Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Tales of the Walking Dead je epizodická antologie, která se zaměřuje na jednotlivé postavy z televizního světa The Walking Dead, jak na ty nové, tak i ty staré známé. (HanzoBureshi)

Recenze (18)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[50%] Dějově a postavami rozdílné epizody; a dokonce i mým rozdílným hodnocení. První díl docela ušel, takový lehký nadprůměr, i když mě Terry Crews moc nebavil, ale ok. Druhý byl totálně mimo mísu, jako to experimentální vybočení by nebylo asi na škodu, ale po půlce epizody mě to začalo pěkně štvát. Třetí byl super a věnoval se počátkům Alfy. Stejně tak mě docela i zabavila čtvrtá část o tom vědci. Pátý díl mi přišel neskutečně otravný, protože sledovat ty halucinace otravného Devona na zážitku moc nepřidalo. A co závěrečný šestý díl? Opět slabota, i když se tu našlo pár obstojných hororových momentů – šlo spíš o tkzv. duchařinku. No, Tales of the walking dead dopadlo dost rozporuplně. Celkovým hodnocením dávám nejslabší možnou hraniční 3*. Spíš se těším na závěrečné díly TWD, poté novou řadu FTWD a i další minisérie, třeba ta, kde bude Negan a Maggie … ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Tak dlho sa fanúšikovia sťažovali, že z The Walking Dead vytratila sviežosť a zábava, až sa o to tvorcovia skutočne pokúsili... a zase je to zle. Štvrtý seriál z tohto univerza pritom nie je ničím iným ako zombie verziou Tales from the Crypt a už len snahou skúsiť niečo iné je mi vlastne sympatický. A že je miestami poriadne iný. Vcelku tradičný, no dobre zvládnutý origin jednej zo záporných postáv tak dopĺňa romantická komédia naruby, vtipne spracovaná časová slučka či rovno horor so zameraním na nadprirodzené prvky. Nie všetko síce funguje na jednotku či pasuje do tohto sveta, už len za snahu búrať podobným spôsobom konvencie však musím udeliť palec nahor. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme ďalšiu z rady mnohých Walking Dead odbočiek a musím napísať, že po prvej časti s dosť dobrým Terry Crewsom a ešte lepšou Oliviou Munn, som zažil príjemné prekvapenie, škoda len že iba pri prvej časti. Ostatné boli snáď od Uwe Bolla. Opäť i tu je viac rozprávania než hororu a zombíkov. Experimenty nevyšli, piatu epizódu si radšej ani nepustite. V tretej časti sa nám vrátila stará známa Alpha z hlavnej série Walking Dead, no ani tá nič nezachránila. Popravde som jej mal dosť už v WD seriáli. Škoda. Druhej série sa asi nedočkáme a popravde ani neviem prečo by sme sa mali. Iba ak by bola celá séria o postavách z prvej epizódy. Hodnotenie: Epizóda: 1 ***** / 2 **** / 4 *** / 3,6 ** / 5 Odpad! ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Tahle antologie měla být něčím víc než jen dalším průměrným spin-offem TWD franšízy. AMC asi nemá kapesný na kvalitní scénáristy a divák tak musí sledovat sbírku těch nejvíc klišovitejch a konceptuálně nudnejch příběhů, co tohle [dříve mé oblíbené] univerzum kdy nabídlo.... promarněný potenciál. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně nevyrovnaná minisérie, každý příběh je úplně jiný a režírovaný jiným rejžou. V tom ale spatřuju spíš její plus. A taky v tom, že se nejedná o prvoplánovou zombiárnu, ale že se snaží o jistý přesah, ať už je výsledek jakýkoliv. Výjimečně jsem okomentoval každý díl zvlášť. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

