Reklama

Reklama

Dáma a Král

(seriál)
  • Česko Druhá šance (pracovní název) (více)
Česko, (2017–2022)

Hrají:

Tereza Hofová, Matěj Hádek, Miroslav Donutil, Jan Cina, Anna Kameníková, Miloš Vávra, Markéta Hrubešová, Ivana Chýlková, Petr Šmíd, David Punčochář (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Advokátní kancelář přibere do svého týmu soukromého vyšetřovatele, který má za úkol odhalovat skutečné viníky trestných činů, ze kterých jsou obviněni klienti kanceláře. Hlavními hrdiny jsou trochu podivínský vyšetřovatel Prokop Král (Matěj Hádek) a schopná a úspěšná advokátka Lenka Braunová (Tereza Hofová). Společně tvoří protikladnou a jiskřivou dvojici, která však výborně funguje. Pod taktovkou šéfa kanceláře Rudolfa Černého (Miroslav Donutil) a s pomocí začínajícího právníka Jiřího Mladého (Jan Cina) vyšetřují různorodé případy a pomáhají lidem, kteří nemohou nebo nechtějí jít na policii. Žádný zločin, žádná záhada pro ně není neřešitelná. Nejsou policisté, proto musí případy klientů řešit bez kriminalistického zázemí - důvtipem, překvapivou akcí, novým, nečekaným pohledem na zločin nebo jeho pachatele. (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (18)

Dáma a Král (2017) 

Podprůměrná krimi , která má velmi nadějný první díl, ale pak už to jede ve schématu, kde Hádek je kombinací jasnovidce a geniálního matematika a nějaká dedukce, logika ve způsobu vyšetřování je naprosto nulová. Herecký výkon Hádka byl fajn, Donutil tady má spíš cameo a zbytek bída. Polda i Exner jsou lepší seriály a i Specialisté mají o chlup lepší případy. Tohle má sledovanost jenom kvůli tomu, že na ostatních stanicích ale vůbec nic nedávají než že by to byla nějaká pecka. ()

Série 1 (2017) (S01) 

Nuda. ()

Návrat Krále (2017) (S01E01) 

Celkem nadějný začátek nového nováckého krimi, které se od běžné produkce komerčních serošů liší zajímavou konstrukcí story ( skoro jako z ČT), profi obsazením ( Donutil poprvé v seriálu Novy?), nadprůměrná kamera ( Žiaran) jenže má to i neduhy - místy ukecaná zbytečná nuda, tak hvězdy dávám spíš za naději, že by to mohlo být něco zajímavějšího ( ikdyž nečekám, že by se to mohlo byť o milimetr přiblížit hvězdné Expozituře. ()

Smrtelné vyhlídky (2017) (S01E02) 

Mírně nadprůměrný díl mezi současnými komerčními krimi, který ukázal jakou cestou to půjde - postava Hádka alias Krále , která bude fungovat jako kopie Menthalisty kříženého s panem Monkem ( nebo jak se ten úděsnej seriál jmenoval...) . Ale jo, zaujalo to, ale to kopírování amerických vzorů je moc okaté. ()

Ve víně je vražda (2017) (S01E03) 

kolik má doktor Martin za jeden natáčecí den? ()

Milenci a vrazi (2017) (S01E04) 

Hádek jako podivím s geniálními deduktivními schopnostmi ( čili model okopírovaný z Ameriky průhledný jak meduza) mne přestává bavit.... prostě nuda, ( ikdyž první díl vypadal jako něco nadějného jiného oproti komerční tv produkci krimi) ()

Fajn víkend (2017) (S01E05) 

Jak to na začátku tohoto dílu vypadalo slibně ( zajímavý případ, lokace, obsazení, hezký holky..) tak se z toho vyklubala zoufalost. Z Hádka nebyl geniální mistr dedukce, ale rovnou jasnovidec nebo co. Nějaká logika vyšetřování jako u běžné krimi jak vyřešit případ nula - a to jsem hodně tolerantní. Nevím zda pokračovat ve sledování něčeho tak hloupého a nudného, ale vzhledem k tomu, že na ČT jsou Humoresky ( x-tá repríza a na Primě stavěj pomník gaunerovi Kájínkovi ) tak uvidím. Potenciál tenhle seriál na začátku měl ... kde je nějaká linka z prvního dílu - diamanty, dcera, tchán, Chýlková ? Začíná mne celkem iriovat jak geniální bývalý zloděj diamantů tady šéfuje všem včetně policie, pořádá rekonstrukce činu a usvědčuje pachatele , jednou ok, ale aby ta do očí blbost byla každý díl to je zoufalost. ()

