Reklama

Reklama

Hannibal - Zrození

  • Velká Británie Hannibal Rising (více)
Trailer 4

VOD (1)

Druhá světová válka – pokusy o nezávislost východní Evropy podlehly prudkým útokům sovětské nadvlády. V Litvě jednoho kluka připravila válka o oba rodiče a sestru. Děsy, které vytrpěl, potlačuje. Uvězněn v sovětském sirotčinci se vzpírá proti nelítostnému zacházení a bouří se proti krutým pravidlům onoho místa… ON však není obyčejným klukem. ON je mladý HANNIBAL LECTER. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (480)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Mlčení jehňátek je můj nejmilejší thriller a Hannibal Lecter v podání Anthony Hopkinse pro mě jedna z nejvíce fascinujících postav filmového plátna. Na tomto nezajímavém filmu mě nejvíc mrzí, že se k Hannibalovi a Jehňátkům hlásí. Thomas Harris, jehož knihy jsem kdysi hltal asi ztratil soudnost a postavě, kterou stvořil, sebral všechno tajemno a vymyslel jí minulost silně přitaženou za vlasy. Gaspard hraje přiměřeně, ale zázrak to není (byl zajímavější, když ho ostřelovali v zákopech první světové). Snad jen celkem zajímavá hudba stojí za vyzdvihnutí. Jinak spíš nuda. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Je prekvapujúce, že takýto mizerný scenár plný nešťastne vykonštruovaných situácií a "bla-bla" dialógov si napísal Thomas Harris sám. Najväčšia sranda je, že skoro v každom dialógu odznie meno hlavnej postavy (niekedy aj viackrát) - to sa nám tvorcovia zrejme snažili nanútiť , že onen "démonicky" (v skutočnosti srandovne) sa tváriaci fešáčik z Príliš dlhých zásnub je naozaj TEN Hannibal Lecter (a myslel som na V koži Johna Malkovicha, akurát tu sa všetci rozprávali štýlom: "Hannibal Lecter." "Hannibal Lecter?" "Hannibal Lecter! Hannibal Hannibal Hannibal Lecter!"). Tak prečo až tri hviezdy (v skutočnosti je to tak 50%)? Pretože Peter Webber. V jeho réžii to má atmosféru i neprehliadnuteľnú vizuálnu osobitosť a fajn to odsýpa. Akurát toho gore mohlo byť viac. Nepotrebujem, aby Ray Liotta ochutnával vlastný mozok, ale sem-tam decentný špliechanec krvi mi tiež nestačí. No, podčiarknuté a sčítané, toto bol tak či onak asi najzaujímavejší zo všetkých jahňacích sequelov a prequelov. Niežeby som ho niekedy chcel vidieť ešte raz ;-) ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ždímání peněz z profláknuté značky, které se děje obludně nefér způsobem levné televizní adaptace, postrádající eleganci a distingovanost, a místo toho ukazuje Hannibala jako dítě s traumatem, jemuž ve Francii učarovali samurajové a rád by si to rozdal s vlastní tetou. Thomas Harris na drogách, Marek Vašut s kudlou v krku a R.I.P pro Gasparda Ulliela, kterému psychopatický výraz v očích tolik slušel a přitom dobře věděl, že si uzavírá cestu dál, byť je to vynikající herec. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Hádanka: Co má tohle společného s "klasickou" lecterovskou sérií? Odpověď: Zhola nic. Jinak řečeno, berete-li toto jako samostaný film, který se nikam neřadí a tudíž ani odnikud nevybočuje, pak je to poměrně solidní podívaná s páru chytlavými momenty a několika "oslími můstky", lehký nadprůměr. Kdybyste ale chtěli srovnávat Ulliela s Hopkinsem, tento scénář např. s Mlčením jehňátek atd. atd., a hlavně kdybyste chtěli napasovat tenhle "čtyřhranný" film do "trojúhelníkového otvoru" na začátku série, asi byste nepochodili. Prostě tam nesedne. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Hannibal: Zprznění anebo pohádka, kterak mladý Hannibal Lecter vyvázl z tenat lidských a vlčích smeček vyjících pár kilometrů od mého rodiště (tím je to celé ještě bizarnější), potkal poslední samurajku a s její tichou podporou uspořádal francouzský masakr japonským mečem. Snad jen svůj smutek nad tím, že prachy jsou mnohem, mnohem zákeřnější šelmou než celý tajemství zbavený Hannibal a jsou schopné donutit kdysi zajímavého autora, aby si z kdysi děsivého predátora udělal soukromou dojnou krávu. BSE a hanbu na tebe, Thomasi Harrisi! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Představitel mladého Hannibala Lectera, Gaspard Ulliel, je Francouz a na procvičování angličtiny měl pouze měsíc. To byl také jeden z důvodů, proč váhal, jestli má roli vůbec přijmout. (109)
  • Marek Vašut hraje kapitána malé lodi Gabriela Paris, můžete ho vidět v pár krátkých scénách, a to například v časech: 1:50:45, 1:51:15, 1:52... ve verzi Bluray. (v.indruchova)
  • Pohled do minulosti Hannibala Lectera stál studio MGM (Weinstein) 50 milionů. Během prvního víkendu promítání (9. – 11. 2. 2007) vydělal v amerických kinech 13 mil. dolarů na druhé příčce žebříčku a celkový obrat se zastavil na sumě 27,6 milionu. Zůstal tak daleko za očekáváním. (imro)

Související novinky

Zemřel herec Gaspard Ulliel

Zemřel herec Gaspard Ulliel

19.01.2022

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve věku 37 let zemřel po tragické nehodě na lyžích francouzský herec a držitel dvou cen César, Gaspard Ulliel. O jeho skonu informovala agentura AFP. Talentovaný… (více)

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

Barbarella na bondovský způsob

Barbarella na bondovský způsob

15.04.2007

Producentský veterán Dino De Laurentiis to s novou verzí Barbarelly myslí opravdu vážně. Už podepsal smlouvu s Julienem Forestem, synem a dědicem Jeana-Clauda Foresta, legendárního komiksového tvůrce… (více)

Reklama

Reklama