Reklama

Reklama

Cole Young je bojovník MMA, který je zvyklý se doslova živit bojem. Neví však nic o dračím tetování, s nímž se narodil, o svém původu ani o tom, proč císař Vnějšího světa Shang Tsung poslal svého nejlepšího zabijáka, ledového nindžu Sub-Zera, aby ho zajal. Cole se bojí o svou rodinu, a tak uposlechne radu velitele speciálních jednotek Jaxe a vydá se hledat Sonju Bladeovou. Pátrání ho zavede do chrámu ochránce Země Lorda Raidena, který poskytuje útočiště všem duším s dračím znamením. Tam Cole začne trénovat se zkušenými světovými šampiony Liu Kangem, Kung Laem a žoldákem Kanem, aby se připravil na epický souboj s nepřáteli Vnějšího světa. V sázce je totiž osud celého vesmíru... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (571)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Vypadá to hezky a jakmile na scénu (resp. scény, konkrétně dvě) nastoupí Hirojuki Sanada, má to atmosféru, bad-ass feel a je to cool jak prase... zbytek filmu je bohužel jen dobře vypadající stupidita, s otravnýma a nezajímavýma postavama, pěkně natočenou akcí, která se ale během chvíle okouká, naprosto idiotským scénářem plným debilních replik (a nemám namysli ty přímo převzatý ze hry) a režisérskou nejistotou (tak má to bejt cool dospělej a temnej fantasy akčňák nebo jen samoúčelný podkuřování fanouškům?), kterou ani to sednoucí Rko nezachrání. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak prrr, kokůtci! Zas takový Mentál wombat to rozhodně nebyl. Ano, trochu to doprasili obsazením několika těžce ochrnutých a dost nesympatických kataristů – lejzroko je slizký megatrapák, kungpao vrhač klobouků otřesný kožený jeliman a ten ťamanský prkenný hromosvod s ledkami v očích je přeci bůh, a jako takový by měl být polyglot, čili dost nechápu, proč ho nechali mluvit jako Syřana na imigračním v Doveru, a nikoliv třeba plynule a nesměšně džaponsky jako Honzu Hašišáka – bere se to trochu moc seriózně a mohlo to být temnější. Nicméně jinak jde o vinně potěšující, vizuálně uspokojivou a konečně solidně krvavou neškodnou pičovinku, zcela v souladu s kultovní hrou i s, na svou dobu sqostnou, původní filmovou verzí z roku 95. Kdo čeká od filmu podle počítačové hry, v níž se bez jakýchkoliv serepetiček prostě jen imrvére vzájemně kungfí různí mutanti, nějakou užvaněnou uspávačku od Třesoštěpa či palčivou Sofoklovinu s filosoficko incestním přesahem, ať si místo toho raději narve do prdele kaktus a pustí popkulturně rakovinotvorné Assvenžry nebo plyn. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jakožto nefanoušek původního filmu (dokonce jich prý bylo víc 😄) a zároveň menší fanoušek herního MK X a 11 jsem měl poměrně střízlivá očekávání, která se mi v posledních letech začínají vyplácet, jelikož mě očekávaný film dokáže spíše příjemně překvapit. Což je i případ tohoto rebootu, jenž vystihuje ultimátní svátá trojice příjemných skutečností : hezké fatality, hezká krev a hezké cgi efekty. V kombinaci s příjemnou stopáží a výběrem herců, jež víceméně věrně ctí svou předlohu, se jedná o poměrně brutální nářez, který zvládne zabavit a v mnohém pravděpodobně i hodně lidí překvapit. A snad jako v každém filmu, kde vystupuje Japonec, je i zde Hirojuki Sanada, a opět možná nejvíc cool...Zbytek více či méně neznámých herců (záleží, kolik sledujete seriálů a pamatujete si je z nich) dotváří úplný obrázek o tom, že tady nehrají prim hvězdní herci, ale choreografie, která je naprosto akurátní. Jediné, co potenciálně může velice zamrzet, je jako vždy fakt, kdyby nevznikl dostatečný buzz kolem filmu a neuskutečnila se plánovaná pokračování. To bych potom v tom případě tento úplný předturnajový začátek doporučoval useknout 10 minut před koncem a spravit si chuť u výborného Scorpion’s Revenge. James Wan tentokrát nekecal...75% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl hlavně jásat nad tím, jak velký skok je to od obecně adorovaného guilty pleasure z dílny Paula W.S. Andersona, které už před nějakou dobou smutně zestárlo. Jenže čím déle nad tím přemýšlím, tím víc mi dochází, jak bych byl nefér. Tehdy se totiž tvůrci inspirovali jen dvojicí her, ve kterých se řešil turnaj a jenom turnaj. Od té doby ale uplynulo nejen více než čtvrt století, ale hlavně se vyrojila slušná řádka kombatích her, ve kterých se mytologie vydala do nejrůznějších vrcholů, pádů, přešlapů, nových klání, restartů těch starých i třeba dobrodružství nové generace. A z takové hromádky se nejen lépe vybírá staronový směr, ale lépe variují motivace postav. Na mém nadšení to ale nic nemění, protože se ke slovu konečně dostává i můj oblíbený Kung Lao, scénář se opatrně inspiruje v nových i starých časech, krásně pomrkává i v detailech a nebýt prostřední třetina trochu náladově roztříštěná a zbytečně příběhově skromná, nebylo by snad co vyčítat. Na jedničku funguje dokonce i takový Kano, kterého jsem přitom nikdy nemusel, soubojů je tolik, aby se pořád něco dělo a zároveň se nikdy nepřeklopily do stereotypu a zbývá si jen odškrtávat oblíbené fatality nebo obrázky, které si každý fanoušek musel vysnít. U perfektně načasovaného "Get over here!" mi bez legrace přiletěla husina úplně všude. Snad těmhle nadšencům vyjde plán na slibovanou trilogii, protože postavy i jednotlivé události mají rozmístěné naprosto přesně. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"FATALITY!" -------- Legendárna herná séria Mortal Kombat začínala v 90. rokoch na arkádových videoherných automatoch a za svoju existenciu bez debaty dosiahla kultový status, rôznymi serióznymi publikáciami a hernými žurnalistami uznaný titul jednej z najlepších videohier všetkých čias (platí pre prvé dva diely), no najmä všeobecné rozpoznanie, ergo poznajú ju aj ľudia, čo o videohrách viac-menej nič nevedia (ekvivalent japonského inštalatéra Maria). Fanklub značky s určitosťou dosahuje a presahuje miliónové hranice členov a práve im patrí tento film, práve pre nich je nebom (čo zrejme aj je, súdiac podľa aktuálnych 86%) a práve pre nich je povinnosť zhliadnuť ho. Ja však patrím do iného fanklubu – Jessica McNamee a jej geniálne oči – a tam sa začala aj skončila moja povinnosť voči tomuto filmu a aj dôvod, prečo som ho vôbec pozeral. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (33)

