Reklama

Reklama

Strážci Galaxie: Sváteční speciál

(TV film)
  • USA The Guardians of the Galaxy: Holiday Special (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Strážci galaxie se vydávají na planetu Zemi, aby pro Petera Quilla sehnali dokonalý vánoční dárek. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (274)

B.Wilde 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukala a přísahám, celou dobu sledování jsem se u toho musela uculovat jak idiot. Strážci jsou moje velká srdcovka a fakt se mi to hodně líbilo. Takový jednoduchý příběh, ale s oblíbenými postavami je to prostě o level lepší. Nebudu lhát, tohle je letos první věc od Marvelu, co mě "chytila za srdce"... a ty písničky byly taky super, viděla jsem s dabingem a i v češtině hodně povedené. Tohle si budu ráda pouštět znovu. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

Marvel Vánoční speciál - (8/10). Je mi docela líto všech těch zarytých Marvel fanoušků, kteří musí všechno hned okamžitě vidět v den vydání. Já jsem taky velkým fanouškem tohoto velkého komiksového kolosu, ale čekání se vyplatilo. Těšně před Vánoci tato kravinka funguje famózně. James Gunn je prostě muž na správném místě a upřímně moc nechápu ten hate, který se kolem něj točí. Chápu, že v DC dělá nepopulární rozhodnutí, ale občas je třeba dělat těžká a bolestná rozhodnutí, aby se později přetavily v rozkvět celé značky. Vánoční atmosféra z tohoto speciálu jenom sálá a hlavně z toho jde cítil láska. To je o Vánocích extra důležité - cítit lásku kolem sebe. Nic víc člověk nepotřebuje. Líbilo se mi, že to používalo odkazy a vtipy napříč všemi díly Strážců Galaxie. Kevin Bacon je ve své podstatě hrozně jednoduchý nápad, ale skrývá se v něj obrovské gesto. Posunutí Mantis na popředí bylo výborné rozhodnutí. Fanouškům přirostla mnohem víc k srdci a ve třetím díle na ni bude mnohem více lidí napojeno. Nejlepší scénou celého speciálu volím pěvecké vystoupení, které si mě okamžitě získalo a ideálně mě to naladilo ke sledování. Je to přece jenom jeden obrovský paradox. Marvel speciály (Vánoční a Halloween) se mi líbily daleko více než většina filmů čtvrté fáze, které měly větší rozpočet a viděl jsem je v kině. Díky Bohu za Spider - Mana a tyto jednohubky. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

The Pogues přes Marvel logo místo znělky? Gunn je božan! Sváteční speciál je o nápravě ducha Vánoc pro StarLorda, který je podle všeho v dětství měl zkažené. Tak se mu Drax s Mantis rozhodnou sehnat dárek. A Kevin je přes svátky Sám doma... Veselá Vánoční taškařice plná drobných pomrknutí, dobré nálady, skvělé hudby a srdíčka kdy si kamarádi točí něco pro radost. P.S: Nový, baculatý Groot je Dieselovi čím dál tím víc podobný. "Možná ti herci nestojí úplně všichni za hovno." ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Pre ľudí ktorým na Vianociach a Marvel záleží pecka, pre mnohých ďalších trapas. Ako sa píše vo viacerých komentároch mohlo to byť určite kratšie, podstatná je však myšlienka príbehu. Keď naše zhruba 8 ročné ja nechápalo že prečo u starých rodičoch sú pod stromčekom iba prázdne škatuľky s darčekmi už tretí rok po sebe a naše ja očakávalo čo tam nájde zároveň nechápalo že pre nich je zmyslom Vianoc to že sme s nimi dlhšie ako inokedy. Svojim spôsobom autori do bodky vystihli podstatu Vianoc, dospelý ľudia by aspoň raz zatúžili aby ich pocit z tohto sviatku bol rovnaký aký majú deti a nie taký, že čo komu zase kúpim, zase budú plné obchody, kurwa kedy už budú salónky v akcii...A super faktom je aj to, že zarytý liberáli a odporcovia kresťanskej viery sa tiež potešia, keď na tento sviatok nájdu pod stromom (dúfam že umelým) nový Apple 13. Vtedy netreba pičovať na prázdne kostoly a náboženských fanatikov, kurňa nový mobil, tablet či notebook je dobrý aj vtedy :-D ()

Israha 

všechny recenze uživatele

James Gunn je jeden z nejvýraznějších komiksových režisérů dneška, a tímto vánočním speciálem to jenom potvrzuje. Nevím, jestli v mainstreamové filmové tvorbě aktuálně existuje někdo, kdo umí tak zábavně a organicky kombinovat komediální prvky, akci, popkulturní narážky a emotivní práci s postavami, a ještě u toho působit svěže a neokoukaně. Zde tentokrát dostali prostor Drax a Mantis, přičemž o komediálním potenciálu prvního z nich (a nečekaně slušné schopnosti Davea Bautisty to zahrát) se již vědělo, ale mimozemšťanka s tykadly v podání Pom Klementieff mě vyloženě překvapila a v podstatě si těch necelých 40 minut stopáže ukradla pro sebe po stránce humoru i emocí, i když to primárně mělo být o Quillovi a Vánocích pro něj (vánoční atmosféru jako takovou ale Gunn dokázal vytvořit velmi příjemně). Je ovšem škoda, že akce a srandy, vycházející z toho, že Kevin Bacon hraje sám sebe, ale Drax s Mantis to nechápou, se nevešlo více...takových 15 minut navíc, zaměřených na tyto prvky, a přemýšlel bych o plné palbě. ()

Zajímavosti (34)

  • Natáčelo se v Trilith Studios (Fayetteville, Georgia, USA). (Rominator)
  • Když Yondu (Michael Rooker) na začátku přijde se slovy: „Co to tu u všech plamenů Ogordu vy dva vyvádíte?“ (v originálu „What in the fires of Ogord y'all think you doing?“), tak se jedná o odkaz na postavu Stakara Ogorda, kterého si ve filmu Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) zahrál Sylvester Stallone. (Kubaaa97)
  • V špeciáli zaznie narážka na konkurenčného superhrdinu vydavateľstva DC Comics Batmana. (F2003F)

Související novinky

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Reklama

Reklama