Reklama

Reklama

První člověk narozený na Marsu poprvé cestuje na Zemi a svýma nezkušenýma očima vnímá divy, které tato planeta nabízí. S jednou protřelou dívkou z ulice podnikne dobrodružnou pouť za poznáním, jak přišel na svět. (Filmbox)

Recenze (225)

Han22 

všechny recenze uživatele

Máš moc velké srdce... teda to byl ale doják. Malý Gardner se narodí na Marsu, máma umírá při porodu a on se po 16 letech dostává na Zemi. Uítká, aby našel svého tátu a zároveň byl se svoji jedinou kamarádkou, ze které se vyklube láska. Jeho tělo ale není na zátěž na Zemi stavěné a Gardner pomalu umírá. Něco mezi vesmírným sci-fi a Starmanovskou romancí/road movie a jak jsem psal šílený doják. Ovšem doják stoprocentně zahraný, stoprocentně úpřimný a s postavami, které mi nebyly volné. Britt Robertson sice vypadá o dost starší a tu teenku jsem ji nevěřil ani omylem, ale jinak bez výhrad, jen to není asi úplně film co chce člověk sám na Silvestra sledovat. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Jakože sci-fi. Protože ono se z docela zajímavého námětu po několika minutách stává takové to průměrné teenege putování jako třeba Hvězdy nám nepřály atd. Hlavním hercům jsem ten jejich vztah nevěřil, hlavně Asovi, který na svou podivnost sbalí blond kost. Fotříka jsem uhádl po pár minutách. ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Popravdě ty dvě hodiny utekly dost rychle. Tak či onak je to ale docela průměrné sci-fi a zasloužilo by si spíše 3 hvězdy, ale plus 1 hvězda za Britt Robertson a Garyho Oldmana. Náhodné poznámky: a) Občas to dost vypadá jako reklama na lehce futuristicky vypadající auta (Volvo s LED světly, BMW i3). b) Jsem rád, že i v budoucnosti (2034, pokud se nepletu) bude místo pro Dodge RAM. c) "[C]elé to působí jako teenagerská pohádka, která je neskutečně zrychlená a leckteré příběhové momenty jsou šity horkou teatrální nití. I přesto jsem se přes tyto momenty dokázal přenést a poměrně se dostat do děje, zvlášť když se je rozhodně vizuálně na co koukat, až by člověk nevěřil, že budget je pouhých 30 mega." (Spiker01) d) "Čtyři hvězdy s hodně, ale opravdu s hodně zavřenýma očima. Tak skvělý nápad, tak super herecké obsazení a přeci jen to někde dost vázlo. Scénář byl kostrbatý a chyběla mu plynulost i gradace." (Borrtex) e) "[J]e tam tolik divných a chvílema nelogických záležitostí. [...] [F]akt, že se astronautka po všech prohlídkách, testech atd. dostane do raketoplánu na speciální misi těhotná, je prostě úlet." (Lukoboss) ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Nádhérná romantická scifárna, co víc si přát...na film jsem se moc těšil a rozhodně mě nezklamal, sám moc dobře vím, jaké to je být jiný... ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Tak v první řadě Asa, to vím, že nezklame a taky že ne. Jsem moc ráda, že jeho kariéra pokračuje zdárně, bez velkých přešlapů, moc mu držím palce, miláčkovi:) Hned potom velice vydařené vizuály Marsu a spejsu vůbec i záběry na zeměkouli potěšily a koneckonců i americká příroda (ty žluté stromy a to pobřeží!!!) To je to hlavní, co jsem čekala, takže moje hodnocení je velmi vysoké:) Dále Gary Oldman a hudba. Film, který sice nějak režisérsky nevybočoval, ale bylo to dobře odvedené řemeslo, kamera a vizuály byly vynikající, kvůli nim si tento film pustím jistě vícekrat. Takže přesto, že romantiku fakt nemusím, tak takovouhle, jako v tomto filmu, snesu dobře. Bravo. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Oddychové sci-fi se zajímavým námětem kombinované s příjemnou romantikou, kde nechybí emoce ani nadhled. Za sebe mohu říci, že se dvěma hodinami strávenými při tomto filmu jsem spokojen. Herecké obsazení je dobré, potěšil Gary Oldman, nestárnoucí Carla Gugino, a především ultrasympatická kráska Britt Robertson, jejíž roztomilé komediální afekty si mě dokázaly již podruhé získat. Asa Butterfield se obsazen také přesně. Lehký nadprůměr - sedlo mi to do nálady. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

Romantické sci-fi. What could go wrong? Hodně. Pokud si chcete film užít, tak zapomeňte na všechno, co víte o vesmíru a prostě se nechte unést tou romantickou limonádou. Teda pokud vám nebude připadat uměle šroubovaná, jako mně. Ani jedna postava mi nebyla sympatická. Dvakrát jsem se během sledování uchichtl, jednou lehce dojal. Je zde hodně zajímavých nápadů, ale jen velmi málo z nich se dočkalo rozumného rozpracování. To mi vadilo, bylo to v celém filmu, a proto hodnotím tak nízko. Vizuální efekty byly pěkné. ()

