Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve fantastickém světě, kde se meč a magie prolínají s prvky dobrodružné sci-fi, stojí temné království Krull. Tam se mladý král vydává na nelehkou výpravu s cílem vypátrat svou unesenou nevěstu a zachránit zemi před vesmírnými vetřelci. Vydejte se na cestu do tajemných časů a na místa, která nepatří ani do minulosti, ani do přítomnosti. Podivuhodné mytické bytosti zde provádějí svá neuvěřitelná kouzla a všem vládne hrozný, všemocný Netvor. Je to planeta Krull, která ožívá v této nádherné dobrodružné podívané. Princ Colwyn se vydává na nebezpečnou výpravu, aby zachránil svou mladou nevěstu, kterou Netvor drží v zajetí. Ale zabijáci a vetřelci na něj pod velením ďábelského monstra začnou dorážet na každém kroku. Colwyn se musí nejprve dostat ke vzdálené jeskyni a najít legendární zbraň zvanou Glaive, která je klíčem k neobyčejné síle. Při svém pátrání se Colwyn stane svědkem událostí, které přesahují i ty nejdivočejší představy. Nakonec musí stanout tváří v tvář Netvorovi a s pomocí kouzelného Glaiveu zachránit svou planetu před úplným zničením. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Pohádkový Krull, který samozřejmě nabývá v zámoří kultovního statusu, jsem nikdy v mládí neviděl. A je to škoda, protože je ukázkou skvělé zábavy právě pro dětské naivní diváky. Není tak upjatý jako Scottova Legenda, ale ani tak sofistikovaný jako Princezna nevěsta - dva snímky, které svojí atmosférou i vizuálním zpracováním připomíná Krull nejvíce. Btw: Nervydrástající scéna se stop-motion pavoukem je napínavá i po téměř třiceti letech - holt ty osminohý svině mají něco do sebe v jakémkoliv ztvárnění. 65 % ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Srdcovka z mládí boj s časem krutě prohrála. Kde jsou takové Star wars kouzelné, tam planeta Krull vypadá spíš odpudivě. Respektive interiéry a efekty hlavně v druhé polovině filmu. V první naopak na plátně čarují exteriéry, které jsou opravdu nádherné. I kostýmy jsou na dost vysoké úrovni. Hlavně jsem ale měl za to, že byl film plný emocí a hrdinství. Po skoro čtyřiceti letech už jsem z takový pocit bohužel neměl. ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Mozna proto ze mam depku a ze mi neni 9 let me to prilis nenadchlo. Ackoliv tu bylo vsechno co mam v pohadce rad, moudri starci, kyklopove, princezna, zazracna zbran a dobro se zlem bojujic od pocatku veku proti sobe. Mozna mi to nic nerika, ze je tomu uz pres 25 let stary a ja se nedokazu vratit do minulosti. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Spíš, než sci-fi, je to hlavně fantasy. Ta sci-fi vložka tam vůbec nemusela být, naopak byla zcela zbytečná a ničemu moc neužitečná. Jinak docela dobré. Kromě choreografie soubojů, které byly značně nedoladěné, se kladl důraz na celkové zpracování, sice čerpající hlavně z různých pohledů na rozlehlé lokace, ale jinak obsahující i hromadu vyvedených kulis a vůbec i scén se zvláštními efekty na svou dobu. Ohledně postav klasika a fakt, že to původně měla být adaptace dračáku, je cítit z každého záběru. Tedy, samozřejmě, bez draků, ale co na tom sejde. 65% ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní, ale opět budu vybočovat z většiny. Mně se totiž ta všemi opěvovaná hudba Jamese Hornera skoro vůbec nelíbila. Podle mě má být hudba maximálně tak v pozadí, jemně přibarvovat a netlačit se na první pozici. Tady dost často doslova vyřvávala a přehlušovala málem příběh. Jinak nechápu, co kdo může mít proti smíšení SF a fantasy? Není to poprvé ani naposled, co to někdo udělal (třeba Vládcové Univerza, Vesmírní piráti, nebo knížka od Pierse Anthonyho Inkarnace nesmrtelnosti). Děj, co říct k ději? Pravda, je to slepenec několika různých seriálových epizod. Na začátku přijedou na svatbu, pak je napadnou Zabijáci. Pak Colwyn jede najít Gleiv a vysvobodit princeznu. A na cestě za princeznou potkává buď potvory, nebo pomocníky. Jako obvykle ve fantasy cestují, to už patří ke koloritu. Jestli vykrádá Pána prstenů? Možná, spíš se jím ale dal inspirovat, jako se Pán Prstenů nechal inspirovat veškerými hrdinskými eposy a legendami a ságami z lidské historie před ním. A stejně jako většina dnešní fantasy pochází buď od Tolkienova vlivu, nebo od Howardova vlivu (napsal Conana). Snímek se mi líbil velice, je to vlastně klasická pohádka neklasickým stylem a s docela příjemným nadhledem. Nedělá si z ničeho prču, ale ani vrásky. Dostali jsme se do slepé uličky kolegové scénáristi? Nevadí, vypomůžeme si další fantastickou postavou Pavučinové Vdovy. Jestli vykrádá Hvězdný války? Okrajově a spíš jen co se týká té vesmírné povory, která tyranizuje univerzum. Tenhle film je podle mě nejlepší zástupce toho druhu, který by měl člověk vidět tak kolem deseti let, protože pak si ho zamiluje natrvalo, jako se to stalo i mně. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Pôvodne sa mal o špeciálne efekty a dizajn monštier postarať Christopher Tucker, nakoniec sa natáčania nezúčastnil a ako oficiálny dôvod boli uvedené umelecké nezhody. (beso74)
  • Pôvodne sa plánovalo s pokračovaním, avšak po slabých tržbách v kinách producenti od tohto zámeru ustúpili. (beso74)

Reklama

Reklama