"No one ever thinks bad things will happen."_____________V poslednej dobe sa mi veľmi nechcelo začínať nejaký dlhší seriál (kvôli nedostatku času 🤔) a preto mi zhliadnutie Tales of THE WALKING DEAD prišlo ako celkom dobrý nápad. Aj napriek tomu, že som nemal vôbec žiadne očakávania som si myslel, že by som si mohol trochu rozšíriť obzory, čo sa TWD spin-offov týka a tiež som bol zvedavý, či tento seriál prinesie aj niečo nové. Nuž, a naozaj som sa niečoho takého aj dočkal... Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že pri koncepte šiestich samostatne stojacich epizód bude každý jeden príbeh premyslený a premakaný, ale vo výsledku bol tento potenciál nehorázne premrhaný... Prvá epizóda bola ešte celkom pohodové "postapo" dobrodružstvo, dokonca aj Terry Crews sa tam celkom hodil, ale celý čas sa mi nejako zdalo, že sa silou mocou snaží zapadnúť do TWD sveta, aj keď sa mu to úplne nedarí... Ale oproti ostatným častiam bol toto stále silný nadpriemer... V druhej epizóde sa tvorcovia snažili experimentovať a vydať sa trochu sci-fi smerom, ale úprimne, nechápem ako si mohli myslieť, že časová slučka v TWD bude dobrý nápad! Tretia časť o Alphe bola stávkou na istotu, tam nie je o čom, po nej nasleduje asi najfenomenálnejšia epizóda tohto seriálu – hlavná zápletka o vedcovi, ktorý skúma zombies ako oficiálny živočíšny druh je brilantná! No, a potom už išla kvalita iba nižšie a nižšie... Piata časť o Davonovi bol pre mňa čistý grc, strácal som sa v tom, skoro ničomu som nerozumel, poriadne sa to vlieklo a odpad! som nedal iba kvôli tomu, že nie som schopný dať také nízke hodnotenie niečomu, čo je súčasťou môjho milovaného TWD univerza... No, a o šiestej epizóde ani nehovorím, jeden naozaj úspešný pokus o horor sme v pôvodnom seriáli už mali, ale toto tomu nesiaha ani po päty – tvorcovia opäť experimentovali a pokúsili sa do TWD vniesť nejakú duchárčinu, ale veľmi sa im to teda nepodarilo, atmosféra sa síce dá v niektorých scénach krájať, ale inak sa jedná iba o ďalších nudných a premárnených 45 minút... _____________ Nejako by som to zhrnul, na tento seriál som sa aj celkom tešil, ale moje nadšenie veľmi rýchlo opadlo – to však neznamená, že by bol celý seriál zlý, to nie, niektoré epizódy sú podarené a iné zase nie, tá kvalita bola naozaj mimoriadne kolísavá... A preto túto minisériu odporúča iba 5 exemplárov Homo mortuus z 10... Škoda, ten potenciál bol naozaj obrovský... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jak už to u antologických sérii bývá, některé díly jsou lepší a některé horší, některé padnou do noty více a některé méně. Každopádně je to hodně jiné, pohrává si to s žánry i celým světem The Walking Dead až tak, že některé epizody nelze ani považovat za canon. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7/10 - Dobrá fajnová záležitost TWD Univerza, hezky zkrátila čekání na finále 11 série TWD. Celý seriál je celkem mišmaš všeho. Dostaneme fajn epizodu, super epizodu, a někdy to stojí fakt za hovno. Příběhy ze světa Walking Dead byl super koncept a myslím si, že se to AMC využilo mega dobře tu premisu. Určitě by si to do budoucna zasloužilo 2 sérii, ale pod vedením schopnějších scénáristů, který si udrží stejnou kvalitu po zbytek série. Nebylo to hrozný, ale štvalo mě, že někdy epizoda neumí prodat dobře postavy a představit příběh a to je pak hrozně napíču. Někdy mi vadí jak to je podaný a někdy se to zase povede. A strašně mě štve mě že každá ep je v jiné kvalitě. Prostě když to shrnu : Random tě kopnou do nějakýho příběhu a zorientuj se v tom. Ale co se mi sakryš líbilo dostali jsme epizodu s Alphou! 😀 Což je záporačka ze seriálu která je jediná kterou už známe z dřívějška a ukáže se nám tu její origin a dokonale se dovysvětlí její postava proč taková je (Jakoby jí 9 a 10 série nestačila 😂). A taky problém seriálu je i minutáž u některých bezpochyb super příběhů je táhne dolu minutáž a nestíhaj prokreslit fajnové strasti a nápady a dovézt to k dokonalosti. Viz 3 a 4 ep nejlepší epky seriálu. Prostě 60 minut by bylo super. Ještě dodám herci tu hrajou celkem dobře. Jinak thats all co k bych k tomuto dílu dodal. Doporučuji pouze fanouškům světa Walking Dead co již jsou obeznámeni tímto Universem. Za mě jak říkám 7/10. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Antalogická série ze světa Živých, mrtvích trpí naprosto enormním rozptylem kvality jednotlivých dílů. Je tu vidět tvůrčí snaha o to, abychom se podívali na celou situaci trocu jinak, někdy to funguje, někdy ne. Vesměs i chápu tu myšlenku mít každý díl úplně jiný, jenže ne všechny styly prostě fungují.  Máme tu výborné díly, a to první a  čtvrtý. První díl je taková pohodová romantika s velmi dobře napsanými a zahranými charaktery, které si myslím, by klidně většina diváků klidně viděla ráda i dál. Čtvrtý díl pak přináší po dlouhé době konečně jiný pohled na celou situaci a dozvídáme se i spoustu nových a zajímavých věcí. Pak tu máme jeden řekněme průměrný až nadprůměrný díl. Třetí díl pojednává o Alphě, kterou známe z hlavního seriálu a doplňuje její příběh. Škoda, že většina postav v tomto díle se chová naprosto nesnesitelně, jinak je to vesměs takový klasických díl Živý, mrtví se vším, co k tomu patří. No a zbylé tři díly jsou skoro až nekoukatelné. Druhý díl je pokus o komedii, který ale selhává v tom, že není vůbec vtipný a hlavní charaktery jsou nesnesitelné. Pátý a šestý díl jsou nějakou snahou o hororové podání na dva způsoby, kdy ale prostě oba absolutně nezapadají do celého kontextu ostatních seriálů a celého světa a oba jsou naprosto tragicky napsány. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekal jsem, že když jde o ojedinělé/osamocené příběhy bude scénář vymazlený (45 minut na úvod - děj - závěr). Ucelený, chytrý příběh z pointou. Sakra málo času a přesto se 80-90% žvaní, scénáře jsou špatné až tragické. Někomu asi nedošlo, že nemá pro sebe celých 6 epizod, ale jen jednu. Navíc ty “kreativní” zoufalosti a ubohá artová cvičení… po první epizodě (která mě naštvala), přišly už jen horší a horší. Tak moc to bylo potom špatné, že jsem zpětně tu první přehodnotil na naprostý skvost a nejlepší epizodu řady. Perfektní myšlenka, děj se někam sune a má i závěr. Sice je debilní, ale je to skutečně nejméně iritující a opravdu milá epizoda z celé série (ta druhá mimochodem je přesně z druhé strany spektra). Za mě tedy jako celek jedno velké fuj. Více u jednotlivých epizod. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