Randyz 

všechny recenze uživatele

Nic světoborného, spousta nesmyslů a nerealistických scén, spíše pubertálního rázu, ale na oddech celkem dobré a několikrát jsem se i naplno od srdce zasmál 😃 ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděl japonský animák o lásce napříč vesmírem. Po dlouhé době mi to něco silně připomnělo. Krásný projekt dovedený do úspěšného konce. Typ filmu, ve kterém mi nechybělo vlastně nic. Vesmír, technika blízké budoucnosti, cizí svět, oslava našeho světa z pohledu mimozemšťana, love-road-movie, emoce a samozřejmě výborný Gary Oldman. Možná se tam leccos dětem zjednodušilo při útěku, ale leccos odpustím. 85% ()

Mafiapau 

všechny recenze uživatele

The Martian naruby.. mě se to líbilo, jsem přesvědčený, že ani jeden film ve kterým hraje Butterfield se mi nebude nelíbit :) ()

dee.n 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že filmík je pro mě příjemným překvapením. Taková young adult romance, s výraznými prvky scifi. Jasně, pokud se zamyslíme do hloubky, je to od začátku, do konce kravina a najdeme tam miliony nesrovnalostí,ale proč tohle u každého filmu dělat? Někdy člověk chce prostě jen sedět a koukat. Velkým plusem filmu je herecké obsazení mladé dvojice, která se mi moc zamlouvala. Asa Butterfield je boží a věřím, že ho čeká obrovská kariéra, protože ten klučina fakt umí hrát. A já být o 10 let mladší, tak si asi lepím jeho plakáty po pokojíčku. Vůbec nelituju, že jsem film zkoukla a nebráním se tomu dám mu z fleku 4 hvězdy, protože nenudil, ,nevlekl se, naopak příjemně pobavil a byl vizuálně krásný, milý, zajímavý a romantický. ()

SatyR.film 

všechny recenze uživatele

Mal som chuť na únik od reality niekam na Mars a dostal som 10% sci-fi a 90% filmu pre tínedžerov. Trefa naslepo pre mňa nevyšla. Mať tak aspoň o 30 rokov menej, dal by som tomu určite viac. Na toto už som starý pes. ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Na úvod jedno rejpnutí..19ti letý Asa a 27mi letá Britt hrají 16ti leté..Nicméně on na to vypadá v obličeji, ona zase výškou..tak ať si všichni trhnou. Protože tohle bylo naprosto krásné romantické sci-fi a nestydím se napsat, že jsem si v srdcervoucím finále málem vyplakal oči. Bylo to mimořádně zahrané..scéna skoro v samém závěru..ehm zvrat co mi byl jasný třičtvrtě filmu..byla opravdu skvělá a zvládnutá od Asy,Britt a Garyho tak, že jsem tam byl s nimi. Krásná hudba, krásné záběry..moře či žloutnoucí listí...prostě....podle mě kus filmařiny. Scénář možná až moc "hezký"...jenže proč ne? Když to někdo umí zrežírovat a zahrát. Jsem rád, že jsem se na film podíval a rád se na něj podívám znovu, jakožto na další film s Butterfieldem, který začíná dokazovat, že není jen herecké dítě, ale skutečně herec. 90%. ()

Monisek 

všechny recenze uživatele

Kdyz pominu vsechny ty fyzikalni nesmysly, napr. chatovani a videohovory v realnem case Zeme-Mars, plus takovou kravinu jako, ze by zenska ve 2. mesici tehotentsvi unikla pozornosti NASA jeste na Zemi, tak je to vysledku docela pekna romantarna. :-) ()

Omnislash 

všechny recenze uživatele

ukrutna kokotina. zoufale ubohy dej doplneny tragickou hubou. nejlepsi casti filmu byly titulky (i po hudebni strance). za me je to velka skoda, protoze potencial tam byl. prvni petina mozna ctvrtina byla vyvedena. pak si ale zjevne vedeni reklo, ze kazdy je nahraditelny a ze ten zbytek doplacaji sami a bude to levnejsi. nebo to tak alespon na me pusobi. jsem tvuj otec, ljuku! ()

djfun 

všechny recenze uživatele

Pseudo sci-fi romantika virtuální polohumanoidní generace. Bezpohlavní, bezemoční, vyumělkovanej hnus. ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Film je vyloženě mířen na mladé pubertální publikum a podle toho to celé vypadá. Zábavná blbina pro mládež. Kdo hledá něco rozumného o Marsu, ať hledá jinde. ()

Reklama

Reklama