Krvavá svatba (2017) (S01E06) 

Solidní případ, rozuzlení zase fantas, ale poprvé mne Hádek neiritoval, ale pobavil a fandil jsem mu. ()

Smrt v jezerní kotlině (2017) (S01E07) 

No asi nejlepší díl totoho seriálu, ale ten konec zase jak pro imbecily - Hádek ukáže na pachatele bez jakékoliv dedukce jak na něj přišel a ten chudák kdyby ho poslal do háje tak s tím ta advokátní kancelář s Donutilem vůbec nic neudělá, ale ne... on se hned složí, přizná když na něj maestro jasnovidec ukáže. ()

Vražda a vykoupení (2018) (S02E01) 

Kriminál fajn, Langmajer fajn, hlášky vězně v podání R.Mrázika fajn ... a jinak ve stejných kolejích jako všechny díly předtím. Musím konstatovat, že dokonce Specialisté s Prachařem jak jsou stejně inteligentní kriminálka, tak aspoň mne dokážou pobavit, na rozdíl od této nudy. Ale jsem nepoučitelný, příští týden to zkusím znovu. ()

Tóny smrti (2018) (S02E02) 

Jeden z těch inteligentnějších případů a vyprávění nebylo ani nudné, nicméně zase nějaká logika dedukce nějak neexistuje, prostě velmistr Hádek, řekl, že to bylo tak a tak a kdo byl za školou s kým a proč. ()

Jak ukrást Rembrandta (2018) (S02E03) 

Jak vyšetřit vraždu v muzeu? Povolat advokátní kancelář, která s tou vraždou nemá nic společného, ale zaměstnává bývalého nepotrestaného zloděje, a ten oplývá dedukcí na hraně jasnovidectví a případ řeší tím, že se do toho muzea vloupá a ukradne obraz Rembranta, což nějakou záhadou vede k tomu, že si seřadí na konci dílu všechny zúčastněné a za asistence všehoneschopné policie ukáže na pachatele. Že je to ultrablábol? To by mi nevadilo, není to dokument ani drama, stačilo by, aby mne to večer pobavilo... jenže mne to nepobavilo, mne to unudilo!!!! Neskutečně sterilní impotentní nezábavné kopírující americké Mentalisty a Monky... tak uvidíme příští neděli. ()

Smrt na dlouhých vlnách (2018) (S02E04) 

Dneska lehce nadprůměrný díl s malým náhledem do světa radiokomunikace, ale zase žádná logika dedukce, prostě Hádek ukázal na pachatele a basta. ()

Smrt favorita (2018) (S02E06) 

Žádný zázrak , vlastně stejně mizerná krimi jako obvykle, ale dám z rozvernosti pět hvězd, protože jako člověk, který někdy boxoval, tak když vidím v tv seriálu ring tak to se mnou trochu cuká, ale hlavně mi přišla hravá trefa pojmenovat postavu trenéra v podání vždy skvělého Štrébla jako Vašut v narážce na Pěsti ve tmě. ()

Diamanty jsou věčné (2018) (S02E07) 

První díl tohoto seriálu vypadal tak slibně a pak se to na x dílú zmastilo a až v tomto díle se navázalo na téma z prvního dílu. Tohle byl mírně nadprůměrný díl. ()

Vražedné ostří (2018) (S03E05) 

Po sto letech jsem si řekl, že zkusím Hádka, kterého jsem už vzdal a hle Hádek nikde ( asi někde s Donutilem, který taky fuč ). Místo něho stejný podivín s geniální dedukcí v podání Daleckého. Krimi případ v atraktivním protsředí krasobruslení byl spíše nadprůměrný v dané kategorii, ale aspoň jsem si odpověděl na otázku, kam mizí herci malých významných rolí jako např, Majda dcera postavy Vetchého z Případů prvního oddělení a hle Rebeka Lízlerová v miniaturní roli zavražděné krasobruslařky, kterou někdo podřízl nahou ve sprše. ()

Související novinky

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

Reklama

Reklama