4/10. Od tohoto seriálu i když má 55% sem něco čekal ale nedostal sem to. První epizoda je nadprůměrná a i docela zábavná. První epizoda 6/10. Druhá epizoda je horší a to fakt o dost. Sleduje mě dvě postavy co se zaseknou v časové smičce což by mohla být zábava jenom že ty postavy jsou tak otravné a nesympatické že sem jim přál aby se z té časové smičky nedostaly a oni se bohužel nakonec z toho dostaly. Druhá epizoda 3/10. Třetí epizoda byla lepší a abych řekl pravdu tak nějakých postav mi bylo i líto že zemřeli ale ta máma tý dcery tak ta byla no.. já ani nevím jak to mám říct ale byla docela divná. Já chápu že chce svoji 9. letou dceru naučit jak přežít v zombie apokalypse ale to že její dcera má ráda nějakou typku tak to neznamená že ta máma ji musí zabít i když nezabila ale jen ji udělala jizvy na tváři aby si pamatovala jak zklamala její dceru i když přesně nevím proč a za co ji sklamala. Třetí epizoda 5/10. Jelikož sem líný hovado tak ty poslední tři epizody shrnu co nejrychleji takže čtvrtá epizoda byla jednoznačně nejlepší z tohoto seriálu. Postavy byli sympatické, příběh dost dobrý, lokace kde se epizoda odehrávala byla dost zájímavá, kamera taky dost dobrá a jednoduše jde o fajn epizodu. Čtvrtá epizoda 7/10. Pátá epizoda není špatná ale není zas moc dobrá, postavy jsou sice docela sympatycké a kamera s lokacemi je dost solidní ale to je tak všechno. V této epizodě jde o to že lidi obviní jednoho černocha že jim zabil děti ale samozřejmě to neudělal a nakonci samozřejmě najdou kdo to udělal a zabijou ho. Epizoda nebyla špatná ale zas nebyla něco extra. Pátá epizoda 5/10. Teď tu je poslední epizoda a ta je podle hodnocení i reakcí ta nejhorší z tohoto seriálu a já řeknu jen že na 100% souhlasím protože fakt nechápu co to sakra mělo být. Jednou z chyb je určitě počet nakažených. Jako jo v páté epizodě jich bylo málo i když je zombie apokalypsa ale v této epizodě je asi jen 5 nakažených a to dohromady asi jen na 30 vteřin a ze survival hororu se stane nakonec démonický horor. Jako já jsem člověk který miluje horory a démonických hororů jsem viděl hodně ovšem stále mám nejraději slasher horory kde řádí nějaký vrah a to protože se to nejvíce podobá realitě. No v této epizodě se dostanou do domu nějaký staré paní která spadne hlavou na stůl a umírá a naše dvojice se teda v tom domě zabidlý ale ovšem z té babky je najednou démon a jednoduše říká to že to je její dům i po její smrti. Nejdříve pořád děsí tu typku a v posledních pěti minutách začne děsit toho týpka a končí to tak že asi zemřou protože jen tak ležej takže asi jsou mrtví. V této epizodě můžu pochválit jen kameru a tu typku která byla docela sympatická. Ale ten její kluk byl docela dost nesympatický, lokace nebyly moc zajímavé, hudba tak ta tam snad ani skoro nabyla. Potom tu taky zmíňím to co naštvalo mě ale i fanoušky a to proč se ze survival hororu stal démonický horor. A taky jak se ta typka stala démonem? To jako někoho uctívala? Protože tady to vůbec není vysvětlené. Šestá epizoda 1/10. Celkově jediné dobré epizody jsou první, čtvrtá a tak nějak ta pátá. Druhá byla katastrofa, třetí byla divná a ta šestá byla apsolutní sračka. Za mě jde o docela sklamání protože sem čekal více. Za mě celkový seriál jak jsem psal 4/10. Pokud by se někdo chtěl kouknout na tenhle seriál tak za mě doporučuji první, pokud chcete tak třetí, čtvrtou a pátou epizodu. Na druhou a na šestou se vyserte. () (méně) (více)