  • Ledový meč Sub-Zera (Joe Taslim), Kori blade, byl vyroben z pryskyřice s plastovou fólií uvnitř, která mu poskytla ledový vzhled za světla. (Nathaniell)
  • Při tréninku v aréně Liu Kang (Ludi Lin) několikrát Kana (Josh Lawson) podkopne. V nejstarších dilech herní série se jednalo o útok, který na nižších obtížnostech hry znamenal vždy vítězství. (RaelagCZE)
  • Scénárista Greg Russo na svém Twitteru oznámil, že ve filmu jsou takzvané fatality, tedy zakončovací útoky. Můžeme tak slyšet a vidět praskání kostí, drcení orgánů a další brutální požkození pro těla, tak jak to známe z herní série „Mortal Kombat“. Proto není divu, že film má R rating a mohou ho tak vidět osoby starší 17 let. (3T)

Související novinky

Druhý Mortal Kombat oficiálně potvrzen

Druhý Mortal Kombat oficiálně potvrzen

27.01.2022

Fanoušci fatalit a eRkové herní brutality můžou jásat, drsný Mortal Kombat se totiž oficiálně dočká sequelu. Snímek z loňského roku režiséra Simona McQuoida si sice odbyl premiéru vedle kin současně… (více)

John Wick hlásí další posilu

John Wick hlásí další posilu

18.06.2021

Čtvrtý John Wick se začne točit už tohle léto na lokacích ve Francii, Německu a Japonsku. A právě z poslední zmíněné země teď dorazila čerstvá posila, obsazení totiž doplní také herec Hirojuki Sanada… (více)

Russell Crowe zakládá vlastní studio

Russell Crowe zakládá vlastní studio

17.06.2021

Herec Russell Crowe (Gladiátor, Muž z oceli, Správní chlapi) oznámil založení nového studia v Austrálii. Studio bude postaveno přímo v Novém Jižním Walesu, regionu, kde herec žije posledních 25 let.… (více)

Mortal Kombatu se daří. Bude dvojka?

Mortal Kombatu se daří. Bude dvojka?

28.04.2021

Analytici si opět hráli s diváckými přehledy a statistikami a nově tak víme, jak se na streamovací službě studia Warner Bros. dařilo herní novince Mortal Kombat. A šéfové z HBO Max si nejspíš mnou… (více)

Reklama

Reklama