rád vychválil Kingsley Ben-Adir, který hraje Gravika, jeho pojetí je možná tradiční, ale ta šílenost která se u něho stupňuje, je úplně perfektní. Jeho svaté řeči, o tom jak chce pomoct a zachránit svoji rasu, aby ji pak klidně nechal povraždit, tady mně Gravik prostě bavil, je to psychopatická postava, která jde za svým cílem a jemu jedno, co přitom obětuje. A pak ještě Olivia Colman, její postava je prostě Dolores Umbridge akorát v Marvel vesmíru. Ostatní herci byli hrozně fajn, ale Olivia a Kingsley, ti předvedli něco víc a v tomhle směru to stálo za to. Co se mi i líbilo, byla akce, když dojde na bitky a nebo přestřelky, je to paráda, má to výborný tempo, místy je to i dost drsný a ta choregrafie je na vysovký úrovni. Proto mně mrzí, kdy v poslední epizodě se ta akce zvrhne v klasickou mlátičku, dvou op postav a vytratí se z toho všechno to napětí a adrenalin, které předchozí akce měli. Co mně však mrzí ještě víc, je to že tenhle seriál, nemá duši, jakoby režiséři odvedli svoji práci a nazdar, což může být způsobeno scénářem a nebo nezájmem z jejich strany, či obojí dvojí, ale když se podívám na předchozí seriálovou tvorbu Marvelu, tak takový Moon Knight, je vyloženě dělaný s laskou a péčí a na tom seriálu je to vidět. Svým způsobem to neni špatný seriál, ale je dost chladný a odtažitý, takže zatímco u Moon Knighta a nebo Lokiho, sem se těšil na každou epizodu a každá epizoda, byla perfektní, tady sem spíš těšil na ty herce a jejich postavy, než na samotný seriál. Jo a ještě k tomu, že Furymu se vyčítá, že díky Skrullům dosáhl takových úspěchů a že na tom nemá žádnou zásluhu. Podle mně překacet patnáct mimozemšťanů, aby pro mně dělali černou práci, je podle mně úspěch. Vyžaduje to obrovskou míru manipulace, velké charisma a výřečnost, ono se to moc neví, ale v komiksech je Fury regulérní mistr manipulací, on byl schopen překecat několik hrdinů, aby v Sokovii rozpoutali válku. Ve výsledku můžeme být rádi, že nemáma Furyho z komiksů, protože Fury z komiksů je řezník a vlastně všichni mohou být rádi, že kope za Zemi. Je to takové mezi slabšími čtyřmi až silnějšími třemi hvězdičkami, ale bohužel tentokrát to budou silnější tři hvězdičky. Snad se Marvels povedou. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (9)

  • Název seriálu oznámil Kevin Feige během Investor Day společnosti The Walt Disney Company dne 10. prosince 2020. (KGBelik)
  • Úvodní sekvence byla vytvořena pomocí umělé inteligence. Aplikovala ji společnost Method Studios, která se postarala u seriálu o vizuální efekty. (jirikzaboj)

Související novinky

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

12.10.2023

The Hollywood Reporter včera přišel s obřím exkluzivním pohledem na současný stav televizní produkce studia Marvel, a pakliže máte jen trochu rádi komiksová dobrodružství okolo Iron Mana a spol.,… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Marvel bude testovat binge-watching

Marvel bude testovat binge-watching

17.05.2023

Šéfové studia Marvel a Disney Kevin Feige a Bob Iger sice utěšovali veřejnost, že hodlají se seriálovým obsahem na Disney+ maličko ubrat, zejména v oblasti komiksů, přesto nás už v létě čeká… (více)

Reklama

Reklama