Reklama

Reklama

Tajná invaze

(seriál)
  • USA Secret Invasion (více)
Trailer 5

VOD (1)

Epizody(6)

V novém seriálu, který se odehrává v současnosti filmového vesmíru studia Marvel, se agent Nick Fury dozvídá o skryté invazi na planetu Zemi, již provedla frakce Skrullů, což jsou mimozemšťané schopní měnit podobu. Fury má v nerovném boji i několik spojenců, mezi něž patří Everett Ross, Maria Hillová a Skrull Talos, který si na Zemi zařídil život. Společně závodí s časem, aby zabránili rozpoutání světové války a zachránili lidstvo. (Disney+)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (163)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, na co si všichni tak stěžují, protozě Secret Invasion je ve výsledku velmi příjemně strávená čtyřhodinka s fajn dějem, postavami i celým vývojem. Určitě to není áčkový nářez jako býval “starý Marvel” a určitě to není vyloženě seriál, ke kterému by se kdokoliv z nás vracel nebo jej viděl v lepším světle než maximálně lepšího nadprůměru, ale i přesto jde o solidní rychlovku, která vůbec nenudila. Poslední minuty sice nenavnadily na žádný lepší cliffhanger a zamrzí i absence potitulkové scény, ale suma sumárum jde o odpočinkový “oukej” počin. ()

Batahst8 

všechny recenze uživatele

5/10. Tak on to ten Marvel zase podělal a z komiksového nápadu za milion dolarů (i když v trošičku okleštěné verzi) udělal pouze fajn jízdu. Jako dokud jsem neuviděl první díl, tak jsem si říkal, že kdyby to byla fajn jízda, tak bych byl hodně spokojenej, jenže pak jsem viděl první díl, který mě odpálil. Mělo to skvělou atmosféru, parádní dialogy, vcelku dost hravou režii, kurde zajímavý příběh a hlavně emoce. No, ale pak přijde půlka seriálu a všechno, co do té doby seriál budoval a co mu tak šlo, se začne bortit, zmizí v podstatě všechny intimní dialogy a na všechno se začne spěchat. A to celé vyvrcholí v totálně trapném digitálním finále, které vůbec nedává smysl. Co se týče postav, tak Fury s Talosem májí geniální chemii (dialog mezi nimi na začátku druhé epizody ve vlaku je nejlepším dialogem MCU), Emilia Clarke je totální missed cast, Kingsley Ben-Adir se sice snaží aby jeho záporák byl nějak zapamatovatelný jenže scénářem je jeho záporák naprosto prázdný, no a Olivia Colman si to neskutečně užívá a ten její britský přízvuk je libovej. Seriál nakonec skrz tu první půlku dopadl fajn. ()

Reklama

johnywalker 

všechny recenze uživatele

Bohužel další z řady průměrných seriálů, který ničím nevyčnívá a už ani osobnost Sam L. Jacksona sérii nezachránila. Jak jsem se na tenhle příběh těšil, o to větší zklamání se logicky dostavilo. Seriál si připravil pár zajímavých myšlenek, ale jejich realizace stála za starou bačkoru. Svým způsobem mi trochu přišlo, že se Marvel snaží zbavit toho množství postav a nedořešených příběhů, že zapomněli vzít v potaz jakoukoli osudovost nebo epičnost... To se dá vztáhnout na celek příběhu Tajné Invaze s velkým potenciálem přesahu do dalších příběhů a k dalším hrdinům. Podobný zkrat dle mého nastal při zbavení se Marii a Talose. Talos byl neschopný naiva a Maria se chudák ani nestihla po takové době ohřát. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Warcraft strýčka Džexna je historicky snad první seroš Mrvelího dementversa, který má jakž takž hlavu i patu, spád i švih, neplýtvá svištivými bukvolidmi ani přebarvičkovaným Multimrdníkem, neomarxisticky příliš nedementoruje ani nedebilizuje a vůbec po něm nemáte chuť s přikousnutým jazykem a růžovou pastelkou v pěsti rytím vybarvovat obrysovému Spájdrgejovi rozkrok. A co na to zdejší Míšní trust blahoslavených uctívačů retardovaných omalovánek pro dyslektiky? „Můůů, bůůů, to vůbec nebilo na urovňy mcu, nůůůda, přyzemni zapletka, tupí scénář, takhle to vůbec v lepoleru nebilo a žadní pořádňí efekti…“ No hihi. Vypadá to tu pak úplně stejně, jako by chovanci Ústavu pro léčbu mozkových dysfunkcí ve Slintavé nad Rozštěpnou náhle dostali xvačině opravdový jogurt místo obvyklého spermatu ošetřovatele. Krásná trojka! ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak nám Marvel zase přinesl další seriál. Tentokrát hraje na temnou notu a všechny fóry jdou stranou. Což je dost příjemná změna. Po letech se potýkáme s následky toho, že lidé na Zemi přijali Skrully. Ti se tu postupně zabydleli, ale ani to jim nestačí. Chtějí totiž Zemi ovládnout. Nick Fury se tedy vrací ze svého důchodu a snaží se tomu zabránit. Seriál na mě působí jako docela zklamání, protože moc nevyužívá svého potenciálu. Akce je tu opravdu pramálo a ta špionážní linka taky moc netáhne. Sice se tu dozvíme pár nových informací, ale jinak seriál nijak zásadní není. Marvel už není, co býval. "To už spíš potkáte mimozemšťana." ()

Galerie (84)

Zajímavosti (9)

  • Úvodní titulky byly kompletně vytvořeny umělou inteligencí, na což se mezi fanoušky snesla vlna kritiky. Tvůrci seriálu se bránili tvrzením, že použitím umělé inteligence chtěli docílit nepřirozené a nepříjemné atmosféry, kterou má úvodní sekvence navodit, a která by nebyla možná dosáhnout lidskou rukou. (NiWi)
  • Sonya (Olivia Colman) v epizodě zmiňuje zpěváka Paula Robesona, jenž byl známý svým levicovým smýšlením, sympatiemi ke komunismu, a který často navštěvoval Moskvu během 2. světové války a Studené války. (NiWi)

Související novinky

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

12.10.2023

The Hollywood Reporter včera přišel s obřím exkluzivním pohledem na současný stav televizní produkce studia Marvel, a pakliže máte jen trochu rádi komiksová dobrodružství okolo Iron Mana a spol.,… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Marvel bude testovat binge-watching

Marvel bude testovat binge-watching

17.05.2023

Šéfové studia Marvel a Disney Kevin Feige a Bob Iger sice utěšovali veřejnost, že hodlají se seriálovým obsahem na Disney+ maličko ubrat, zejména v oblasti komiksů, přesto nás už v létě čeká… (více)

Reklama

Reklama