Daiker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako pro fanouška TWD je to totální zklamání...... Dal jsem jen tři díly a už nepokračuji.... Divné, nudné nic neříkající příběhy..... Ztráta času a zatím nejhorší projekt tohoto zombie universa...... Další seriálové zklamání roku 2022 ()

jim_clark65 odpad!

všechny recenze uživatele

Ako nejaké zlé epizódy z Black Mirror alebo Twilight Zone. Kvalita kolísa a možno jeden/dva diely sú, ako tak veľmi priemerné, inak to všetko ostatné je naozaj o ničom. Najmä epizódy 2, 5 a 6 pomaly nesúviseli s univerzom TWD a vytŕčali, ako kôl v plote. Gimple by už nemal byť púšťaný k čomukoľvek so značkou TWD, lebo po hlavnom seriály a Fear TWD, sa mu podarí pokašľať a "dokafrať" asi všetko, čoho sa chytí. Za mňa "odpad!". ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

V pořadí již čtvrtý projekt z světa TWD a jednoznačně je tím nezbytečnějším. A to z důvodu, že nám nijak nerozšiřuje svět, jaký již známe, jen nám opakuje nejednou viděné osudy. Přitom by to stačilo pojmout jinak a vyprávěné příběhy by mohly býti zajímavé. Návodem budiž epizoda třetí, která rozvíjí minulost již známé postavy a ať už je vztah k Alfě jakýkoli, zkrátka divákovi není tahle osoba cizí. Oceňuji snahu vymyslet něco nového, povolit uzdu pravidel již nastavených světů, jen to nic nemění na zbytečnosti celého projektu. Mimo dvě poslední epizody překvapivě svěží a normálně koukatelné příběhy. /1: Známou hereckou osobnost, na niž lákal už samotný plakát, jako jednohubka má i nějaký příběhový oblouk a mám chuť postavy poznat. /2: Nejodvážnejší příběh celého projektu a dost možná i celého TWD jen škoda, že v čele s dvěma nesympatickýma megerama. /3: Alfa's origin znovu a jinak. Patrně největší sázka na jistotu a současně ukázka, jak bych si já přál aby povídky vypadaly. Tedy hlouběji zobrazit nám již známé postavy a tempem, pro jejž není prostor v hlavním seriálu. /4: Že by někdo mohl brát chodce trošku jinak? /5: Úplně mimo nastavený svět. Rasové otázky? No, you all're sick. /6: Duchová v zombie seriálu? Aha, tak do teď si to vůbec nezakládalo na reálnosti.. 50% ()

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Srovnal bych to s těmi bonusovými díly v předposlední sérii TWD,něco výborné,něco stálo za hovno,m¨co se mě týče,jsem spokojen za zpestření světa WD! ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

Nejhorší dílo z TWD Univerza. První epizoda byla příjemně v pohodě, dobré postavy s jednoduchým dějem s třešničkou na dortu. Byla to dobrá návnada, ale pak spadla klec a já se pak ocitl uprostřed totálních a nezajímavých nesmyslů, se kterými se už nikdy doufám nepotkám. První a poslední epizoda si nějak drželi moji pozornost, ale zbytek mi byl úplně šumák... No, někdo nejhorší být musí. Mé hodnocení: 3/10 ()

Ammit 

všechny recenze uživatele

Tak jsme strávili tři čtvrtě hodiny s libovolnou postavou a dozvěděli se úplný prd. Chápu, že o tomuhle seriálu zarytě mlčí i skalní fanoušci The Walking Dead. ()

Reklama

Reklama